Jsou to neštovice nebo alergie?

mravenecekmaly
21. zář 2018

Ahoj holky, jsem tu nová. Rovnou mám na vás otázku. Jsem teď 12+4, v dětství jsem měla dvakrát plané neštovice, v 15i jsem měla pravé neštovice. Teď jsem se přes noc osypala po celém těle. Mám z toho trochu dojem neštovic, ale taky mne napadá tři dny opožděná alergická reakce na atb (po nich jsem zvracela). Máte některé zkušenosti s neštovicemi víckrát za život? Je možné, že se jim třeba moje tělo neumí bránit? Děkuji za odpovědi🙂

ivankarich
21. zář 2018

Ty jo možná bych s tím šla raději ke kožní lékařce, nejsem teda odborník a neštovice jsem měla jako hodně malá ale přijde mi to spíš jako nějaká vyrážka než ty neštovice ale vážně si nejsem jistá :/

jancabr
21. zář 2018

vypadá to jako nějaká alergická vyrážka - mazala bych na kožní a nechala si odborně poradit

mravenecekmaly
autor
21. zář 2018

Děkuju, už jsem na cestě k doktorce pro jistotu :/

leniczka23
21. zář 2018

nestovice to sto pro nejsou.

zmrzlinka
21. zář 2018

Neštovice to nebudou.

priefi
21. zář 2018

@mravenecekmaly augmentin, nebo neco jineho penicilinoveho? Muze to byt alergicka reakce. Jinak prave nestovice jsi snad nemela, jsou uz jsou davno pryc, kdybys je mela, bylo by info i v TV a byla bys rarita, zavrena nekde v nemocnici v karantene, protoze to je sakra nebezpecna nemoc, ktera zabijela ve velkem. Rekla bych, zes mela vzdy ty klasicke plane 😉 A obcas se to stava, ze imunita selze a nestovice prijdou i po druhe. V dospelosti pak latentni virus nestovic umi u oslabene imunity vyvolat pasovy opar. Jinak nestovice tohle urco nejsou.

mravenecekmaly
autor
21. zář 2018

@priefi děkuji 🙂 jojo, augmentin. Na atb mám alergii, ale že bych měla tu reakci opožděně? Pořád se mi to rozšiřuje a tmavne. No ty pravé nevím 100%, to bylo podle praktické, brala jsem na to nějaká atb silná a něco, ale moc si z toho nepamatuji, byla jsem věčně mimo, protože jsem z toho měla zánět mozkových blan. Ale to může být asi i z normálních, jen to třeba tělo puberťáka snáší hůře, netuším :/

priefi
21. zář 2018

@mravenecekmaly je treba zpozornit, kdyby to byla alergie na penicilin, musis to hlasit pak i gynekologovi a i v porodnici, kdyby byl u Tebe pozitivni streptokok, nebo bys rodila pred 36tt, tak pichaji do zily prave penicilin, coz by u alergie udelalo peknou paseku.

Co se tyce nestovic, urcite jsi prodelala ty plane, nekdy i ty plane jsou nebezpecne pro jedince se snizenou imunitou a konci s nestovicemi bohuzel v nemocnici, protoze prubeh je hodne spatny. Prave jsi urco nemela. Ty byly prohlasene za vymycene, kdyby se objevily, bylo by total toco, dr.by to musela hlasit, navic delaly by se krevni testy, kdyby se to potvrdilo, tak laborka by to taky hlasila, Tebe by zavreli do karanteny a v prvni rade by byla na nervy doktorka, protoze by sama mela strach, zda to nechytila. Vsak si vygugluj, co umi prave nestovice 😉 Jestli to nemyslela tak, ze pred tim to nebyly nestovice a v 15 to byly ty klasicke plane a Ty jsi je nesla hodne spatne.

