Ahoj holky,mám takový dotaz.Na začátku těhotenství jsem byla v nemocnici kvůli pichani v břiše nabrali mi hcg a zdálo se jim vysoké na to ze v děloze nic,šla jsem za dva dny na kontrolu hcg se zdvojnásobilo a zase nic,chtěli mi udělat kyretaz.Strasili mě s molárním tehotenstvim.Mě to nedalo sla jsem ke svoji doktorce,ta mi řekla ze je to v poradku videla embryo se sedickem za 10 dni si mě pozvala znovu.Plod vyrostl a byla stále srdeční akce od Te doby mi hcg nikdo nebral.Teď sem v 11 týdnu za týden mám jít na kontrolu,myslíte ze je možné ze by se stále o tu molu mohlo jednat a jen se na to nepřišlo ? Myslela sem ze už to mám za sebou ale bohužel nevěděla sem ze se na to muže přijít i později
@ivya ano,dvakrát byla vidět na utz sem byla naposledy v 8 týdnu akorát mě vystrasili v Te nemocnici na začátku ze ty hodnoty jsou opravdu vysoké
Určitě sis o tom četla, tak je jasné, že pokud si v 11tt a je srdeční akce, o molární těhotenství určitě nejde 😊
Přeji pohodové těhotenství.
@leniczka23 prave ze četla a docetla sem se ze se na to muže přijít i v 11 až 16nactem týdnu,to mě prave taky znejistilo
Mala som molarne tehotenstvo pred 7 mesiacmi, v 6tt videla dr len prazdny vacek, potom bola na dovolenke a ja som zacala mierne krvacat, tak som sla na pohotovost. Utz uz vyzeral uplne inak, akoby tam boli desiatky malych vackov. Plod ziaden. Odmerali mi hcg, bolo 87 000. Na 8tt podla lekarov extrem, aj ked ja som nasla v literature, ze v 8tt je norma max 220 000. Takze podstatny bol ultrazvuk - mola vyplnila celu maternicu, plod tam nebol. Podla mna ak je tam zijuci plod a ziadne ine utvary naokolo, mola to nebude.
@lotta1234 no a jak jste na tom teď ? Kleslo vám to hcg v poradku ?
@katanovobran Bola som na revizi, kontrola HCG po tyzdni a potom kazdy mesiac pol roka. Na nule som ho mala asi po 6 tyzdnoch od revize. Dr. dovolila dalsie tehotenstvo, ktore vyslo hned na prvy pokus a zatial prosperuje. Takze chvalabohu stastny koniec.
@lotta1234 tak to vám moc přeju 🙏🏻 Já mám teď fakt docela nahnano abych pravdu řekla moje utz vypadají takto
@katanovobran @katanovobran Nemam fotku mojho utz s molou, tak pripajam vygooglenu. Ziaden plod a kopa vackov. Tak ako ten Vas vyzera moj aktualny s 8tt plodom, podla mna je to v pohode
@lotta1234 ano já jsem teď v 11 týdnu,tak musim ještě vydržet do příštího týdne to jdu na kontrolu tam se to rozsekne
@katanovobran Inak mola moze mat este aj ine priznaky, napr extremne nevolnosti, velmi zvacsene brucho, krvacanie, cysty atd. Ja teda som mala aj 7 cm cystu na vajecniku.
Rozumiem, ze mate obavy, ale z toho, co tu padlo, naozaj nemam dojem, ze by ste boli v takej situacii ako ja pred pol rokom. Vela stastia 🍀
@katanovobran Tvůj ultrazvuk je naprosto normální.
@lotta1234 mě se bříško začalo zvětšovat až teď 😊 musim myslet pozitivně doufám ze to vše dobře dopadne moc děkuji za zkušenost a za podporu 🙏🏻
@ivya ano,zatím ano jen sem se zalekla toho vysoké hcg na začátku těhotenství
Už by se to dávno projevilo. HCG má běžně hodně velký rozptyl.
@ivya myslíte ? To by bylo jedině dobře já sem si myslela ze se ta mola nemůže projevit až třeba ve 12 týdnu s ona prý muže,jsou nějak dva druhy moc o tom nevim
@katanovobran A kolko ste mali HCG a v ktorom tyzdni bolo merane? Suhlasim s @ivya, to by sa uz nieco davno prejavilo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jestli bylo vidět embryo se srdeční akcí, tak bych se tím nestresovala 😉