Kontrola u Dr. do 14. tt. Kolik kontrol a UZ jste měly vy?

lucpop94
20. lis 2021

Dobrý podvečer,
Jen ve zkratce se chci zeptat..
Dnes jsem 8+4 tt. , toto úterý jsem byla poprvé na vyšetření.
Vše proběhlo hladce, ❤️ v pořádku…
Dr. mě objednala na krev až na 20.12. a 22.12., kdy budu ve 13 tt., mám první trimestriální screening.
Nemám dobrý pocit, že jdu na velké vyšetření a bude to teprv druhý screening.
Kolik návštěv a UZ jste měly před 14 tt. , prosím ?
Ve 13+5 jsem v květnu tohoto roku potratila holčičku ..
Nechci zažít stejný průběh - kdyby nedej bože nebylo něco v pořádku..

Díky za váš čas 🍀

j.a.n.i
20. lis 2021

@lucpop94 No, hrazene jsou 3 UTZ za cele těhotenství a na kontroly se chodi cca po mesici, takze mi na tom neprijde nic divneho.

lucpop94
autor
20. lis 2021

@j.a.n.i díky moc… no, mám ještě měsíc a do té doby se toto může stát ještě hodně 😓
Mám zkrátka špatné vzpomínky a myslím černě..

andelka
20. lis 2021

@lucpop94 já to chápu. Mě po zamlklem v 19 tt zval Dr na utz častěji, zpočátku každý týden od 6 tt,potom co 14 dní, až tak do 16 tt. Průkazku mi dal ve 12 tt. Já jsem tedy mívala utz hodně. Ale obecně se dělá jeden v 1 trimestru, pak je NT screening, pak je utz ve 20 tt a pak kolem 30 tt. Ale reálně to může mít každý jinak.

littlebee124
20. lis 2021

@lucpop94 U fyziologického těhotenství se UZ dela i klidne jenom při screeningu, takže celkem 3x za celou dobu, pokud si člověk nezaplatí speciální balíček, pokud to ordinace nabízí a ma tak nárok na UZ každou návštěvu. 🙂
Chápu tvou obavu a pokud víš, ze tvůj lekar třeba UZ dela opravdu jen malo, neboj se zeptat a domluvit se s nim.
Já sem teda na neschopence a chodím co 4 týdny na kontrolu a mam dělané i pokaždé sono, v 15tt jsem totiž spinila 🙂

cinam
20. lis 2021

Měla jsem utz vždy kolem 6tt, 9tt a 12tt. Dvakrát jsem taky o mimčo přišla. Bohužel to je prostě život a utz to nezachrání. Nějak od 11tt jsem poslouchala doma srdíčko přes angel sounds pro uklidnění

chumlee71
20. lis 2021

@lucpop94 já jsem první ultrazvuk měla ve 12tt a celkově za celé těhotenství jsem měla 5 ultrazvuku. Vím že se bojíš ,taky jsem zažila potrat, ale musíš věřit že je všechno v pořádku a ono bude🍀

lucpop94
autor
23. lis 2021

Všem moc děkuji za odpovědi ❤️

drep
23. lis 2021

Je nárok na 3 ultrazvuky za těhotenství, kś byla někdy v šestém, pak ještě jednou a pak na skríninku, ale jsem s gynekoložkou kamarádka, tak nevím, jestli je to standard nebo ne. Nicméně ani ultrazvuky obden prosperitu těhotenství nezaručí. V prvním trimestru končí potratem přes 20% těhotenství a většinou pro vady neslučitelné se životem a imunopatologické mechanismy, takže to stejně prakticky není ovlivnitelne.

barborat13
24. lis 2021

@lucpop94 dobrý den mě to úplně stejně jsem teď 8+4tt velký screening mam az 17.12 to čekání je hrozne...
v září jsem SP...a taky jsem teď stále nervózní...přitom poslední kontrola vše ok....

saraca
7. led 2022

Ahoj, ja jsem po ivf a v 6+5 první kontrola UZ. Doktor bohužel zajel někam doprava a trochu to bolelo a na přístroji byla trochu krev. Říkal, že už ta krev tam byla. Vše prý v pořádku, ale na UZ bych chodila jen opravdu v nutnosti. Asi by mi bohatě stačily 4 UZ během celého těh. pokud nemá lékař vážný důvod ho dělat. Četla jsem pár článků, že to může vadit, když je jich hodně. Takže bych zůstala u těch 4. Mě bylo fajn než jsem šla na UZ a teď zas trochu špiním. Ale asi to bylo nutné, když jsem po IVF, kontrolovala se srdeční akce, velikost a okolí. No na další chci jít až tak za 2 měsíce nejdřív, ale uvidím co mi řekne doktorka.

saraca
7. led 2022

@drep Ahoj, a nemůžou ty vady vzniknout právě tím UZ?

saraca
7. led 2022

@lucpop94 Ahoj, ja jsem po ivf a v 6+5 první kontrola UZ. Doktor bohužel zajel někam doprava a trochu to bolelo a na přístroji byla trochu krev. Říkal, že už ta krev tam byla. Vše prý v pořádku, ale na UZ bych chodila jen opravdu v nutnosti. Asi by mi bohatě stačily 4 UZ během celého těh. pokud nemá lékař vážný důvod ho dělat. Četla jsem pár článků, že to může vadit, když je jich hodně. Takže bych zůstala u těch 4. Mě bylo fajn než jsem šla na UZ a teď zas trochu špiním. Ale asi to bylo nutné, když jsem po IVF, kontrolovala se srdeční akce, velikost a okolí. No na další chci jít až tak za 2 měsíce nejdřív, ale uvidím co mi řekne doktorka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru