Ahoj děvčata,
nechodíte někdo k paní doktorce Marešové na náměstí republiky v Plzni nad lékárnou? 🙂 Nevíte, kdy dostanu těhotenskou průkazku? Jdu na 1.kontrolu teď ve čtvrtek a dnes jsem začala 7.tt? 🙂 Díky
Vím, že to o té průkazce není, ale patří to k tomu 🙂 Asi jako všechno ostatní... Ale díky za odpověď 🙂
Asi taky zalezi na okolnostech. 1. Naprosto bezprpblemove poceti. Ja mlada. Tak jsem ji dostala hned pri potvrzeni tehotenstvi. 2. Tehotenstvi sice takx bezproblemove pocato. Ja stale mlada ale o 3 rojy starsi jenze me v 5. Tydnu chytl nejspis slepak tak jsem byla v nemocnici na pozorovani. Potom krvaceni...a prukazku jdem dostala az pred 12. Kdyz jsem sla do nemocnice na screening at jim muzu neco dat...
Ja dostala v 7 tt.
@evina89 To je různé. Můj dr. ji dává, když je už srdeční činnost plodu, takže já jí mám od 7 tt. 🙂
Takže je to opravdu různě.. Tak jsem zvědavá na ten čtvrtek 🙂
Já dostala průkazku pokaždé ve 13. týdnu.
má dr. mi ji dala hned, jak slyšela srdíčko, takže v 10tt 🙂
Tak dnes jsem byla na kontrole a průkazku dostanu až za 4 týdny 🙂
Já dostala v 13+0tt ☺
já dostala v pondělí 25.4 a byla jsem 8+1...
@hankatrdlinka je, já si nevšimla toho dodatku o Plzni a Mudr...kdyžtak smažte 😉.
@hankatrdlinka v pohodě 🙂
Ahoj @evina89 🙂 Také chodím k paní doktore Marešové...a jdu k ní na první prohlídku v pátek..jsem 5.týdnu..tak bych si přála aby už bylo něco vidět 🙂
@terula1989 Ahoj, byla jsem u ní a řekla mi pouze, že jsem drobet těhotná 😀 a že nemam pít, kouřit a sportovat.. Toť vše 😨 Ani v kolikátém týdnu jsem, ani jak je veliký... Jen za 14 dní kontrola a za dalších 14 dní průkazka.. Takže až ten 12.týden 🙂
Bylo mi řečenou, že většinou se dává až po rizikovém období, tedy po 12. týdnu.
To jsem taky slyšela, ale tady holky píšou, že jí dostaly třeba v 7.tt 🙂 Záleží na doktorovi, no 🙂
Já jsem byla včera na první prohlídce, měla jsem být 7+3tt, ale podle UTZ jsem 8+0tt 🙂 Na kontrolu jdu za měsíc - 2.6., což budu 12tt a to dostanu průkazku. Určitě bych jí ráda měla už teď, ale pokud bude všechno v pořádku, klidně si na ní počkám 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To by ti asi měla říct tvá dr. kdy ti těhotenskou průkazku vydá 🙂 u nás to takhle říkaji, kdy asi ji maminka dostane, ale většinou je to až v tom 12.tt co vím z okolí, ale každý dr. to má samozřejmě jinak.
Já jí dostala až minulý týden a jsem ve 13. týdnu.
Jinak o té průkazce to fakt neni 🙂