Zdravím mám takovou otázku. Doktorka my dnes řekla že sem podle ultrazvuku 4 týden a když sem se jí ptala na pohlavní styk tak říkala že ani sex nezakazuje ale že mám být opatrná aby jsme o to nepřišly. Máte s tím nějaké zkušenosti? Předem děkuji za odpověď.
P. S máte někdo z Vás maminky zkušenost z Utrogestanem
Utrogestan jsem brala po hospitalizaci v nemocnici (udrželo se jen jedno z dvojčátek). Od 8tt. a minulý týden jsem ho dobrala. Byla jsem po něm dost unavená, malátná, výkyvy nálad víc než je obvyklé. Teď jsem ve 13.tt a pohlavní styk máme stále zakázaný. Dá se to přežít 🙂.
Já mám po předchozím potratu zákaz sexu od úplného začátku.
U nás sex Ok, ale zákaz orgasmu. Ve 14tt mi to vyvolalo kontrakce, které se naštěstí úspěšně podařilo zahnat. Jinak si užíváme stále, ale v klidném tempu 🙂
No já si ho mám zavádět vaginálně a jen večer na noc. Ale nešpiním a doktorka mi říkala že mě to neublíží a mimču to pomůže
@eukamaminka A v kolikátém týdnu jsi?
Já jsem 23tt, sex od začátku sice povolený, ale protože jsem krvacela po sexu, tak zákaz. takže od Vánoc byl u nás sex přesně 2x a do porodu v září nic... co už naděláme
A ještě by zajímalo jestli nemůžu potratit i když jsme se s partnerem milovali něžně???? Přece jen užje v tom 4 týdnu už uhnízděné v děloze ne a nic se k němu nedostane nebo jo?? Na neschopence sem ode dneška protože v práci taham těžké věci tak sem nechtěla riskovat potrat protože dítko je vymodlene
@kiki1912 přesně jak píše @nita1984 co se má stát se prostě stane 🙂 pokud to doktorka nezakázala, tak sex mít můžete, jen já osobně bych se vyhla orgasmu a také tomu, aby se partner do tebe “udělal” 🙂
Z hlediska kondomů, někdy taky nejsou dobré, lubrikace na nich nemusí vždy sednout a mohou způsobit zánět, stejně jako lubrikační gely 🙂
Po sexu nezapomeň hned sprchu a hlavně se fakt nijak nedři.... pokud partner bez sexu nevydrží, tak ať si to taky hezky oddře 😁
Tohle je jen čím se řídím já, nemusí to u tebe nutně znamenat, že to bude pomáhat 🙂
@kiki1912 teď jsem 35tt
@eukamaminka a co čekáš?
@kiki1912 chlapečka 🙂 už se blížíme do finále a zatím moc nervózní z porodu nejsem,ale doufám, že bude lepší jak první.
@eukamaminka já sem právě ve 4 týdnu a budu prvorodička takže mám strach docela tak se ptám na rady
@kiki1912 spermie problém nejsou. Sperma obsahuje látku, která pomáhá spustit porod, ale to až ke konci těhotenství a ještě je to v tak malém množství, že by se to muselo opakovat minimálně 3x plně hned za sebou, aby to množství mohlo něco ovlivnit. Problém je čípek, který je v těhotenství extrémně překrvený a pokud by se výrazněji dráždil, může se začít zkracovat. Což by byl průšvih.
Máš nějaké problémy? Rizikové těhotenství? Cokoliv? Pokud ne a máš chuť na sex, tak sexuj. 🙂 Nevymyslela bych teda žádné krkolomné polohy. My sexujem furt úplně normálne jako předtím (poměrně často, i s mým orgasmem občas a ne vždy nezne 😀) - akorát teď už mě při klasice tlačí na břicho. 😀 Při nekomplikovanem těhotenství sex určitě neublíží.
@laka_lacenda no sem ve čtvrtým týdnu těhotenství. Sem prvorodička a žádné problémy nemám. Přišlo se na moje těhotenství v pondělí u doktorky po dvou pozitivních testech. A v kolikátém týdnu jsi??
@laka_lacenda sexovali jste i v tom začátku tudíž od toho 4 týdne do konce toho prvního trimestru těhotenství???
@kiki1912 Jsem taky poprvé těhotná. Ano, sexovali jsme i na začátku. 😀 Akorát v prvnim trimestru jsem byla často a strašně unavená, tak to nebylo tak často jak normálně, protože jsem prostě vytuhla. 😀 Jednou, dvakrát týdně....Teď už zase tak 3-4x. 🙂. Jsem v 18.týdnu. Proste pokud opravdu nemáš žádné problémy a máš na sex chuť, tak se ho opravdu neboj. Zvlášť, pokud neprovadite žádnou divočinu a stoje na hlave. 😀 Jakmile by si po sexu měla nějaký větší a tmavý, ne-li krvavy vytok, tak určitě stop a doktorka. 🙂
@laka_lacenda trošku bílý výtok nevadí?
@kiki1912 Ne. To je normalni, pokud nejak nesmrdi. Normalne nikdy vytok nemam a ted od zacatku - musim nosit furt slipovou vlozku.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Na začátku těhotenství mi byl předepsan protože jsem spinila a brala jsem ho ústně 3x denně jeden do konce 13tt. Pohlavní styk jsem měla zakázaný takže jsme to museli s přítelem vydržet 🙂