Konec 7. tt bez srdeční činnosti. Je možné mladší těhu i tak?

markkketa
19. led 2021

Mám dotaz, jsem 6+6, dnes dle MuDr. prý těhotenství vypadá minimálně o týden mladší, bez srdeční akce. Mám přijít za 6 dni na kontrolu. Nic víc se dít nebude. Jsem si ale jistá, že ovulace proběhla uprostřed cyklu a později už nedošlo ani na soulož. Je možné mladší těhu i tak? Mám za sebou mimoděložní těhotenství, jsem teď dost vynervovaná a nevím, jak těch 6 dní do další kontroly vydržím. Díky za jakékoli reakce.

sportovkyne
Autor odpověď smazal
Zobraz
ema90
19. led 2021

@markkketa Vic nez toho, ze jeste nejde slyset srdecni akce, bych se bala toho, ze je plod o tyden mladsi. Takhle v rannem tehotenstvi je tyden velky rozdil.
A tehotenstvi se takhle brzy vzdy pocita podle prvniho dne posledni ms, ne podle ovulace.

Jinak ani v 6+6 jeste neni na srdicko pozde, nekdo ho ma az v 8tt. Nicmene to je v pripade, ze je plod jinak v poradku. Uvidite za tyden, jsou to nervy vzdycky, ale ty zacatky jsou pokazde bud a nebo 😕
Drzim palce 🍀

nazka
20. led 2021

@markkketa já měla u obou děti srdeční akci až v 8.tt..

alilali
20. led 2021

@markkketa Mě tohle nepřijde nic závažného zatím. Můj malý měl srdeční akcí až někdy 7+4 nebo 7+6 nepamatuji si přesně a teď jsem podruhé těhotná, také mi vychází o skoro týden menší mimino, tomu bylo v 9tt, možná je rozdíl jaký týden jsi, to netuším, ale teď jsem v 12tt, srdeční akce je, vše v pořádku, jen je menší.

markkketa
autor
20. led 2021

@ema90 no právě, snažím se dávat si naději, že třeba má horší ultrazvuk atd. Když jsem byla v 5 tt, sotva tam našel dutinku, teď na konci 7tt tam už viděl i něco jako embryo prý.... Ach jo

andycr
20. led 2021

@markkketa já jsem šla na první ultrazvuk i obou těhu v 7tt a vždycky bylo mladší. A za dalších 14 dní se to posunolo a pak ve 13tt byl rozdíl jen jednoho dne. Ještě bych nedělala závěry. Příští týden by mělo být lépe vidět.

klokanka31
20. led 2021

@markkketa Něco jako embryo? To musí být teda doktor 🙄 u mě v 7.tt bylo srdíčko, ale moje známá měla až v 9.tt. Neztrácej naději, oni doktoři někdy pořádně neví...

holkaokomodra
20. led 2021

@markkketa já jsem měla srdeční akci v 6+3, ale mám o týden staršího prcka, ovulace byla tak 9DC, vím to kvůli vyšetření v gennetu v době těsně po ovulaci a oplodnění.... Lékaři mi furt říkají jak podle MS odpovídám týdnu, ale podle mě je to blbost, tak zatím neplaš a vydrž. Nic jiného ti není? Bolesti, krvácení?

barussska1
20. led 2021

Já byla ve stresu takhle 4 tydny! Doktorka mi na zacatku prosince rekla ze miminko je o 9 dni mladsi nez ma byt a zadna srdecni akce. Rekla mi, ze maji 14 dnu zavreni takze mam prijit az po Novem roce a tam bylo dite najednou o 3 dny starsi nez dle menzes. Takze ver ze vse bude dobre. Nic jineho to stejne nezbyde. Drzim pesti. Nechapu jak muze byt rozdil najednou 12 dni, ale co nadelam

ruzova_pastelka
20. led 2021

@markkketa Když se vyvíjí, tak to vypadá nadějně! Hele, já měla miminko na první kontrole o 14 dní mladší. Pak na screeningu se to skoro srovnalo a termín se mi teď o liší od menstruace jen o 4 dny. Může to mít milion a jeden důvod a většina z nich není problém (pozdější ovulace, pozdější spojení se spermií, nekvalitní ultrazvuk, zakloněná děloha...). Tak držím palce!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru