Ahoj holky,mám už cca měsíc šílenou zácpu,a nevím co s ní...pořád jím zeleninu ovoxe(přímo ji vyhledávám),jogurty,kefír snažím se tohle vše jist...ale zácpa pořád. Četla jsem,že pomáhá právě Lactulosa. Co si o tom myslíte?
@adela1399 návyková asi nebude, když já ji můžu pít dlouhodobě dle dr. i teď během těhotenství (jsem po několika operacích a nesmím tlačit, když jdu na velkou). Jen si teda musíš vychytat množství, které ti bude vyhovovat, když si dáš moc, budeš prdět jak o duši a nebo můžeš mít i křeče.
Pro střevo navykova je. Člověku se pak může stát že už si bez ní nedojde. Při krátkodobém používání ne.
@hezz17 Laktuloza patří mezi osmotická projímadla. Ta návyková jsou ze skupiny kontaktních (dráždivých), ty mohou syndrom "líného střeva" vyvolat při dlouhodobém používání. Takže prosím nešiř bludy.
Laktuloza je opravdu nejšetrnější, i když samozřejmě nejideálnější je začít úpravou stravy, probiotiky a prebiotiky, přimeřený pohyb, dodržovat pitný režim.
Děkuji vám holky😊
@adela1399 Me to nepomaha. Zkus magnosolv - horcik. Ale ja mam po nem zase prujem. U me podle me neni problem v zacpe, ale zpomalena peristaltika - ja to teda resim tim magneskem cas od casu a nebo cipkem - ale to zase dela hemeroidy. Nekdo me tu doporucoval psylium. Zatim jsem v tehu nezkousela. Jsem cca 23tt.
Glycerinove cipky. Nemela bys nevyprazdnena zustat za kazdou cenu dele jak dva dny.-)
Lactulosa je v tehotenstvi vhodna, klidne bych si ji davala. A vlakninu urcite.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Je pro střevo dost navykova. Co valosun? Vlaknina