Kontakt s neštovicemi v těhotenství - může je chytit plod, když já jsem je prodělala?

minnie79
30. kvě 2019

Dobrý den,
teprve včera jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Dnes jsem byla pozvaná ke své kamarádce, která má holčičku s neštovicemi. Myslím si, že neštovičky už má asi 8 den.
Já neštovice měla ve svých 13ti letech, ale bojím se o mimčo. Mohlo by se něco stát? Jsem teprve na začátku těhotenství a bojím se, abych něco nepokazila :(
Děkuji za rady.

zelenaesmolda
30. kvě 2019

tak kdyz jsi je uz mela tak je nechytnes.proc jsi tam sla kdyz vis,ze ma nestovice a jsi tehotna?

minnie79
autor
30. kvě 2019

@zelenaesmolda vůbec mi to nedošlo, ještě jsem si na to úplně nezvykla :(

zelenaesmolda
30. kvě 2019

@minnie79
ja si myslim,ze riziko neni ale urcite bych to neresila na MK ale s doktorem

pipi_puncocha
30. kvě 2019

Pokud máš strach a stresuje tě to, tak bych návštěvu odložila, i když se ti tady dostane ubezpečení, důležité jsou tvoje pocity. Kamarádka to jistě pochopí.

minnie79
autor
30. kvě 2019

@pipi_puncocha já hloupá tam právě byla, až po hodině mi došlo, že by to mohlo to malý ohrozit :(

pipi_puncocha
30. kvě 2019

@minnie79 aa, to mi z úvodního příspěvku nedošlo. Ale teď co jsem to zběžně prošla na internetu v nějakých poradnách, tak se všude píše, že když jsi je již prodělala, tak riziko pro miminko není. Ale pro klid duše se můžeš telefonicky přeptat svého lékaře.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
minnie79
autor
30. kvě 2019

@ter moc vám děkuji! 😇

janablizka
30. kvě 2019

Já si také myslím že není žádné riziko,ale raději bych se poradila s lékařem nic za to nedáš a jistota je jistota.

whitechocolate
30. kvě 2019

Já myslím, že to bude v pohodě, pokud je holčička měla osmý den, nejspíš už nebude infekčnì a předpokládám, že by si domů v tu dobu, kdy byla s čerstvým výsevem, ani nikoho nezvali. Jinak už bylo psáno výše, po prodělání je doživotní imunita.

vercy88
30. kvě 2019

Resila jsem to s doktorem pred 2 lety a tvrdil mi, ze pokud jsi je prodelala tak riziko neni zadne

elis_elis
30. kvě 2019

Pro miminko to je nebezpecne, kdyz jsem byla tehotna, tak jsem se na to ptala doktora, protoze u nas v okoli taky radily nestovice

minnie79
autor
30. kvě 2019

@elis_elis a co se pak dělo dál?

ninna79
30. kvě 2019

Nechci vůbec strašit, je to už dávno (14 let) když jsem byla po druhé těhotná ,tak moje tříletá dcera měla nestovice. Byla jsem tenkrát ve 4. měsíci. Taky vyplasena jsem volala dětské doktorce a ta mi řekla, že pokud jsem ve 4. měsíci tak je to OK. Ale teď si vůbec nevybavuju jestli to myslela tak, ze už je to OK nebo ještě je to OK. Jestli já jsem je měla se mě neptala. Zeptala bych se zítra dr a uvidíš že tě uklidní ;)

bucifalek_just
30. kvě 2019

@minnie79 Ahoj, jsem zdravotni sestra. Pokuď jsi neštovice prokazatelně měla, neměla by návštěva těhotenství vůbec ohrozit. Takže buď v klidu a nestresuj se!😊

minnie79
autor
31. kvě 2019

@bucifalek_just Děkuji moc! Teď jste mě hodně uklidnila ❤️

bucifalek_just
1. čer 2019

@minnie79 Za málo!❤️ Tady posílám ještě článek, kde to hned na začátku píšou.😊
https://www.abctehotenstvi.cz/txt/plane-nestovi...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru