Ahoj,
prosím, máte někdo zkušenost s podobnou situací?
Dle menstruace bych dnes měla být 7+3 tt, podle ultrazvuku jsem 5+6 tt a srdeční činnost se teprve rozjíždí. Paní doktorce se stav nelíbí, plod by měl být větší, srdeční činnost už znatelná.
Znepokojuje jí také to, že jsem prvního mini ducha měla už 16.6., znatelné čárky od 18.6. Podle jejich výpočtů se pravděpodobně jedná o neprosperující těhotenství. Poučila mě o možné revizi atp.
Byla jsem ještě na kontrolním ultrazvuku v nemocnici, tak mi doktor řekl, že by to tam černě neviděl, že mu dáme šanci.
V lékařské zprávě z nemocnice je toto:
UZ - děloha v AVF, norm.velik. , v dutině děložní je plodové vejce odp. 6.tydnu, patrný žloutkový váček + embryo s CRL 3,4 mm = 5+6 , akce + incip., vlevo v ovariu CL
PM od 26.5. - amenorrhoe 7+3
Závěr: - grav. intrauterina icnip. , v.s. mladsi gravidita,
Co prosím znamená ten “Závěr”?
Na kontrolu jdu v pátek, co myslíte? 🙏🏻
Držím palce
@sishina Ještě je času dost,ovulace se mohla zpozdit....Držím palce.....
Díky, snad. Musím doufat.
Jinak roste, ale prý pomalu..
- 30.6. 5mm
- 11.7. 13 mm + žloutkový
- 18.7. 22 mm + embryo 3,4 mm
Mám těhotenství "mladší" o 2 týdny, protože ovulace byla později, vím o tom a dr s tím neměl problém, zítra začínám 18tt... Držím palce, ať to dopadne dobře 🍀
Jinak "závěr" se píše na konci každé lékařské zprávy 😉
Vzhledem k tomu, ze jsi mela pozitivni test uz 18. 6., tak si bohuzel myslim, ze to moc dobre nevypada. Mela bys byt uz cca na konci 8. tydne.
Já byla těhotná 4x, z toho pokaždé bylo těhotenství mladší než dle MS (o 5 až 10 dní) a dvakrát to nedopadlo. Bohužel se přikláním k názoru, že měsíc po pozitivním testu je velikost embrya 3,5mm fakt hrozně málo a osobně bych se spíš připravila na tu horší variantu
Měla jsem plod o týden mladší, se srdeční akcí. V 9.tt se srdíčko zastavilo. Nemusí to být samozřejmě tvůj případ, my to měli geneticky špatné. Přeji ti, aby vše dopadlo co nejlépe!! ❤️
Teď mi přišla zprava od doktorky,
HCG je 80 908
Ve čtvrtek jdu na další odběr.
Holky, tak to HCG 80 908 opravdu odpovídá 7-8 týdnu těhotenství.
Velikost plodu tedy 6. týdnu.
Jak to mám chápat? Doktorka mi k tomu zatím nic neřekla, jen poslala výsledky a ze počkáme na další odběr ve čtvrtek.
Já tedy přidám svou zkušenost… v prvním těhotenství se mi lišil termín podle MS a podle UZ o 11 dní, mám krásnou zdravou holčičku, které teď byl rok, těhotenství probíhalo naprosto v pořádku. Teď jsem znovu těhotná, jsem ve 20tt, opět se mi liší termín od MS od UZ, tentokrat dokonce o 17 dní, vše je v pořádku, od paní doktorky ani jednou nezaznělo, že by něco mělo být špatně… takže já bych se tím rozdílem určitě nestresovala 🙂
@sishina písnu ti sz.
Na výsledky II. odběru stále čekám.
Jinak mi je dnes celý den blivno, stále jsem unavená, prsa citlivá. A bříško už bohužel nezatáhnu, nafouknutá nejsem. Viditelně mi vystupuje, uvnitř mě občas píchne, občas cítím tlak z různých stran. Tak pořad mám naději, že roste, něco se tam děje 🙏🏻.
Ale z druhé strany si zase nedělám zbytečné naděje, dnes mi přišly bylinky namíchám si “potratovou směs” jsem rozhodnutá, že pokud plod umře, zkusím potratit doma, v klidu.
Konec konců, když se to nepovede, stejně na revizi budu muset, ale toho se bojim jako čert kříže, takže zkusím udělat vše pro to, aby případně odešel přirozeně.
@sishina nekdy dr.rikaji ze ma jit maminka na revizi. Viz tady je hodne případů, které rekly ze počkají a nechtějí a dnes maji krasne zdrave děti. Doktor neni Buh, do vseho proste nevidi takze nezbyde nez jen čekat. Ty bud v klidu, šetři se, odpočívej. Držím palce aby bylo vše dobré 💕
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@sishina píše se že je to mladší těhotenství což může bejt proč ne mohla bejt ovu později atd je to toho více ještě bych neházela flintu do žita do 8tt je času dost