Zdravím,
chtěla bych Vás požádat o radu. Jsem nějaká zmatená, nešťastná. Byla jsem u doktora na ultrazvuku a doktor mi řekl že jde vidět jenom gestacni vacek ale ještě nevidí plod a že pro mě s největší pravděpodobnosti nebude mít dobré zprávy. I když jsem poslední MS měla před osmi týdny, otěhotněla jsem přesně na den před šesti týdny, vím to se stoprocentní jistotou. Takže bych teď měla být v 6tt a nemusí to být ještě úplně ztracené, ne? Ještě se může ukázat..?🙂 Máte s tím někdo zkušenost? Moc děkuji za jakoukoli reakci.
Jej, Tak to je mi líto. Já už jsem z toho právě úplně v háji. Všude čtu jak už v 6tt jde všechno krásně vidět... No uvidíme. Každopádně děkuju 🙂)
@kirinka1 pokud jsi měla poslední ms před 8 týdny (a styk před 6 týdny) , tak jsi nyní v 8.-9.tt (těhotenství se počítá všude od poslední ms, ne od ovulace/styku) a to už by plod měl být vidět (abych byla přesnější, váček v tomhle týdnu bývá kolem 3-4 cm a v něm plave cca 2 cm miminko s bijícím srdíčkem) , gestační váček bývá vidět kolem 4+něco, gestační váček s plodem velkým pár mm a srdíčkem kolem 5+něco ...
není možné, že si otěhotněla ještě později, než píšeš ?
držím palce, ale upřímně, moc dobře to nevypadá ☹
U mě bylo v 6tt také všechno vidět, i srdíčko už bilo, ale nakonec v 11tt jsem musela na revizi kvůli zamlkému potratu. Člověk nikdy neví, jak to bude. Držím palce 😉
@kirinka1 já byla v 7tt a doktorka jen konstatovala, že tam je gestační váček, ale neřekla, že je něco špatně. Tvářila se úplně v pohodě, taky jsem tenkrát hrozně stresovala no a v 10tt už mi konečně potvrdila to srdíčko 🙂. Určitě je ještě brzy, uvidíš 😉
@kirinka1 Mě bylo u obou dětí řečeno, že je tam jen gestační váček a že ještě nic nevidí a mám přijít později a u obou tam byli 🙂 V šestém týdnu to je asi ještě brzy přesně určit, nejde vidět ještě ani srdíčko nic, takže vše může být ještě jinak. Neházela bych hned flintu do žita a držím pěstičky 🙂
@rozarka2213 Přála bych si aby bylo brzy, ale vzheledem k tomu, že i když vím, jak je plod starý, to musím počítat od poseldní menstruace, je už nejspíš pozdě.
@kirinka1 každá ovulace ale nemusí být v půlce cyklu, někdy se třeba i o týden opozdí a podle ms jsi třeba 6+0 a podle utz 5+0, , ale tvůj utz nález (váček bez plodu) odpovídá na ten termín 4+něco ... tzn. , že by to bylo teprve 2-3 týdny od úspěšného styku ...jindy, než před těmi 6 týdny jsi otěhotnět nemohla ?
U druhého prcka jsem měla ovulaci pozdě těsně pred ms! Test jsem měla pozitivní až týden po vynechání tím tuplem musel byt i menší podle ms...tehda jsem sla k dr až kolem 8tt to uz bylo vidět krásné mimco
@kirinka1 pak už styk nebyl vůbec nebo byl a byl třeba přerušovaný ? Ono se klidně může otěhotnět i z přerušovaného styku , několik mých kamarádek je toho přímým důkazem 😀 .
Pokud by už od té doby žádný styk nebyl, tak to dobré není ☹ ... pokud by byl, i když třeba jen přerušovaný, je možné, že je těhotenství mladší a je tam naděje, že se plod ukáže 🙂 😉
Tak ony spermie jsou schopne prezit leckdy i tyden takze jsi mohla mit pozdeji ovulaci,ony pockaly a je to.....ne vzdy selze ridit tabulkami.....ja mela mimi o skoro dva tydny mensi nez by "melo" byt.,v 6tt jakoze uz s tim zpozdenim jsem mela jen dutinku,za 10dni uz bylo videt i miminko...a bylo vse ok...takze neztracej nadeji a cekej no..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky já byla 5+4 kdyz jsem byla poprvé na ultrazvuku říkal ze jeste vidět není ze to nevadí ze muze byt mladší..nikdo neví kdy přesně byla ovulka.. akorát u me to spatne dopadlo 10dni na to jsem potratila..tak u me se nevyvijelo byl jen Vacek. Ale nemusí to takto dopadnout nevíš přesně kdy se to mohlo stát to bude dobrý uvidíš hlavně nestresuj...držím palečky