mravenecekmaly
autor
21. zář 2018

@priefi Jo, tak to máš pravdu :D jinak vyrážka je prý reakce na atb ještě

priefi
21. zář 2018

@mravenecekmaly tak hlavne nezapomen rici gynekologovi o te reakci, at Ti to napise i do prukazky, aby Ti pak nahodou nepichli penicilin pri porodu

astyna88
21. zář 2018

Neholila ses včera? mě se tohle občas vyrazí po Wilkinsnech :D

irena1111
21. zář 2018

neštovice to nejsou ty vypadají jinak, tohle je alergická reakce a může být klidně po ATB

losice
21. zář 2018

No prave nestovice jsi teda opravdu nikdy nemela... 😁

michaelastankova
22. zář 2018

Dobrý den. Jdu se poradit. Přikládám fotografii. Nejdříve jsem si myslela že jsou to štípance od komárů a že jich tu nemáme málo ( nezabírá na ně nic ), ale teď mám spíše obavy zda to nejsou neštovice

losice
22. zář 2018

@michaelastankova to klidne muze byt zacatek nestovic. Pokud ano, nejpozdeji zitra z toho budou puchyrky a pak uz to poznas bezpecne.

katka905
22. zář 2018

@mravenecekmaly Ahoj prosimte na co ti prisli? Ja mam na sobe presne to stejne, uz jsem u 4. doktora, prve mi lecilo parainfekcni exantem, pak svrab pak zase PE a ted jsem na infekcni klinice, puvodni diagnozy vyloucili ale stale mi nezjistili z ceho to mam. Antibiotika jsem v minulosti nemela. Moc by mi to pomohlo. Diky

priefi
22. zář 2018

@katka905 psala, ze alergie na atb 😉

mravenecekmaly
autor
25. zář 2018

@katka905 ahoj, hele nakonec netuším. Z atb to asi nebude, protože se mi to den ode dne horší a svědí. Budu muset na kožní co nejdříve zase. Momentálně mám na sobě tohle

katka905
25. zář 2018

@mravenecekmaly utikej do nemocnice. U me byl prubeh stejny az jsem dipadla takto. Lezim hospitalizovana u sv. Anny a lidi tu jsou s mnohem mensim vysevem, nez mas ty. Nepodcen to.

mravenecekmaly
autor
25. zář 2018

@katka905 😮ty kráso. A co ti zjistili? Přeju ať to máš co nejdříve za sebou

priefi
25. zář 2018

@mravenecekmaly necekej a bez k lekari cim jak nejdrive 😉

michaelastankova
25. zář 2018

@losice Tak Mudr říkala že neštovice to nejsou a máme to potírat tekutým pudrem a sledovat. Puchýřky se jí neudělali

katka905
25. zář 2018

@mravenecekmaly jeste nic nezjistili. Leci dusledky ne priciny, bohuzel 😐

mravenecekmaly
autor
26. zář 2018

@katka905 tak u mně podle ÚVN opravdu pořád reakce na atb🤔 jak to vypadá s tebou?🙂

katka905
27. zář 2018

@mravenecekmaly Vari z vody. Pry parainfexni exantem ale ten na klinice infekcnich chorob vyvratili. Podle me je to reakce na neco z venci. Dovcera se to hojilo a dnes vecer to svedilo ze jsem ani nespala. Mozna nejake jidlo... Lepek? Ja nevim, berou mi porad krev a porad nic. Ale flicky uz se ztraci

priefi
27. zář 2018

@mravenecekmaly a dali Ti na to neco? Znama nevedela, ze ma alergii na penicilin, rodila cisarem, mozna mela pozitivniho streptokoka - nevim, pichli ji atb.a cela se dalsi den osypala a zesilovalo to, svedelo to a nic nepomahalo, pak zkusila homeo, co ji bylo doporuce o apis mellifica nebo nejak tak a zacalo se to zlepsovat a k tomu homeo belladona. Tak kdyz tak zkus kontaktovat nejakou homeo poradnu (jsou i na netu) a treba Ti neco taky doporuci

katka905
28. zář 2018

Díky. Zaléčili to kortikoidy. Už je to relativně v pohodě, občas to ještě svědí

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru