Hezky vecer,
cetla jsem par nazoru na lokalni anestezii pri vrtani zubu v tehotenstvi, ale presto mam strach,aby nedoslo k poskozeni miminka (embrya) nebo potratu. Velice se bojim i za normalnich okolnosti je to pro me velky stres,ale mam rozsahly kaz,zasahuje skoro az k nervu. Mate zkusenost nebo nejaky nazor odbornika?
@emmanessa byla jsem v 7.měsíci a normálně lokálně umrtvené. Co jsem si vyhledala,je větší riziko ta bolest,než umrtvení. A můžu za sebe říct,že když jsem pak byla na dodělání (první zákrok byl na pohotovosti),tak bývalá zubařka umrtvení nedala,syn se mi kroutil v břiše a já pak na chodbě rozdychavala. Bylo mi zle,téměř na omdleni ...
@saruler
@amazonkajanik diky za vase zkusenosti.Pro me je to prave hodne velky stres,i kdyz mi da injekci,mam strasny strach,ted dvojnasobny
Moje zubarka nedela zakroky v prvnim trimestru, pokud neni urgentne.
Taky jsem teď řešila. Konzultovala jsem s několika lékaři nezávisle na sobě, kterým důvěřuji a všichni se shodli, že lokální anestezie je lokální, miminko neohrožuje a daleko horší je stres jak už psaly výše. Sama musím říct, že poprvé mě to zastihl nepripravenou, neinformovanou a už z toho jsem měla největší stres. Že nevím. Hrozně jsem to obrecela a bylo mi pak zle. Myslím, že to opravdu bylo pro mimco horší, než když už jsem se pak informovala a uklidnila a při dalším nutném zákroku jsem prodychavala a myslela na něco hezkého a byla v klidu. Celkově jsem to zvládla daleko líp a věřím, že i pro mimi to bylo lepší. Stres je prostě špatný vždy. Držím palce 🍀
Lokalni anestezie je vpohode, me cistily v tehotenstvi kanalky a bez toho by to neslo. Urcite rychle opravit, on ten pripadny zanet ze zubu, muze udelat mnohem vetsi paseku nez nejaka anestezie.
Ja byla trhat zub 7 tydnu pred porodem😂 a v pohode😉
Ahoj , taky jsem to v těhotenství řešila , byla jsem trhat zub moudrosti s kazem v prvním trimestru , zubarka mě uklidnila , ze je všechno v pořádku , ze lokální anestézie nemůže uškodit těhotenství . Všechno bylo v pořádku , vůbec se neboj. Po trhani jsem byla ještě za cele těhotenství tak třikrát vrtat vždy s umrtvenim a teď už mám doma sestitydenniho chlapečka 😊 chápu ze se bojis , měla jsem to stejne , ale vůbec se nestresuj všechno bude v pořádku miminko to neovlivňuje 😘
Ted jsme volala k zubari,ze mam zitra prijit na opravu rozsahleho kazu a jsem cerstve tehotna. Tlumocila mi to sestricka,prvni jakoze to nevadi,ale pak se dival do pc na muj rtg snimek a najednou uz to tak jiste nebylo,uplne jsem neslysela,co tam rika..ale mam prijit a domluvime se pry...jen se ptal,jestli jsem uz byla na dentalni hygiene a tam mam jit az v listopadu
@emmanessa mě paní zubařka čekala do 2 Trimestru se zkaženou osmičkou. Říkala že je to lepší a injekci mi dávala nějak slabší. Stejně jsem nic necítila a vše proběhlo v pohodě. Samozřejmě kdyby začalo bolet tak by trhala hned ale chtěla počkat. Nechte si udělat dentální hygienu a kaz nechte na později ať jste v klidu 😉
Mně na konci 1. trimestru trhali osmičku a zubař mě ujistil, že lokální umrtvení určitě miminku neškodí 😉
@emmanessa on mi dal vybrat, jestli to chci odložit po porodu nebo hned.. Mě to sice nebolelo, ale bála jsem se, aby se to pak nerozjelo a nebylo to horší, tak jsem řekla, ať mi ji vytrhne hned 😁 a bylo to v pohodě, až mě to překvapilo. Nejvíc bolela ta injekce do čelisti - tam i potom 😉
nejvic miminku skodi stres.... takze klid, nozky nahoru a neresit kazdou kravinu... boli zub? tak ho nech spravit, hotovo a kliiidek🙂 u zubare resit jen to, ze nemuze delat rtg...
Taky mi zubar trhal osmicku v prvnim trimestru. Ptala jsem se na to a pry v pohode.
@emmanessa jak říká emillyhk lépe to drží.
Mě dělala hygienu moje zubařka a rovnou právě řekla že chce radši počkat do 2trimestru. Jen že to nemá ráda že tělo si zvyká na těhotenství a nechce zbytečně prudit. Pak bylo všechno absolutně bez problémů. Ale o žádném ohrožení mimča neříkala.
@emmanessa Neboj se, naopak zánět z nevyléčeného zubu může způsobit potrat. Rozhodně zub nechat opravit.
Tak jsem tam dnes byla a nakonec mi vrtal zub,ktery je uz mrtvy,takze bez anestezie,ale i tak to bylo dost neprijemne. Dalsi termin mam presne za tyden,den predtim jdu teprve k doktorce,aby potvrdila tehotenstvi,takze se pak se zubarem budu domlouvat,co dal...jeste ze je takovy rozumny,ale sam rikal,ze je lepsi to resit v druhem trimestru
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@emmanessa pri obou tehotenstvich jsem absolvovala zakroky u zubare v lokalni anestezii. (Dva ruzni zubari). Vzdy jsem byla ujistena, ze je to opravdu lokalni, nic se nevatrebava do krve. I pri kojeni to je bezpecne.