Lactulosa na konci 1. trimestru. Pomáhá?

adela1399
30. led 2020

Ahoj holky,mám už cca měsíc šílenou zácpu,a nevím co s ní...pořád jím zeleninu ovoxe(přímo ji vyhledávám),jogurty,kefír snažím se tohle vše jist...ale zácpa pořád. Četla jsem,že pomáhá právě Lactulosa. Co si o tom myslíte?

hezz17
30. led 2020

Je pro střevo dost navykova. Co valosun? Vlaknina

adela1399
autor
30. led 2020

@hezz17 Už jsem to dnes nemohla vydržet a jela si pro ni do lékárny,kde mi řekli že to pro těhotné je. Přijela jsem dom a na záchod najednou šla..takže jsem ani nestihla zkusit. Nicméně teď mě to večer trápí znovu. Proto se ptám,jestli někdo má zkušenost.😊

pajinka333
30. led 2020

@adela1399 návyková asi nebude, když já ji můžu pít dlouhodobě dle dr. i teď během těhotenství (jsem po několika operacích a nesmím tlačit, když jdu na velkou). Jen si teda musíš vychytat množství, které ti bude vyhovovat, když si dáš moc, budeš prdět jak o duši a nebo můžeš mít i křeče.

lolap
30. led 2020

@hezz17 Lactuloza je rozhodně nenávyková.
Je to šetrné a dá se používat v jakémkoliv věku. Jen to chce brát delší dobu, nefunguje hned (jako právě jiná, návyková, projímadla), ale změkčuje stolici a snadněji se pak vyprazdňuje.

hezz17
30. led 2020

Pro střevo navykova je. Člověku se pak může stát že už si bez ní nedojde. Při krátkodobém používání ne.

lolap
30. led 2020

@hezz17 Laktuloza patří mezi osmotická projímadla. Ta návyková jsou ze skupiny kontaktních (dráždivých), ty mohou syndrom "líného střeva" vyvolat při dlouhodobém používání. Takže prosím nešiř bludy.
Laktuloza je opravdu nejšetrnější, i když samozřejmě nejideálnější je začít úpravou stravy, probiotiky a prebiotiky, přimeřený pohyb, dodržovat pitný režim.

adela1399
autor
30. led 2020

Děkuji vám holky😊

kaja2016
30. led 2020

@adela1399 Me to nepomaha. Zkus magnosolv - horcik. Ale ja mam po nem zase prujem. U me podle me neni problem v zacpe, ale zpomalena peristaltika - ja to teda resim tim magneskem cas od casu a nebo cipkem - ale to zase dela hemeroidy. Nekdo me tu doporucoval psylium. Zatim jsem v tehu nezkousela. Jsem cca 23tt.

kaja2016
30. led 2020

Glycerinove cipky. Nemela bys nevyprazdnena zustat za kazdou cenu dele jak dva dny.-)

krupka3
31. led 2020

Lactulosa je v tehotenstvi vhodna, klidne bych si ji davala. A vlakninu urcite.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru