Muscoril a Almiral na začátku těhotenství

ivik1991
8. lis 2016

Ahoj, v neděli jsem byla na pohotovosti, jelikož mám bloklá záda v kříži a doktorka mi píchla injekci (Almiral + Muscoril), v tu dobu jsem ještě netušila, že jsem těhotná. Včera jsem si dělala test a ejhle, dvě čárky…
Chci se zeptat, má některá z vás stejnou zkušenost? :(
Všude čtu, že se Muscoril nesmí užívat u žen, které jsou nebo plánují být těhotné.
Na jedné diskuzi jsem četla odpověď jedné doktorky, že by to vadit nemělo. Má obvodní doktorka mi včera zase řekla, že pokud to zárodku něco udělalo, tak si tělo řekne a mohu potratit :,(.

Díky za odpověď.

tesarovani
8. lis 2016

@ivik1991 Ja si taky myslim, ze v tehle fazi je to bud anebo. Tehotenstvi ovlivnuje hodne faktoru, pokud ma byt vse ok, tak bude. Ja po zjisteni tehu brala dvoje antibiotika, sice takovy, ktery se muzou, ale taky mi doktorka rikala, ze to muze dopadnout potratem, mela jsem vysoky horecky. No a mimino to ustalo, takze to proste ber tak, ze ses tehotna a chovej se podle toho, bude to dobry, uvidis.

fallingstars
8. lis 2016

@ivik1991 Nepsala jsi tu stejnou nebo tedy hodně podobnou otázku včera? 😕
Tady Ti stejně definitivní odpověď nikdo nedá, i kdyby sebevíc chtěl...a v tuhle chvíli asi ani pět doktorů dohromady. Prostě v tuhle chvíli - pokud máš pozitivní testy, jsi těhotná, a zbytečně se nestresuj tím, co teď už stejně neovlivníš. Potratit můžeš, i když budeš dělat všechno s nejlepším vědomím a svědomím...jdi tomu naproti, abys mohla mít čisté svědomí, ale nehonila bych chiméry, tím si moc nepomůžeš...

aaggyy
10. dub 2017

Ahojky, zajimalo by mne, jak to dopadlo? Mam stejny problem...i kdyz jsem tusila, ze moznost tehotensvi tam je, nechranime se, vubec mi nenapadlo to nejak lekari sdelovat, predse jen, otehotneni muze trva dlouho:-/ V ty dobe jsem nevedela, ze to nejak muze vadit, lekar se taky na nic nezeptal. Az v pribalovem letaku jsem cetla, ze by se nemel, ani kdyz je zena ve fertilnim veku a nebera antikoncepci. Na druhou stranu, firma tim samozrejme chrani sebe, ono to nebude tak hrozny...

ivik1991
autor
10. dub 2017

Ahoj, dopadlo to dobře, v červenci čekáme holčičku 🙂. Doktoři mi řekli, když jsem to s nimi ze začátku konzultovala, že buď to mimčo vydrží anebo to vzdá... naše to nevzdalo 🙂.

ivik1991
autor
10. dub 2017

@aaggyy: A ty jsi to brala nějak dlouhodobě? Já měla jednorázovku v nemocnici. Teď si říkám, ještě že mě neposlali na rentgen...

aaggyy
10. dub 2017

ahojky, tak to je skvela zprava🙂) tak at holcicka hezky roste🙂 musim rict ze jsem tak trochu nastvana, ani nevim na koho..? prijde mi, ze je to docela dulezity nejak si projit ty zakladni kontraindikace pred pichnutim, kdyz pisou ze by to nemeli ani zeny ve fertilnim veku bez ucinne antikoncepce. ach jo, uplne mi to zkazilo to teseni, dnes jsem mela pozitivni test a misto radosti je mi jen ouzko:(

aaggyy
10. dub 2017

jojo, jen jednorazovku, blokla zada ze jsem se nemohla hybat...taky si rikam, ze jeste ze jsem nemela ten rentgen - i kdyz tam se te ptaji jestli nemuzes byt tehotna. to bych rekla ze mozna jo - ze mam ve druhy polovine cyklu a nechranim se.

ivik1991
autor
10. dub 2017

@aaggyy Já už jsem byla 3. týden těhotná a malá se udržela 😉. Bude to dobré. Kdy ty jsi dostala injekci a kdy jsi měla dostat měsíčky?
🙂

aaggyy
10. dub 2017

@ivik1991 teprve ve ctvrtek bych mela dostat menstruaci,takze uplne brzy,otehotnela jsem nejak pred 2 tydny...no,moc doufam ze to bude ok,je to pro mne takova zkouska jak byt v klidu,ale teda moc mi to nejde:-/

ivik1991
autor
13. dub 2017

Bude to určitě v pořádku a všechno dobře dopadne 🙂. Pochlub se pak fotečkou se srdíčkem 😉 🙂.

ivik1991
autor
2. kvě 2017

@aaggyy Jak to dopadlo? 🙂 urcite dobře, že? ;)

aaggyy
2. kvě 2017

@ivik1991 ahojky,no,zatim jsme ok-dnes jsem byla na prvnim ultrazvuku,jsem 7+3,srdicko bije;) uvidime jak dopadne screening na chromozomalni vady,ale verim,ze to bude dobry..expozice vychazi na 3+2,tak to by melo byt jeste v tom uplnem zacatku. A jak se mate vy?

ivik1991
autor
6. kvě 2017

@aaggyy Tak to je skvělé! 🙂 moc gratuluji a přeji hlavně ať vše dobře dopadne 🙂. U nás už probíhají přípravy naplno 🙂, praní hadříků, žehlení, dokupování výbavičky, pomalu už i chystání se do porodnice...

aaggyy
5. črc 2017

@ivik1991 ahojky,jak jste na tom? Vsechno v poradku?

ivik1991
autor
7. črc 2017

@aaggyy Ahoj 🙂, termín mám 17.7., ale ráda bych, kdyby to bylo dříve 🙂 - nezlobila bych se. Cítím se zatím pořád dobře, nic mě tolik neomezuje, až na zavazování tkaniček a holení... Takže jedu v pantoflích a přírodním porostu 😀.
Co u vás? 🙂 screening máš už nejspíš za sebou? Co to bude si necháte říct? 🙂

jalito
7. črc 2017

v

aaggyy
21. črc 2017

@ivik1991 ahojky,zatim vse v poradku,moje dr. je ale extra pecliva,UZ probiha klidne i 1,5 hodiny. Takze vzdy najde nejakou "odchylku" o ktere jsem nikdy neslysela (a to jsem doktor:D) a mne to spis vydesi nez uklidni kdyz rekne ze nejaky markr je jinak,ale nic to neni,mimi je zdrave...nekdy lituju ze k ni chodim:D ale mame holcicku (uz druhou) tak se tesim. Moc drzim palce k porodu;)

aaggyy
1. bře 2018

@ivik1991 ahojky, jak se máte? Nás čeká ještě vyšetření na genetice, ale doufám že všechno dobře dopadne ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru