Ahoj holky.
Chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti, s tím o co by mohlo jít. Bolesti v podbřišku začaly s různou intenzitou víc jak týden před očekávanou menstruaci. Asi po 3dennim zpoždění jsem si dělala TT kde jsem měla slabou čárku, další 2 testy to stejné a včera už výraznější ale ještě ne, jak ta první. Podle těhotenské kalkulačky by jsem měla být 6tt, nikde jsem ještě nebyla, protoze je to přece jen brzy. Bolesti jsem měla měla převážně večer když jsem už byla unavenejsi a nebo po nějaké námaze. Předevčírem jsme měli sex, po kterém byla bolest výraznější a do teď je častější. Večer začalo lehounke špinění smíchané s výtokem, které jsem měla celý včerejší den ale večer začalo být výraznější a dnes po každém utření červená krev s výtokem s tmavými žilkami nebo malinkými kousíčky a sem tam i trocha krve na intimce. U předchozích dvou těhotenství jsem nějaké bolesti měla ale krev si nepamatuju, že by někdy byla.
Měl to někdo taky tak? Co to bylo?
Děkuji za odpovědi :srdce:
Taky mi to příjde jako by začínal potrat :/
@klokanka31 zkušenost? Doufám, že toto snad ne. Říkám si, že jsem přece jen hodně na začátku a možná by byla větší pravděpodobnost, že se to pořádně neuchytilo nebo prvotně jsem si říkala, že pri tom sexu mohlo k něčemu dojít. Chápu, že každá vše můžeme mít trošku jinak ale zajímají mě podobné případy a co to bylo
@misamt ja bych hned pri zacatku krvaceni vyrazila k lekari, necekala bych, lepsi vedet, co se deje. Kdyz jsem zacala krvacet tak lehce kolem sedmeho tydne, jeli jsme ve tri rano do nem. Byl to hematom a hned mi nasadili kapacky a leky. Ale jela jsem hned, necekala jsem, zda se to zlepsi, nebo co se bude dit.
@misamt Já bych neotálela a jela na gyndu. Tam ti buďto řekne potrat, mimoděložní nebo více prokevený spodek, budeš mít klidový režim a dostaneš tabletky na udržení. Já jsem ve dvouch těhotenstvech špinila cca 10týdnů dohromady. Zákaz sexu, námaha nula a odpočinek. Takže si zajeď na gyndu, ať zě zkontrolují, pokud si přeješ, aby se to udrželo (ale neznamená to, že to není potrat a nebo mimoděložní, to ti tu nikdo neřekne).
@misamt mě se to stalo u prvního těhotenství. Někdy v tom 6-7tt jsem najednou začala krvácet. Ale normální červená krev, velké množství jako u MS. Jela jsem na pohotovost a byl to prasklý hematom, embryo sebou naštěstí nevzal....
Ja objevila dve carky a tri dny na to mela jit k dr,dle vypostu 6tt..v den kdy jsem sla k dr cerna krev a fakt hodne. Rekl potrat. Podle krve jsem ale tehotna byla. Bal se mimodelozniho,tvrdil,ze se neudrzi,ale hlidali me co dva dny(stridal se s doktorkou),,,on tomu neveril,ona ano…dnes mam skoro 9let dceru. Ale rozhodne jsem chodila at me hlidaji,at to opravdu neni mimodelozni. Dostala jsem i leky na udrzeni miminka atd
ja bych také vyrazila k lékaři. Nasadí léky na zastavení krvácení a udržení těhotenství. Například Utrogestan.
Jako pokud na testu nebyly a nejsou po vynechani dalnice, tak se jedna o neprosperujici tehu/odchazi to v pocatku...nebo mimodelozko. Upaluj k dr
@misamt Já u mimoděložního měla sílící testy, ale nic moc. Pak jsem začala občas špinit tmavě hnědou krví, jednou byly i velké sraženiny. A bylo z toho mimoděložní. U biochemka mi testy nesílily, ale slábly až zmizely. Pak silné bolesti, a krvácení přišlo okamžitě a silně.
Promiň, ale nechápu tvoji hloupost. Možná potrácíš dítě a místo okamžité návštěvy lékaře si necháš radit na internetu? To jako budeš čekat do kdy? Až potratíš? Už jsi dávno mohla být vyšetřena a mohla být nasazena adekvátní léčba a režim. Nechápu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@misamt Bála bych se mimoděložního 🤔