Ahojte děvčata mám takový problém vycházím na 9tt těhotenství. Žiji v Německu a měla jsem tu mít registraci u gynekolga, která neproběhla z důvodu uzavření kliniky, kvůli pandemii (koronaviru) co nastala je uzavřena. A ostatní centra v blízkosti mají plno. Miminko je v pořádku podle kontroly v nemocnici co jsem měla v 8tt, když jsem mírně krvácela a šla jsem vyplašená do nemocnice. Ale nevím co teď můžu udělat pro mimčo když klinika co mě měla přijmout je uzavřena. Myslíte že se mohu obrátit na pojišťovnu jako bych konala v ČR. Prosím poraďte jsem bezradná. Chci aby vše bylo v pořádku, nemáte prosím někdo zkušenosti. :-/
@boobulee dobře děkuji za vaši radu moc vím že to je položené jako hloupá otázka ale v Německu nežiji dlouho a teprve se učím jak vše tady chodí 🙂
+49 9973 841028
Aneta.Cerna@by.aok.de
Sídlí ve Furth im Wald, hodně mi pomohla,když jsem skončila na nemocenské a šéf mi dal výpověď a tim pádem bych zůstala bez peněz. Jen toho má moc a teď asi tuplem. Jinak volat do 9h,jestli si dobře pamatuji
Určitě buď přes pojišťovnu, a nebo holt obvolávat i gynekology z širšího okolí. Já jsem si v DE většinu lékařů našla přes Google a prostě jim zavolala, není nic snazšího, nikdo mě do háje neposlal, max. vám řeknou, že nové pacienty neberou. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Asi bych to rovnou zkusila na AOK nebo na pojišťovnu jakou v DE máte... A možná vám poradí a nebo i daji třeba typ na nejakyho DR. Co přijímá 🙂