Migrény v 1. trimestru. Co Vám pomohlo?

kristynafort
21. dub 2020

Ahoj holky, mám už od začátku těhotenství šílený migrény. Vždycky to trvá tak 6 dní, pak chvíli pauza a pak to přijde zas. Jak kdyby mě někdo mlátil tyčí po hlavě pořád na to samé místo. Paralen nepomáhá a já už jsem z toho nešťastná. Do toho je mi pořád hodně špatně a jsem šíleně unavená. Poraďte co vám pomohlo. Díky moc

jjasmina
21. dub 2020

@kristynafort mě nepomohlo nic, prostě to období přečkat

terezanovotna30
21. dub 2020

@kristynafort mám to dost podobně. Vždy pár dní horor, pár dní klid. Nepomáhá nic. Já jsem teda ani paralen nezkoušela. Jediné co trochu, tak lehnout si do klidu, co nejvíc udělat tmu, jinak nic. Jsem v 17. týdnu a trpím na to pořád.

lachtanice86
21. dub 2020

Nepomohlo mi nic. Trpěla jsem celé těhotenství. Ja měla migrény s aurou, zvracenim, brnění prstů a všichni mi řekli, že to musím přežít. Zkousela jsem i nějaké babske rady, jako mokrý hadr na hlavu, otevřít okno, magnesium, tygři mast na spánky. Bylo to peklo

andrea93133
21. dub 2020

Já měla to samý jako @lachtanice86 už dávno před těhotenstvim, trpěla jsem hrozně na migreny, mě hlavně nedělala dobře noční v práci, když jsem otěhotněla dalo mi to naštěstí pokoj, měla jsem ji asi jen dvakrát a vždy se mi ulevilo až když jsem se vyzvracela a zalezla si do tmy a úplného ticha.. ani prášky od neurologa mi nepomohly.. ale ještě mě napadá zkusit ☕+🍋 kafe s citronem- jo je to humus, ale za zkoušku nic nedáš, většině to pomáhá 😉

zavodnice
21. dub 2020

Trpím na migrény a tenzní cephaleu. Tohle těhotenství je pravé peklo, zhoršilo se to šíleně, paralen nezabírá, sumatriptan nezabírá, neurolog mi nasadil zonisamid, ale prý se to projeví nejdřív za několik týdnů. A úplně nejhorší to mívám, když je slunečné počasí, což je už několik týdnů. Musím se zavřít do tmy, ticha, studený obklad na hlavu a přečkat do druhého dne. Když mě jeden den v tydnu nebolí hlava, mám důvod slavit.

jjasmina
21. dub 2020

@zavodnice měla jsem to stejně, tma, chlad a obklady

klaari
21. dub 2020

mě asi jen lehnout, čerstvý vzduch a relaxační hudba. mokrý hadr na hlavu, resp takové to gelové chlazení z mrazáku. mudr mi pak rikala že lepsi než takto trpet, vzit si obcas paralen nebo ibalgin, třeba jen pulku....

sways
21. dub 2020

Zkuste Migrenol, je to tyčinka, namažete si to na hlavu, kde boli nejvic...

martiniquest
21. dub 2020

Taky jsem na to trpela. Pomahal jen spanek, ale ani ten ne 100%. Hodne mi stav zhorsoval cukr a pecivo, coz bylo peklo, protoze jsem jednu dobu byla schopna pozrit jen susenky a rohliky

kristynafort
autor
22. dub 2020

Holky moc děkuji za rady a typy.

beruna84
22. dub 2020

Ja se přiznám, ze kdyz uz jsem mela nejhorší stav migrény, vzala sem si paraleny dva naráz :/ to se jinak nedalo. Pak jsem si zalezla do postele, tma, ticho, klidně otevřene okno at je co nejvíc čerstvý vzduch. A zaspat to. Ještě k tomu jsem si namocila odličovací tampónek do Alpy, to jsem si prdla na čelo a přes to ještě studený mokrý hadr. Pres den sem si hlídala dostatek pití, a pravidelně jist, často byl u me spouštěč vynechavani jidla a taky pobyt na sluníčku.
Tak at to moc netrápí..

darinka84
22. dub 2020

@kristynafort holky vám pomáhal studený hadr? Protože migréna je v podstatě zúžení cév, proto ta bolest a na to pomáhá naopak horký hadr na čelo a spanky na rozšíření cév.. Proto pomáhá káva, Cola.. Kofein... U me zabiralo teda. Pak vynechat spouštěč, vysledovat které potraviny to jsou, pitný režim... Ale obávám se že u těhotenství jsou to hlavně hormony.. Me teda migrény přešli po rozchodu s ex a vyřešení životní situace a na psychosomatiku věřím, tak zkus se i zamyslet nad tímto.. Co v životě řešíš, máš nějaký stres, přemýšlís nad něčím tak moc až ti z toho,, praskne,, hlava?

eithelwing
22. dub 2020

Měla jsem migrény už před a dohromady s těhotenstvím fakt super. 🙄 Gyndar mi řekl, že občasný ibalgin, když bude fakt nejhůř, neublíží. Lepší, než trápit sebe a miminko.

jjasmina
22. dub 2020

@eithelwing Záleží , jak to člověk má, já byla tehdy zralá tak na plato denně, tak jsem nebrala nic

luska__
22. dub 2020

nic, přeslo to 🙂

malinkaajka
24. dub 2020

Před otehotnenim jsem nikdy na migrény neutrpěla. Zhruba v polovině 1 trimestru jsem začala mít šílené migrény, trvalo to třeba 3 dny pak 2 dny klid a pořád dokola. Takže ležet, škraboška na oči, zatáhnout závěsy, otevřít ventilačku, studený obklad na čelo a vrazit špunty do uší... a čekat až to přejde.. někdy se podařilo zaspat a někdy jsem tak ležela 2 hodiny a myslela jsem, že umírám.
Zaměřila jsem se hlavně na to, jak spím, ať mám krční páteř v rovině.. nemám moc ani málo podloženou hlavu. Každé ráno jsem si protahovala záda a krk, lehké a základní cviky, jakmile mi začal 2 trimestr začala jsem cvičit tehotenskou jogu ( ale jogu jsem cvičila i před těhu).. měla jsem to štěstí, že migrény přestaly, od té doby klepu, že nepřišla ani jedna migréna a už jsem v 8 měsíci.
Těžko říct jestli mi něco z toho pomohlo nebo jestli se jen hormony sklidnily, nevím.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru