Zdravím děvčata, ženy, poradily byste mi prosím, kdy jít na gyndu? Poslední menstruace 30.6., test pozitivní už 3x (první den po vynechání a od té doby jsem pro jistotu dělala ještě 2, oba také pozitivní i ten nejobyčejnější z drogerie). Moje lékařka má do 12.8. dovolenou, tak se obávám, že mě objedná až na konec srpna nebo na září. My jedeme 18.8. na dovolenou (Vídeň, Budapešť) na skoro 2 týdny. Nemáte někdo zkušenost, jak moc to mám řešit? Raději bych samozřejmě měla kontrolu u ní za sebou, ale když by to nešlo..
Zavolej tam, až nebude mít dovolenou🙂pokud by tě objednala na začátek září, bude už vidět srdíčko 🙂 chápu, že chceš vědět co a jak, ale teď je to buď a nebo 🙂
V prvním těhotenství jsem šla v 8. týdnu, v druhém v 10. týdnu. Vždy už bylo pěkně vidět srdíčko, vyhla jsem se stresování, že není nic pořádně vidět, že to možná dopadne špatně, jak se tady často řeší, když se jde k doktorovi brzo. takže klidně bych to nechala až po dovolené.
Zavolala bych až skončí dovolená sama ti pak řekne kdy máš přijít, já volala cca týden po vynechání a sestra mě objednala až za další týden a půl aby bylo mimčo popřípadě dobře vidět na UTZ 🙂 I kdyby to bylo až koncem srpna/začátkem září tak je to jedno čím později tím lépe je vidět, i kvůli těhotenské průkazce tu jsem dostala až při druh kontrole cca v 8 týdnu.
Tak jo, tak díky moc holky. Hlavně jsem chtěla být v klidu o dovolené. Teda já v klidu jsem, nic mi není, žádné krvácení, špinění, nic. Tak snad ok 🙏🏻
V klidu bych jela na dovcu a resila potom. 🙂 drzim palce at se drzi 🙂
Podívej se v kolikatem týdnu se dělá první screening, aby ses stihla objednat a neprosvihla ho. Jinak bych to neřešila.
@salvache u prvního syna mě sestra objednala na 8.tt, a doktor mě pak seřval, že jsem měla přijít hned po pozitivním testu.
Normálně se tam vecpi bez objednání hned, řekni třeba, že máš špinění a bojíš se mimoděložního. V podstatě, nebudeš lhát, to riziko je vždycky dokud doktor miminko nenajde na správném místě, a je lepší přijít včas....
A klidně bych šla i do té nemocnice k záskoku. Protože, dokud se nevyloučí mimoděložní, je to akutní stav... A je lepší přijít k lékaři desetkrát zbytečně, než jednou pozdě
V prvním těhotenství jsem byla poprvé u dr v 10tt, dřív jsem nevěděla, že jsem v tom 😀 Ve druhém poprvé na už ve 13tt, takže podle mě po té dovolené úplně v klidu 🙂
Uplne zbytecne, hnat se tam hned po pocuranem testu 😄. Pockej aspon do 8.,9. tt pak ma prohlidka smysl. Driv ne, doktor tam stejne nic moc nevykouka
@salvache pokud nemáš žádné potíže jako je krvácení, bolesti, tak bych tomu fakt dala radši čas a klid a užila si dovolenou, jen byla na sebe opatrná, a na kontrolu se objednala klidně až koncem srpna po té dovolené, jsi těhotná, ne nemocná a aspoň Tě nebude nic zbytečně stresovat, jako je tady furt dokola to, že někdo nevidí nic na ultrazvuku, protože je to moc brzy nebo se řeší hladina hcg, kdy kdo otěhotněl atd. furt se někdo nechá, aby se v něm šťourali, stěžuje si, ale čas a trpělivost a klid tomu malému než se ukáže a založí nedá nikdo. Hodně štěstí, ať to vyjde.
@salvache pokud nemas bolesti, tim myslim absolutne zadne, klidne na dovolenou odjed.. pokud, ale sebemensi bolesti mas a spise je pocitujes na leve ci prave strane tak si zajdi k lekari ihned..
Vim co pisu.. je to 14 dni co jsem bojovala diky mimodeloznimu tehotenstvi o zivot.. netrvalo moc a zemrela bych.. krvacela jsem do bricha a to dost.. museli me riznout cele brisko lapatoskopicky uz to neslo :( bylo to me treti tehotenstvi a nikdy by me nenapadlo, ze me to potka a ze se to tak projevuje.. vse mam popsane v clanku v mem profilu :(
Neni pravdou, ze se ke gynekologovi ma chodit poprve az 6. -7. tydnu ci dele.. na gynekologoii se ma jit ihned po pozitivnim testu.. naberou HCG a dle vysledku se udela UTZ a dle toho se zhodnoti zda tehu je na dobre ceste ci hrozi jiny problem..
Nenechte se holky svymi gynekology odbyvat.. kord kdyz citite, ze cokoliv neni v poradku..
Nechci vas strasit spis varovat..
Mne bylo receno, ze driv jak v 8 tt to nema cenu. Ja sla tusim 9-10 tt. drzim palce
@dofi86 kdybych to udelala jako ty.. tak bych zemrela.. tohle rika spoustu gynekologu respektive sester, ale neni to pravdou.. ja u obou tehotenstvi byla na UTZ ve 4 tydnu prvni den po vynechane MS a vzdy tam zloutkovy vacek byl.. nyni jsem sla v 6 tydnu jelikoz jsem nevedela, ze jsem tehu.. test jsem si delala v patek v pondeli jsem sla na gyndu HCG jsem mela 9818 a v deloze zadny naznak tehu.. byla jsem 39 DC
Zacatek tehu se nesmi podcenovat a hlavne by ho nemelo podcenovat lekari..
@dofi86 no ono kdo nezažije tak nepochopí...
já tím jen chtěla napsat, že ačkoliv má žena úplně normální těhu příznaky, nevolnost, zvracení, únavu, pnutí prsou tak není nikdy jisté, že je vše v pořádku... Jak už jsem psala, nikdy by mě nenapadlo´, že mě potká to co se mi stalo.. Měla jsem štěstí, že jsem byla zrovna v zaměstnání (pracuji ve zdravotnictví) a tím měla pomoc okamžitou.. být kdekoliv jinde zemřela bych...
Pokud budu opět těhotná budu se více hlídat.. nic neriskovat nepodceňovat...
Já tedy šla vzdy po týdnu od pozitivního testu,byl vide5 alespoň Vacek a já byla v klidu že je to v děloze a pak za 14dni bYlo vždy i srdíčko . 😊 Nevydržela Bycg čekat třeba do 10tYdne
V 1.teh. jsem byla na zacatku 8tt, ve druhem se chystam az na prvotrim.screening ve 14tt. Na utz neni nikdy dost pozde (pokud neni nejaky problem).
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj. Pristi tydeb