Ahoj holky, prosím mate nějaká podobnou zkušenost? jsem 6+4 dle ms a na druhém ultrazvuku nic nebylo vidět, vystrašila mě dr. a jela jsem večer ke znamé na pohotovost, ta mi rekla, ze tam také nic nevidí a že nejspíš pujde o mimo tehu☹, mám strach ale stále doufám, že se to ještě ukáže. prsa mě bolí, bolí mě v kříži, příznaky těhu, mám za sebou už 2 bezproblémové těhotenství. Ted jsem přijela z krve, tak jsem celá nervozní co bude......
@katicicka Zdravím, ještě bych vydržela, sice píšeš že bys měla být 6+2tt, ale dle MS to nemusí odpovídat, záleží kdy proběhla ovulace a pokud byla déle, může být fakt ještě brzy... U mě Dr na prvním UZ také nic neviděla, vystrašila mě mimoděložním, tak jsem si pak připadala trochu jak časovaná bomba, naštěstí další UZ týden později těhu potvrdil... Říkala mi, že u mimoděložního těhu bývají bolesti podbřišku a špinění, takže pokud nic z toho nemáš, zkus být v klidu a vyčkat na ty výsledky HCG, ty napoví... držím pěsti 😉
Ahoj holky, díky za názory. Mám jednu novinku, volala jsem na krev a dr mi sdělila , že HCG je vyšší o 600, když mě nabírala poprvé, před 10dny, tak prý bylo 395. Tak doufám, že nakonec dopadne vše dobře a mimi je opravdu malinké. Jinak ted dva dny pouze malinko špinim, ale žadna krev....🙂
@katicicka ahoj, me v prvnim tehu dr. take vydesil, ze je to mozna mimodelozni, protoze v 6. tydnu nic nevidel (mela jsem pozdeji ovulaci). Ale nastesti hned dalsi den tam jina dr. vacek objevila. Takze u tebe jeste neni nic ztraceno, jinak u mimodelozniho jsou uplne stejne priznaky jako u normalniho, akorat hcg je mene, protoze jak se vajicko zahnizdi jinam nez do delohy ( nejcasteji vejcovodu) nema tolik prostoru pro to zahnizdeni a tudiz se neprodukuje ani tolik hcg. A samozrejme muze byt spineni a vetsi bolest nez pri normalnim. Jinak s tim tvym hcg mi to prijde dost maly vzrust, kazde 2 dny se ma hodnota cca zdvojnasobit - tzn. kdyz jsi mela 395, za 2 dny bys mela mit cca 790, za 4 dny cca 1580, za 6 dni cca 3160, za 8 dni 6320 a za tech 10 dni uz by to melo byt cca 12640. A na kdy jsi objednana k dr.? Co rikala na tak maly vzrust hcg? Kazdopadne drzim palce, at je to mimi pouze pozdeji pocate a v deloze se objevi. 🙂
právě, že je mi to divné, jsem pozvaná hned na pondělí. pořád doufám.... ale myslím si , že kdybych byla mimo , tak ta hladina nevyroste o 600 😕 , vaječníky mám prý čisté a v břiše nic také neviděla, tak kde to mimi sakra je? 🙂
Promin,ale narůst z 395 na 600 za 10 dni,to je neprosperujici těhotenství, s tak nizkou hladinou HCG na ultrazvuku nepujde nejspíš nic vidět a natož ještě určit kde je to uloženo.Může to být mimoděložní nebo i zaniklé těhotenství.Každopádně při jakýchkoliv bolestech břicha raději směr nemocnice.
@katicicka Ten nárůst je pomalý, ale hodně záleží na tom, jak dlouhé máš cykly a kdy byla ovulace. Řada z nás (taky mezi ně patřím) má ze začátku pomalejší nárůst hCG, a přitom jde o normální těhotenství. Ale každopádně ho zatím vyloučit nemůžeš, takže se hlídej. To, že na ultrazvuku nebylo zatím nic vidět, může znamenat, že je mimčo mladší, a nebo že je to opravdu mimo - hodně záleží na tom, jak kvalitní ultrazvuk Tvoje dr. má.
@katicicka v idealnim pripade to ma vypadat tak, jak jsem psala v prvnim prispevku, opravdu se ten tvuj narust zda pomaly. Ale lide nejsou stroje a vyjimky potvrzuji pravidlo, takze to se to jeste muze vyvinout normalne, ale bohuzel to riziko, ze to je bud mimodelozni nebo zamlkle, tam je. Drz se a preju ti, aby to dobre dopadlo 🙂
Dekuji,dam vedet jak to dopadlo.je mi ouvej,ale co se ma stat se stane a nic s tim neudelame.priroda je mocna carodejka,tak uvidime..... 😒
A nemá třebas jen méně kvalitní ultrazvuk?
Já jsem na utz byla vždycky až v 8. 9. týdnu a to už bylo vidět, ale při třetím jsem byla v nemocnici v 7.týdnu, dr. měl nějaký blbý ultrazvuk a viděl to celkem špatně, prý to asi nedopadne, že to vidí špatně. No a to špatně má 4 měsíce.
A třebas já taky mívám delší cykly, takže miminko nikdy neodpovídalo podle MS, ovulaci jsem vždycky měla později, to taky může hrát roli.
Ahoj 🙂 jako bych cetla o sobe, az na to, ze to bylo me prvni tehu. Byla jsem 6+2 dle MS, na prvnim ultrazvuku mi doktorka ukazala, ze je v deloze. Den pred dalsi kontrolou jsem zacla malo spinit, no co byva to. Ale pro jistotu jsem zavolala na gyndu, a ze prej mam hned prijit. Doktor koukal na ultrazvuk a nic nevidel, vypsal mi zadanku do nemocnice. Odpoledne jsem tam jela a hned si me tam nechali. Nikde nic nevideli, nabrali krev a hospitalitovali. Nevim jake jsem mela HCG, to mi nikdo nerekl. Druhy den rano na laparoskopii. Vzali mi levy vejcovod, ve kterem se uhnizdil ☹ je to mesic zpatky. Nemela jsem vubec zadne bolesti, nic me netrapilo, v den MS na prvnim TT dalnice, zadni duchove a takhle to skoncilo. Tobe preji aby byl drobek tam kde ma a brzy se ti ukazal. Hodne stesti 🙂
cele jsem nečetla ale hcg se každý den zdvojnásobuje tohle je hodně malinko.... měla jsem též mimoděložní.a vážně dlouho nic bide nebylo z do 9tt... brali mě za 5minut dvanact....máš čas tak vydrž... držím palečky
Taky sem mela mimoděložní hcg rostlo pomalu ale rostlo..zadna bolest..
Mela sem ve vejcovodu...vzaly mi ho
Ja byla v lednu na laparce a v květnu tehu😉 ted mam 7mesicniho kubika
mela sem to podobne, nakonec mam jenom upraveny termin, mam zjizvene vejcovody, tak asi mimcu chvilku trvalo, nez se proskakalo a uhnizdilo 😀, takto posunuty termin a podobne nalezy sem ale mela uz u obou predchozich a pak byly obe prenosene, jeste neplas, hold ted budes na gyne chodit casto, ale mimodelozni se jeste nepotvrdilo, takze sance tam porad je
Taky me zajima😉
ahoj holky, tak jsem po revizi dělohy☹. bylo to neprospivajicí těhu☹ , na druhou stranu jsem ráda, že to nebylo mimoděl......a že to přišlo v začátku. ted bude pauzička a budeme později zkoušet znovu. mějte se krásně, všem těhulkám přeji hodně zdravíčka....a nám nevydařeným taktéž 😉
@katicicka Ahoj, tak to me mrzi ☹ , drz se! Ale presne jak pises, hlavne, ze to nebylo mimodelozni, tohle se holt nekdy stava, ze se embryo spatne zalozi, ale sance, ze se to zopakuje, je na rozdil od mimodelozniho velmi mala. Takze priste to vyjde urcite! 😉 Drzim palce, at to rychle preboli a po pauze se co nejrychleji zadari 🙂 .
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katicicka říkáte na druhem ultrazvuku nebylo nic vidět a na prvním ano? a těhotenský test vám ukazuje pozitivní? ptám se protože mám zpoždění a taky mě bolí prsa a podobně, ale test neukazuje nic .... taky nevím jak je to s mimo těhu.. přeji vám aby nebylo...