Kdy lze na ultrazvuku vidět pohlaví dítěte?

zuzanazari
25. únor 2015

Ahoj maminky, ráda bych s vámi zkonzultovala, v kterém týdnu je možné spatřit pohlaví děťátka.
Můj doktor se tímhle moc nezabývá, ( je ze staré školy 🙂 ) , tak mě zajímá, jestli mi to řeknou už na genetice v 1. trimestru.......?

Děkuju za odpovědi.

bajana
25. únor 2015

Ak myslíš screening na vyvojove vady a ides do nejakého špecializovaného centra, tak ano...na obyčajnom UTZ ešte lekár nič nevidi

tuca
25. únor 2015

Řekli mi, že je to na 70% holka, na velkém UTZ v 1 trimestru, byla jsem cca v 16. tt. a holka to je 🙂 potvrzeno v 25 tt.

zuzanazari
autor
25. únor 2015

@bajana Ano, jedu do Fakultní nemocnice do Olomouce, přesně screenig.... a není to moc brzy? dělá se to v rozmezí 11.-13týdne

v_anilka
25. únor 2015

@zuzanazari já byla ve fakultce v pátek byla jsem 12+5 a paní doktorka si na pohlaví netroufla... chvilku to vypadalo na chlapečka, pak zase na holčičku..

ludul
25. únor 2015

mě to na 1 screeningu ve 13 týdnu neřekli, ze svého mudr jsem to vyškemrala v 18 týdnu, původně mi to chtěl říct ve 20 týdnu, tak doufám, že to bude pořád to stejný, už jsem začala ladit barevně výbavičku 🙂

zuzanazari
autor
25. únor 2015

Tak to já si hold budu muset počkat na druhou genetiku ( minule jsem na ni byla taky) a tam mi to oznámili a nespletli se.....

hanka16
25. únor 2015

Pohlaví nám řekli na screeningu ve 13. týdnu (na 70 %) a na 2. genetice ve 21. týdnu se potvrdilo na 100 %, mezitím mi ho potvrdila i moje doktorka (v 18. týdnu).

bajana
25. únor 2015

@zuzanazari nie, nie je to skoro...pohlavie síce ešte nie je vyvinuté, ale tvar napovie, co to bude...napr. v Brne v Prenatale to lekari vravia úplne bežne

evly
25. únor 2015

Nám v olmiku ve fakultce řekli v tom 12tt konkrétně mudr. Hyjánek, že výběžek vypadá na holku a trefil to. Na dalších utz se dlouho skrývala, ale nakonec holka. Teď uvidíme, co druhé,jestli se zadařil klučík?

palomitacheca
25. únor 2015

@zuzanazari na NT screeningu nam doktor pohlavi nerekl, ani jsme se teda neptali. Pak jsem se ptala sveho doktora asi v 18.tydnu, to mi rekl, na co to vypada, ale nebylo moc dobre mezi nozicky videt, takze to byl fakt jen odhad. A na dalsim screeningu jiny doktor potvrdil presny opak. Od te doby se potvrzuje pohlavi podle 2.screeningu 🙂

veraakubik
25. únor 2015

Me to rekly na 60% na sceringu a to jsem byla 13+1,ze pry podle nejakeho vystupku by to mohla byt holcicka..A mozna bych tomu i verila-vsechny ostatní příznaky dle babských rad to na holcicku vypada.. 😉 Ne ze bych jim nejak extra verila,ale když pani doktorka rekla na 60% holcicka tak mi hlavou probehlo,ze to je super zprava.. 😉

zuzanazari
autor
25. únor 2015

@veraakubik Na mě právě ty babské rady nefungovaly... Byla jsem pravý opak 🙂 🙂

veraakubik
25. únor 2015

@zuzanazari Ja jim sice moc neverima,ale jsem pro kazdou ,,hloupost,, tak jsem si to precetla..A dneska jsem dokonce zkusila test s jedlou sodou.. 😉

eliesn
25. únor 2015

Mě to řekl muj dr v 15tt🙂 a na genetice mi to potvrdili.To je podle toho jakého máte doktora. 🙂

tulipanecek
27. únor 2015

@bajana Když jsem tam byla při prvním těhotenství,tak nám to řekli až ve 20tt...Teď tam pojedeme v březnu a budu ve 13tt strašně si přejeme holčičku, ale všichni nám tvrdí kluka,tak snad se všichni pletou a pan doktor nás potěší 🙂

maribea
27. únor 2015

Na prvním SCR ve 12tt mi řekli na 70%, v 16tt potvrdili na obyč utz při kontrole 🙂

evcann
27. únor 2015

@zuzanazari mě to na screeningu říct nechteli, že je to všechno jeste stejne, ale na kontrole v 15tt mi to uz rekli 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru