Krásné odpoledne všem. 🙂
Jdu s dotazem ohledně narůžovělého špinění na začátku těhotenství zhruba v 5tt. (viz. fotka) omlouvám se. Nejčastěji je to po ránu. Nechci se nijak zbytečně stresovat nebo panikařit.. spíš si jdu tak trochu pro klid a útěchu. Na kontrolu se dostanu až v úterý a na první bylo vše tak nějak v normě. Jsem po třech spontánních potratech, tak tam trochu obavy jsou. Každý den pracuji, jsem sama a občas zvednu nebo posunu něco těžšího, ale jsem opatrná. Šla bych na neschopenku, odpočívat, ale 19.10. mi končí zkušebka, tak si to nemůžu dovolit. Každopádně, uklidněte mě někdo prosím. Měla jste to některá podobně? Bylo vše ok? 🙏🏼 Děkuju a hezkej den všem. 😊
@tauri Nemůžeš mít mimoděložní?
@tauri já špinila skoro až do 17 týdne... Na začátku mě to taky vyděsilo protože jsem byla po spontánním potratu... Udělala jsem si jako samoplátce HCG a pak pro jistotu, protože byl víkend, zašla na pohotovost jestli se nejedná o mimoděložní těhotenství... Tam mě uklidnili a nasadili utrogestan
@tauri ahoj, měla jsem to podobně jako ty, cca od 6tt špinění, ráno vždy víc než přes den, na ultrazvuku vše ok, žádný hematom nic, byl mi nasazen Ascorutin a větší dávky progesteronu, špinění ( krvácení) ustalo, miminku se daří dobře, snaž se odpočívat, a nestresovat. Pokud by se jednalo o další potrat tak už bych to chtělo, nějaké vyšetření proč se to děje 😉
U mňa sa takto prejavovalo mimomaternicové tehotenstvo, nemusí to však byť tvoj prípad 🙏
@tauri já jsem měla něco podobného včetně te hnedoružove barvy, vyděsilo mě to, šla jsem na kontrolu.. byl vidět váček, ale ne nějaká tečka (předpokládám že zárodek). Dostala jsem ascorutin a tím, že je to buď a nebo ty první týdny...po cca týdnu to ustalo a v listopadu budou tomu "špinění " 2roky ,takže každé špinění nemusí hned znamenat to nejhorší 🤗
@tauri ahoj . Já jsem měla takové špinění v květnu u zt. V červnu jsem neplánovaně otěhotněla a zas špinění . Zjištěn hematom . Nasadili mi 3*2denne Ascorutin můžeš si koupit sama a užívat po dobu špinění. A progesteron. Zašla bych k Dr co nejdříve a y jsi viděla na čem jsi . Držím ti palce
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, no a kolik je ti let? Bylo u lékaře zjišťováno, proč jsi 3x spontánně potratila, z jakých důvodů k tomu došlo? Tohle je potřeba po opakovaných potratech ověřit, jinak se vždy budeš bát, jak to bude probíhat v případě dalšího těhu.
Máš třeba aspoň vyšetření HP? V těhotenství se můžou objevit různé problémy. Pokud žena zakrvácí tmavou krví, může to být z hematomu. Pokud žena špiní, může jít o nedostatek progesteronu. Na UZ by lékař měl problém odhalit. Pokud budeš mít třeba hematom, tak ti může nasadit ascorutin a na podporu udržení těhotenství ti může dát progesteron-utrogestan nebo amelgen.
Jinak nic těžkého nezvedej. Prostě bych to nedělala, pokud si těhotenství přeji a toužím po dítěti. Musíš vydržet ten 1.trimestr, který je nejrizikovější a pak to bude lepší 👍