Zdravím, prosím, jsem 2 roky po operaci prsa kvůli zdrav. problémům, kdy mi otékaly žlázy v prsu a tak část odebírali. Nyní jsem těhotná, a jen by mě zajímalo, zda-li se někdo vyzná více než já a ze zprávy z nemocnice dokáže vyčíst, jestli je tam vše v pořádku? Doktor byl nepříjemný a moc mi na nic neodpověděl.
Jelikož jsem si s prsy užila své celý svůj život už od puberty, a díky jizvám atd., je to stále “nepříjemné” tak kojit určitě nechci, pro mou i prckovo spokojenost to bude lepší, když z toho nebudu zbytečně vynervovaná.
Ale zajímá mě, kdybych si to třeba náhodou ještě do porodu rozmyslela, mohla bych vůbec kojit?
Děkuji.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mně to zní jako že je vše v pořádku, ale co se týče kojení, tak netuším. Zkuste pohledat informace na mamila.sk, případně se tam zeptat, tam jsou obecně největší odbornice na kojení. Lékaři (ani porodníci/gynekologové) bohužel většinou nejsou velcí odborníci na kojení...