Může být v těhotenství sex nebezpečný?

dadanana
12. únor 2015

Chtěla bych se zeptat jestli v těhotenství, může být sex nebezpečný?

yamdena
12. únor 2015

@dadanana Obecně ne, ale v některých případech ano. Poraď se pro jistotu se svým ošetřujícím lékařem (jsou na takové dotazy zvyklí, nemusíš se stydět).

dadanana
autor
12. únor 2015

Dobře, děkuji, mám právě strach abych tomu malému neublížila 🙂 🙂

pavla0920
12. únor 2015

Samozřejmě nejlepší rada od doktora. Já jen tenkrát četla, ze do druhého trimestru OK, ve třetím by mohl hrozit předčasný porod. Ale to je indy vindy 🙂

jaja01k
12. únor 2015

Pokud nemáš nějaké problémy a doktor ti to vysloveně nezakázal, nemusíš se bát, neublížíte mu 🙂

dadanana
autor
12. únor 2015

V uterý jdu na prohlídku, tak se poptám 🙂

nyna87
12. únor 2015

Do 12 tydne jsem na to nemela moc chut a ted bych mohla furt,ale uz jednoho prcka mame,tak mi staci jednou vecer 🙂 melo by se soulozit opatrne a ne hluboko,ale je se nedavno vyradila i na konickovi 🙂 jestli nemas problemy,tak bud v klidu a uzivej si to

edeltraut
12. únor 2015

V určitých situacích asi ano. Měla jsem ho celé první těhotenství zakázaný ...

alen_ka
12. únor 2015

@edeltraut celé těhotenství??!!! to si dovedu představit manželovo zděšení a sama bych teda radostí taky neskákala 🙂 obzvlášť když je člověk zvyklý v rámci snažení řádit obden 🙂

edeltraut
12. únor 2015

@alen_ka JJ, ale já jsem byla docela ráda - vůbec jsem neměla chuť, tak jsem aspoň měla výmluvu 😀. Manžel to nesl statečně, skoro bych řekla, že mu to ani nevadilo 🙂.

simbelmine
12. únor 2015

Pokud neni hematom, nizko polozena placenta nebo jiny vazny zdravotni problem, tak neni duvod se omezovat.

klaire22
12. únor 2015

Běžně je sex v těhotenství bezpečný, ale určitě existují okamžiky, kdy je nežádoucí. Většinou, když nastávající maminky mají problémy např. se špiněním, čípkem, apod. Ale určitě doporučuji se zeptat svého lékaře, který zná tvůj současný zdravotní stav 🙂

veruska007
12. únor 2015

Já žila v domění, že sex je v těhotenství v pohodě... ale jednou jsem po sexu potratila ☹. Později jsem četla, že sex je vhodný jen při zcela bezproblémovém těhotenství... no, příště jsme si ho raději odpustili.

ivet1987
12. únor 2015

@dadanana sex v těhotenství je naprosto ok pokud nemáš problémy a doktor zakáze 😉

zabzulka
12. únor 2015

@dadanana obecně se doporučuje omezit sex v prvním trimestru. Když je těhotenství bezproblémové, nemusíš to nijak hrotit, ale vždy se řiď doporučením lékaře.. vše se řeší podle aktuálního zdravotního stavu.

latkovkybrno
12. únor 2015

Pokud nemáš od lékaře doporučenou abstinenci, tak je to naprosto v pohodě. Měli jsme dokonce sex pár hodin před porodem 😉

polaks
12. únor 2015

@dadanana Pokiaľ nieje vyslovený zákaz,tak miminku určite neublížite..A na konci tehotenstva je to taká malá dávka vyvolávačky,pretože spermie obsahujú látky,ktoré sa dávajú aj do vyvolávačiek...My sme sa v tehu nikdy neobmedzovali a práve keď sa blížil termín,tak sme sa do toho vrhli viac a zabralo, oba prirodzene pôrody boli po sexe.

alen_ka
13. únor 2015

@latkovkybrno možná si pak junior řekl "tak u toho teda už být nemusím, já chci ven!!" 🙂

latkovkybrno
13. únor 2015

@alen_ka 😀 juniorka.. a jestli si tohle řekla, je to v pohodě, protože to byl účel.. 😉 😀

alen_ka
13. únor 2015

@latkovkybrno já jsem si říkala, že jste ji chtěli určitě vyhnat 🙂

akmitaf
13. únor 2015

No pokud nejsou komplikace, tak je bezpečný, ale mě se třeba stalo, že jsem ve 14 tt po styku zvracela a celý dne mi bylo hrozně špatně, tak je konec - řada na něj asi přijde až nebudu moc mimouše zase dostat ven - to pak bude sex na denním pořádku - minule to sice nezabralo, ale co kdyby

latkovkybrno
13. únor 2015

@alen_ka jojo,to bylo 4 dny před termínem 🙂

klaaaara
13. únor 2015

@dadanana my máme sex zakázaný od dr kvůli špinění v 8tt. Ale doufám, že už nám to povolí, už to jde špatně snášet. 😀 jinak nemit ho zakázaný od dr tak normálně sex provozujeme, ne žádné divočení. 😎

pkolin
13. únor 2015

Při bezproblémovém těhotenství je sex naprosto v pořádku, vůbec by mě nenapadlo nad tím přemýšlet, pokud je těhotenství o.k. Pokud by byl problém, lékař by ti to řekl, že nemůžete. Já měla v obou těhotenství nízko placentu-u prvního syna v pohodě, sex nezakázán a u druhého syna kvůli krvácení a riziku předčasného porodu zakázán. Vydržet to byla hrůza a když už by mimi bylo schopné se v pořádku narodit (cca po 34 týdnu myslím to bylo), tak jsme se už s manželem milovali normálně a v pohodě. Já měla v obou těhotenstvích hroznou chuť 🙂

zuzanazari
25. únor 2015

Já jsem u prvního těhotenství neměla na sex chuť vůbec 🙂 ale vím i od doktora, že pokud těhotenstvi probíhá normálně, je bezpečný i sex. vím, že omezení jsou třeba při nízko položené placentě apod. ale to by ti jistě lékař na kontrole oznámil, zda je něco v nepořádku....

michalusenka
8. bře 2015

@zuzanazari
@edeltraut
@nyna87
taky mam jaksi strach mit sex a vlastne ani nemam moc chut se milovat :( zatim koncim 6tt
je mi to trochu blbe skrz mojemu a doufam ze se to zlepsi....

edeltraut
8. bře 2015

@michalusenka Tak já jsem tenkrát zjistila těhotenství až v 8tt, ale do konce šestinedělí měl smolíka 😀. Jednou jsme zákaz nedodrželi a opatrně zkusili a druhý den jsem skončila v nemocnici. Řekla bych, že mu to ani nevadilo, nesl to statečně 🙂 a i po porodu - byla jsem hodně šitá a špatně jsem se hojila, takže jsme po šesti týdnech zkusili a nešlo to.... tak si počkal ještě nějaký ten týden 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru