Ahoj holky, mám dotaz, 7.6 jsem měla první den poslední menstruace a ovulaci někdy 23-26.6.. Těhotenské testy všechny pozitivní. Kdy zajít k doktorovi,tak aby návštěva nebyla zbytečná? Chtěla jsem tam jít koncem příštího týdne, což už bych mohla bych 6tt ale vzhledem k pozdní ovulaci si myslím, že srdíčko ještě nebude vidět. Co si myslíte?
@anirij332 ja mela srdíčko 6+0... Předtím jsem mela mimodelozni těhotenství a v 8+5 me brali uz na sal od 6+2 se to doktorovi nelíbilo tak me hlidal... Ja bych byt tebou sla tak 6+2 to uz by videl zda je mimi v děloze
šla bych až 8tt
Doktorovi zavolej, on si sám spočítá, kdy tě bude chtít vidět.
Jsem PA - pracuji v gyn. ambulanci. Pro první návštěvu je ideální tak 7.-8. týden těhotenství. Pokud bys mela jakékoliv potíže - špinění více než jeden den, krvácení, bolesti břicha, prostě pokud by se ti cokoliv nezdálo, tak jdi samozřejmě hned ke svému gynekologovi, ev. na gynekologickou pohotovost.
Příští týden v pátek budu začínat 7tt tak to bude tak akorát ne?
@anirij332 já jsem šla v 6+3 tt podle MS a už bych takhle brzo nikdy nešla. Měla jsem ovulaci až 17 den cyklu, tak že byl vidět jen emryonální a žloutkový váček. Doktor mě už strašil že že to na 7 tt málo. Já ale vím kdy přesně byla ovu a tím pádem jsem byla na kontrole jen 5+5 tt a tomu ten nález odpovídá. Šla bych ideálně až konec 8tt. To už bude vše vidět a bude to jasné. Ušetří tě to nervu zda těhu prosperuje nebo ne.
Řeším stejný problém, poslední menstruace 15.6, aktuálně jsem teda 4+5, včera jsem četla článek že srdíčko začíná bít 28 den po Ovulaci. Tak si to zkus vypočítat, pokud víš kdy proběhla.
Já teď četla že 21 den po ovulaci :D ale kdyby to bylo 28 tak to vychází krásně na středu a ve čtvrtek jdu k doktorovi
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Pokud nebudou potíže, šla bych asi až později... Já jsem šla když jsem byla 6+5 a srdíčko bylo vidět. Nechtěla jsem tam strašit brzy a pak se nervovat. Příště půjdu ještě později, tak 8tt.