Ahoj holky,
jsem v 9. týdnu někde jsem četla, že není dobré spát na boku bo na břiše? jak spíte vy? co myslíte? občas mě pobolívá podbřišek, ale to je prý normální jak se natahují vazy a zvětšuje děloha mi řekla, gynekoložka a napsala mi na to hořčík Magnosolv...
Takhle brzy můžeš spát i na břiše, ale mně to psychika nedovolovala. 😅
V pokročilejším těh. střídavě spím na levém boku a zádech, dokud je to pohodlné. A jsem obtočená kolem koj. polštáře, to taky zabírá 😉
Já jsem v 17tt a spala jsem doteď na bříšku(v noci jsem se vždy překulila) Na zádech bych neusla ani za boha takže spím na boku obtočená okolo kojícího polštáře a spí se mi fantasticky! 🙂
Telo si rekne...
Lež a spi tak, jak je ti příjemné a pohodlné. V poloze na zádec skutečně může dojít k utlačování duté žíly, ale klíčové slovo je MŮŽE. Někdo s tím problém nemá, na jinou to působí, sotva se položí, je to individuální.
Já třeba nejradši usínám na boku (i netěhu), ale v noci se pravidelně budím na zádech. Už tak se budím dost často a stresovat se ještě tím, že jsem ležela na zádech, tak se nevyspím asi vůbec 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, v tehotenstvi by ses mela vyhnout spani na zadech od 3. nebo 4. mesice kdy tiha delohy priskrti tepnu co ti zasobuje mozek a dite. Neni tudiz dobry na zadech lezet ci spat vic jak 10-15 minut. Spani na brise taky neni dobry (tady je to individualni, ale v prumeru cca od 3. mesice). Spani na boku je tudiz jedina moznost co mame. Je dobry si poridit tehotenskej polstar (z neceho pevnejsiho nez polystyrenovy kulicky) kdyz brisko povyroste. To je aby se ti zbytecne neprohybala pater, vedlo by to pak k velky bolesti zad. Bolesti podobny tem menstruacnim nebo trebai pichani te budou cas od casu provazet nejen z duvodu rustu delohy, ale napinani vazu, rozsirovani panve atd. Nejlepsi je brat komplexni vitaminy. Ja beru vitaminy Pregnacare s omega 3 a Osteocare.