Masáž v 1. trimestru těhotenství. Dopřával si někdo?

30. zář 2021

Ahoj, četla jsem spoustu článků, že se masáže nedoporučují, nicméně jsem se už nedočetla, z jakého důvodu. Samozřejmě jsem pak našla i dost článků, že je možné provádět masáže v každé fázi těhotenství, takže nemasírovat je mýtus. Bavím se o relaxační masáži.

Je tu někdo, kdo si dopřával masáž v 1. trimestru těhotenství?

hojda
30. zář 2021

Rozproudí krev v těle, riziko potratu, ale záleží určitě na druhu masáže.

nazka
30. zář 2021

A proč anonym?
Já chodila celé těhotenství na zdravotní masáže. Mám super masérku. Říkala jen, že se nesmí mačkat nějaké body na těle, že mohou vyvolat kontrakce a ještě něco. A masirovala menší silou.

autor
30. zář 2021

@nazka
Díky za příspěvek.

Když se budu ptát pod svým profilem, už pro tebe anonymní nebudu? Pro cizího člověka má můj nick stejně vypovídající hodnotu, jako příspěvek založený anonymně, takže myslím, že je to úplně jedno.
Anonym pro to, aby známí, co vědí, že tu mám profil, z příspěvku nevydedukovali, že jsem těhotná.

petulkadodo
30. zář 2021

Masáže se dělají, já byla ve 4. měsíci. Je potřeba o tom maséra informovat a také záleží, zda ještě zvládneš ležet na břiše. Já jsem měla už s malým bříškem masáž na boku a v sedě.

michaela_2
30. zář 2021

V prvním trimestru jsem nikdy nechodila, páč mi bylo blbě 😀
Nešla bych na nějakou klasiku, ale pokud se jedná o vyloženě těhotenskou masáž - kdy masér/ka ví, co vynechat a na co se zaměřit - například uvolňující masáž šíje, nohou proti otokům atd, tak tu jsem v posledním těhotenství absolvovala už dvakrát 🙂

nazka
30. zář 2021

Jasně, to je pravda 😄
Jen k těm masážím chci dodat to, že díky nim jsem v druhém těhotenství neměla vysoký tlak. Za mě super.

jjasmina
30. zář 2021

Já nešla, ale zase v 1.trimestru proč ne, ale já byla na sebe víc opatrná abych zase nepotratila

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru