Ahoj holky ma nekdo zkusenost po potratech pri dalsim tehu s kontrolama? Ja jsem po dvou potratech ted znovu tehotna na 1. kontrole jsem byla v 5+5tt,nasazen utrogestan, ascorutin kvuli hematomu na tyden a picham si clexane (Leiden), navic mam docela velkou cystu. Ale pani domtorka si me na dalsi kontrolu pozvala az na 9+2tt neni dost dlouho? Myslela jsem ze bude chtit zkontrolovat ten hematom jestli mizi. Diky za odpovedi
@mizumys Před rokem jsem porodila mrtvého syna v 38tt... Když jsem otěhotněla, byla jsem na kontrole u gyndařky zhruba každé 2 týdny, ale jen proto, že jsem nešla hned s poz.testem na gyndu, ale vyčkala do cca 7tt, kdy už bylo srdíčko.. Pak jsem špinila a tak mne viděla navíc. Jinak do konce prvního trimestru se defakto jen čeká, zda se mimi udrží či nikoliv - já brala utrogestan a ascorutin od cca10tt do 20tt. Od 16/17tt jezdím do rizikovky každé 2 týdny - nyní jsem 37tt a čeká mne během 2 týdnů CS - má mne doktor, co mne rodil před rokem, takže mám tu nejlepší péči, co jsem si mohla přát 🙂.
Jinak jsem měla hematom taky a a zmizel naštěstí.
@martulka88 dekuji, no me sama dojtorka rekla abych prisla takhle brzo v 5+5tt,taky bych sla pozdeji. Drzim palce at to dopadne co nejlip
ahoj, já po ztrátě ve 20tt změnila gynekologa. Nyní mě objednává po 2 týdnech,...respektive se mě zeptal, zda chci, protože tam pokaždé jdu s hrozným strachem, zda je vše v pořádku. Myslím, že je to hlavně o vaší vzájemné dohodě. U té původní by toto nebylo možné (i proto jsem odešla).
@mizumys Uvidíš sama, jak to budeš cítit... Pokud jsi však po potratech, tak bych určitě trvala na častějších kontrolách... A jinak já tedy chodím od toho 17tt do rizikovky, takže tam jsem ještě ve větším drobnohledem 🙂
@mizumys ja zazila potratu, biochemek hodne, navic ještě jedno zt ve 12tt s revizí. Při dalších těhotenstvích jsem jsem chodila co 3-4 tydny do konce 1.trimestru a pak co 4-5tydnu. Žádné extra kontroly.
@mizumys , nevím jak u tebe, ale u nás ve městě je problém najít volného gynekologa. Já tomu svému psala mail, kde jsem se vypsala, co se stalo a proč chci jinou péči (už jen proto, že jsem si nechtěla připadat, že zdržuji a že jsem na běžícím pásu, ale chtěla jsem osobní přístup). Takže jsme k sobě byli od začátku upřímní a ví, že to úplně nedávám psychicky, takže mi častější kontroly pomáhají (ZT mi zjistili až na 2.screeningu při UTZ, mimi ale umřelo už asi v 16.týdnu...proto je pro mě každý ultrazvuk spíš horor)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mizumys tak to záleží na lékaři. Každý si to objednává jak uzná za vhodné. Já jsem teď ze začátku byla po 14 dnech a pak jsem šla za 3 týdny. Protože prcek divně rostl nakonec nás překvapil místo 10 tt jak si myslela doktorka odpovídal 13 tt.