Křeče na začátku těhotenství - potřebuji uklidnit

tercasv
16. zář 2018

Ahoj všem 🙂

Nyní podle ms jsem 5+3tt. Menstruaci jsem očekávala 6.9., nepřišla, papírový i digitální test pozitivní.
Minulý týden mě bolelo břicho jako při ms, tupá bolest. Občas mě silně píchlo na pravé straně podbříšku. Párkrát mě to v noci vzbudilo. Tento týden tupá bolest není, pouze občas silné píchnutí/křeče nejdřív na prvé straně, posléze v celém podbříšku. Dnes mě to taky v noci vzbudilo. Při křeči/píchnutí se musím zastavit a "rozdýchat to".

Celý víkend odpočívám, ale předpokládám, že se křeče v týdnu vrátí. Pracuji na směny, 8 hodin na nohou. Sestřička mi řekla, že to je normální. Na potvrzení těhotenství jdu až 8.10.

Je možné, že tupá bolest nadobro odezněla? Neznačí to píchání nějaký problém?
Sestřička řekla, že pokud budu mít problémy, tak ať zavolám, ale tupá bolest ustala, píchání je jen občas, tak nevím.

Jedná se o moje první těhotenství, tak trochu plaším :D

mandarinka90
16. zář 2018

@tercasv jsem 5+4 a mám to stejně, vždycky mě píchne vpravo,pak vlevo, chvilku poboliva celý podbřišek..ale všechno to jsou jen krátké bolesti..Dr říkal, že se tím roztahuje děloha a drobek se zabydluje.. já jsem vždycky spíš nervózní, když je delší chvilku klid..🤔ale taky je to moje první těhotenství, takže všechno je pro mě nové 🙄

tercasv
autor
16. zář 2018

@mandarinka90 Ten minulý týden mě bylo ráno nevolno a teď v týdnu bolely bradavky, a teď o víkendu nic 😀 :-/ Sestřička mi taky řekla, že to je normální, hlavně že nekrvácím 🙂 Já u doktora zatím nebyla, to až v tom říjnu, to bych měla být 8+3tt

mandarinka90
16. zář 2018

@tercasv to já zase vůbec neznám, nevolnost a bolest prsou..ale užívám si to, všichni tvrdí, že to teprve přijde.. přesně tak, prý špinění taky nemusí nic znamenat,jen velké krvácení a velká bolest břicha..no já byla na umělém takže, mě sledují už od nějakého 3tt..ale teď jedu až za 14dnu,tak snad bude srdíčko 🙏 já jsem teď šíleně unavená,mohla bych spát pořád..

tercasv
autor
16. zář 2018

@mandarinka90 Já ani nešpiním a teď mi špatně není 🙂 Tak držím palečky 🙂 Já jsem 6.8. vysadila antikoncepci a vyšlo to na první dobrou :D Testy jsem si dělala, ale jinak nevím, na čem jsem. Musím ještě 3 týdny počkat :-/

evee24
16. zář 2018

@tercasv mela sem to podobne. 8 hodin na nohou ve fabrice. Po chvilce stani křeče a hrozná bolest v podbřišku. Nakonec me nechal doma na neschopence. Tak uvidíš. Me nenechali sedět a trpěla sem.

tercasv
autor
16. zář 2018

@evee24 Já taky nemůžu sedět při práci, ani tam nemáme židle :D A tahám bedýnky :-/ Ale přesně jak popisuješ, když stojím delší dobu, tak mám křeče a na konci směny úplně umírám :-/ Až půjdu na kontrolu, tak mu to řeknu. Třeba se to do té doby zlepší, ale v práci do tý doby normálně budu :-/

kittyy17
16. zář 2018

Měla jsem to u obou kluků stejně, je to tím jak se děloha roztahuje, napínají se úpony které ji drží... Klid, dej si deci červeného, tabulku čokolády a nožky na stůl 😉

tercasv
autor
16. zář 2018

@kittyy17 Víno doma nemám, čokoládu jsem už měla :D Celej víkend se válím, těším se na neděli, až budu mít volno :D Jinak odpočívám jak se dá, v práci mám zápřah, ale aspoň moc nemyslím na to, že jdu na prohlídku až za dlouho 🙂

vendelinka08
16. zář 2018

@tercasv jsem 13tt a to pichani v podbrisku mivam stale...hlavne kdyz udelam prudsi pohyb.tak me ta bolest na chvili zastavi..je to jak mi roste deloha. Dulezite je abys nekrvacela a nemela velke bolesti stale...

gransgirl
16. zář 2018

Jsem ve 14tt a bolesti mam stale uz od zacatku a mimco se ma dobre takze se neboj. Jen kdyby to byla nesnesitelna bolest bez prestavky tak bych byla nervozni ale takhle je to v poradku. Deloha roste a rozahuji se vazy vsechno je hodne prokrvene a alespon vis ze se tam neco deje

tercasv
autor
16. zář 2018

@gransgirl
@vendelinka08 Holky děkuji 🙂 Teď už ta bolest je cca 3-4x za 24hodin max. 5 minut. Nekrvácím, nešpiním 🙂 Podařilo se hned po vysazení HA, tak jsem ráda, že to šlo bez problémů 🙂

ah1234
16. zář 2018

Man v prvych tyzdnoch kazdy vecer bolelo podbrusko, ako pri kramoch a tiez ma boleli trosku prsia v obdobi ked som ich mala mat realne.. Neskor, ked prisla nevolnost, tak ma to preslo 🙂 nevolnost trvala 1.5 tyzdna, nemala som ziadne bolesti prs uz potom 🙂 krvacala a spinila som cely prvy trimester. Na nic mi neprisli, ze vraj cievky. Ziadne tehot. problemy a priznaky som nemala, ani neopucham, ani krce v lytkach (len po letoch lietadlom). Teraz som uz 35tt 🙂 ale v podbrusku ma pichne aj teraz a na zaciatku tu bola fest tupa bolest casto. Takze neboj, ono to dobre dopadne, nie kazda musime mat tehu priznaky, bolesti su ok a u mna vidis, ze aj krvacanie zrejme nie vzdy znamena potrat 🙂

tercasv
autor
16. zář 2018

@ah1234 Těhotenský příznaky se ještě můžou objevit, jsem teprve na samém začátku 🙂 A za 3 týdny se ukáže, zda bude srdíčko 🙂

ah1234
16. zář 2018

@tercasv no ved ja len pisem ze aj keby nie tak sa nic nedeje ;) ja som si v tvojom tyzdne este myslela, ze dostanem menzes :D :D kedze ma bolelo podbrusko a prsia.. Som ani nevedela, ze som tehu. Ale v 7tt som utekala k doktorovi lebo tehu test pozitivny a zaroven som krvacala a uz som mala aj srdiecko 🙂

tercasv
autor
16. zář 2018

@ah1234 Já jsem měla takový tušení a šla jsem si koupit test a 2 dny zpoždění ms jsem měla digitální pozitivní a 2-3týdny 🙂 A při zpoždění jsem neměla ani kapičku krve, ani špinění. Uvidíme, teď s tím stejně nic neudělám, je to buď a nebo 🙂

mariuhanka
18. zář 2018

@mandarinka90 presne jak pises to mam i ja, takr prvni tehu, tak holt mame na obavy narok😊

mariuhanka
18. zář 2018

Holky ja taky, dle svych propoctu 7tt, zitra jdu na gyndu. Jediny priznaky jsou bolesti v posbrisku ktere zacali jeste nez mela prijit Ms, asi odl dva dny drive. Trosicku prsa a mam takovy citlivy bradavky. Je to prvni, vytouzene mimi tak jsem nervozni, ted momentalne mam zvysenou horecku, jsem nejak nastydla. Ale tak snad to bude v poho😊

merope
18. zář 2018

Já to měla asi týden - pokud máš silné břišní svaly, tak prý jak se děloha roztahuje, musí se roztáhnout i ty svaly. A já kvůli zádům měla hlavně spodní břišní svaly dosti posílené. Taky jsem z toho byla trošku mimo, zda je to ok (bolest skoro jako před MS), ale za pár dní to odeznělo a pak už jenom občas a výrazně menší a jen trošku.

tercasv
autor
18. zář 2018

Holky moc děkuji 🙂o víkendu jsem odpočívala, tak to bylo v pohodě. Teď v práci mě to tak 2 až 3 píchne, taková křeč, ale už to není ta tupá celodenní bolest 🙂

hnby
2. lis 2018

Ahoj holky prosim o radu, podle vypoctu jsem v 6tt k doktorovi jdu v pondělí 5.11. mel by byt uz 7tt, presneji urci doktor...mam bolesti nebo spise tahani dosti neprijemne v leve casti podbrisku, u leve kycle. Je to dosti neprijemne a ne pohodlne se s tim lezi. Tohle mam uz asi 5 den, vetsinou kdyz si lehnu, nepomaha ani zmena polohy. Myslite si, ze se jedna o rozhahování delohy nebo muze byt neco spatne? Jake jsou vase zkusenosti prosim? 😊

merope
5. lis 2018

@hnby No, už asi pozdě - už jsi asi u doktora byla, takže ti nejspíše řekl to, co mně - že to je úplně normální. Jinak bolesti v podbřišku mě zlobí pořád (17tt) - jakmile jsem trošku unavenější, tak hnedka zlobí. Jdu na kontrolu příští týden, tak se poptám, zda se to dá zlepšit třeba nějakým cvičením. Ale na začátku to je opravdu tím, jak se všechno roztahuje.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru