Jméno pro miminko stejné jako kolega

horvathova3
31. říj 2018

Ahoj, nějak se pořád rozhoduji.. s manželem jsem měli už 3 roky vybraná jména pro miminka.
Kluk: Sebastian, Damian, Maxmialin Holka je naštěstí v pohodě 🙂
Jenomže u manžela v práci 5 kolegů letos vytvořilo rodinu a všechny jmena už jsou použité.
Tím chci říct, ze teď nevím co .. nechci vypadat jako nějakej opičák, kterej si nedokáže vybrat jméno pro svoje dítě a musí mít stejny jako má támhle kolega Pepan. Ale zároveň zase nedat naše vybraná jména jenom kvůli tomu, že byl někdo bohužel pro nás rychlejší.. 😀😀 už nad tím přemýšlím od včera. Jak by jste k tomu přistupovaly?

Pepan

klea81
31. říj 2018

Neřešila jsem ostatní, naše jméno tehdy ani nebylo v kalendáři 😉

maanule
31. říj 2018

No záleží, co od toho jména čekáte... chcete, aby vase dítko bylo jediné ve školce toho jména..? pokud jo, určo vymyslíte další varianty typu Aaron, Karin (u nas) aj... pokud hledate jen jméno, které se Vám líbí, proč si to nedat, jen kvuli ostatním... rok na to, muže byt další kolega v práci, co bude mít tředí dítě toho jména (letos kolega - příští rok vy - přes rok jiny kolega)... ;) řídila bych se <3

horvathova3
autor
31. říj 2018

@maanule hledali jsme jméno co se nám líbí. Pak se koukám ještě na věštírnu na význam a zdá se hodí ke znamení. Další, aby končilo ideálně na N, protože příjmení máme N a pak to hezky zní pri výslovnosti. Manžel má příjmení o 5 písmenech, takže může být delší jméno. 🙂

andelka
31. říj 2018

Neřešila bych jména dětí kolegů. V rodině možná jo ( i když znám sestry, které daly svým dcerám stejné jméno), zvlášť když by to bylo v jedné generaci. Ale v práci je mi to jedno. Navíc všechna ta jména se dnes běžně dávají. Když nebude mít dítě jmenovce u otce v práci,tak určitě někde v okolí,v domě,na hřišti,ve školce,nebo ho dá nějaká tvoje kamarádka.

horvathova3
autor
31. říj 2018

@andelka tak okolí mi nějak nevadí 🙂. Ale budu se řídit tím, co jsme chtěli my a ne, že už to použil kolega. Navíc jsem si říkala, že člověk se přestěhuje a nebo změní praci a pak si budu říkat, že to byla blbost, kvůli 2 rokům co manžel potkaval kolegy v práci.

andelka
31. říj 2018

@horvathova3 no to rozhodně. Dejte podle sebe.

ariadna12
31. říj 2018

Pokud vam zasadne vadi, ze v okoli bude totez jmeno, dejte jine jmeno. Pokud nevadi, dejte jmeno podle prvotniho vyberu. To si hlavne musite prodiskutovat doma.

zelenaesmolda
31. říj 2018

Proc se ohlizite na to,ze maji kolegove v praci deti stejneho jmena?vzdyt za rok ci dva tam uz nemusite byt ale dite ma jmeno na cely zivot.
Ja jsem od detstvi vedela,ze kdyz budu mit dceru tak to bude Diana.A mam Dianu a jsem rada,kdybych se nechala ukecat na jine jmeno tak bych toho litovala

horvathova3
autor
1. lis 2018

@ariadna12
@zelenaesmolda nám ale nevadí, že je to stejného jména. Ikdyby jich bylo ve školce 6 je nám to jedno. Ale vím jaký jsou kolegové u manžela v práci. Je to jen 12 chlapů a bude to stylem. Proč jsi pojmenoval dítě stejně jako my? Na druhou stranu Sebíka chceme hrozně dlouho. Tak jim může říct, že kdybych nepotratila, tak o tom mohli vědět dřív, že jsme ho chtěli.

aktakd
1. lis 2018

@horvathova3 Ja myslim, ze tohle chlapi vubec neresi.

vikinkav
1. lis 2018

Kaslala bych na to, jaka je pravdepodobnost, ze se ty deti vubec budou nekdy stykat? Myslim ze nulova pokud nebydlite pobliz. A aby vas kvuli tomu mrzelo cely zivot ze jste nedali vysnene jmeno?

michaela_2
1. lis 2018

@horvathova3 tak zrovna Sebíků jsou v dnešní době plné školky - doslova, takže bych fakt neřešila, že ho má i manželův kolega 🙂

Jak psaly holky, max. bych řešila děti sourozenců, aby se nejmenovaly stejně,,,,,,,širší okolí ne 🙂

cherry09
1. lis 2018

Vůbec bych neresila. Manžel je Sebastian, tehdy velmi ojedinělé jméno a v kalendáři taky nebylo. Bylo mi jasné, že jednou chci tak pojmenovat i syna, pro mě krasne jméno. V tu dobu, kdy se narodil, byl snad každý 10 kluk Sebík. 😂

cherry09
1. lis 2018

@michaela_2 přesně. Já mám dva 🙂 A ty je znas. Jsem Kristýna M. 😂

michaela_2
1. lis 2018

@cherry09 ahoj 😀

andelka
1. lis 2018

@horvathova3 takové věci chlapi neřeší prosím tě. Je to dneska časté jméno. Si zas nemůžou mysjet že vybrali něco exht originálního. A je to pěkné jméno,tak proč by se nemohlo líbit i někomu jinému?

horvathova3
autor
1. lis 2018

@michaela_2
@cherry09 🙂 nám se to jméno právě hrozně líbí. A třeba to bude holčička a řešíme úplně zbytečnou věc 😂😂😂

michaela_2
1. lis 2018

@horvathova3 já když čekala dceru, byla téměř zároveň se mnou těhotná švagrová, měla jsem tehdy své vysněné holčičí jméno a hrozně jsem se bála, aby oni (měli termín o 3 týdny dřív) nedali stejné. Nenechali si totiž říct pohlaví a nechtěli sdělovat ani jména 😀 naštěstí se jim narodil kluk, tak jsem pak před porodem už byla v klidu 😀

horvathova3
autor
1. lis 2018

@michaela_2 tak tohle je můj asi největší vnitřní boj. Chci a nebo nechci vědět pohlaví 😁. Holka bude Eliška. A u manžela v práci se rodí jenom kluci, takže by jsme mohli mít holčičku.

vendelinka08
1. lis 2018

Vubec ale vubec bych se neohlizela na ostatni..jeste kolegove z prace!!! Dej to co se libi vam....mame uz 10 let vybrane jmeno pro holku...Anna...a je toho tolik...ale kaslu na zo..nam se libi...jmenovaly se tak babicky...a vubec to neresim...at si kazdy da..jake chce.

priefi
1. lis 2018

@horvathova3 kolegyne z prace rodila v unoru 16 a svemu synovi dala jmeno Matyas. Ja se rozesmala a nekomentovala, jen jsem rekla, ze to je hezke jmeno, my ho meli take vybrane.... a nijak me to neodradilo to jmeno synovi dat. Neco jineho je, kdyz v rodine da nekdo nejake jmeno, to uz je trosku divne dat to stejne, ale u kolegu z prace by mi to bylo sumak. Vyberte podle citu, ktere jmeno se k miminku nejlip hodi pocitove.

horvathova3
autor
1. lis 2018

@priefi já myslím, že až ho uvidíme budeme mít jasno 🙂 zatím chci, aby mělo dobrý význam a hodilo se ke znamení. Já jsem v pohodě ale manželovi se vše vyplňuje podle významu jména. A občas to bývá opravdu těžké.

lalusheee
1. lis 2018

@horvathova3 Ahoj. My máme taky všechny jména rozebrane. Čekáme chlapečka a vůbec nevíme.. Teda muž chce Thor nebo Thorsten a já si klepu na čelo, že se nám budou všichni smát.. Ale on je názoru zase ze aspoň nás syn bude jediný snad v okrese tohoto jména. Ale mě se líbí Bruno a Vincent. Protože Sebastiani Maxmiliáni Tobiášove Matyášove.. Tech jsou teď všude mraky.

priefi
1. lis 2018

@lalusheee Tvuj manzel je drsny 😅

bayt
1. lis 2018

@horvathova3 Já bych nedala jméno, co už je v rodině - myslím jak sestry, tak sestřenice a bratrance. A to samé nejbližší přátele. Na kolegy z práce bych se neohlížela.

lalusheee
1. lis 2018

@priefi nene. Můj manžel je magor 😄😄 mě se to líbí to jméno.. Ale bojím se co ostatní. Budou si říkat že jsme dementi. Rodina a babičky nás roztrhnou.

horvathova3
autor
1. lis 2018

@lalusheee tak já třeba Thora ráda 😂 teď nějaký mladý pár pojmenoval dítě Anakin. Je to moc hezky ale tyhle filomvy jména.. já nevím ☹ mě celé dětství říkali ostatní děti Dáda Patrasová. A úplně mi to drasalo nervy

horvathova3
autor
1. lis 2018

@bayt tak v rodině jsou jen klasická jména. 🙂 asi se spíš budu ohlížet na rodinu , než na kolegy v práci

bayt
1. lis 2018

@lalusheee Asi chvíli budou, ale oni si zvyknou. Na každý jméno si nakonec člověk zvykne a najde pěkný oslovení 🙂

gracinka7
1. lis 2018

Proto jsme si nechali pohlavi říct, abychom měli jistotu, zda se budeme muset mořit s výběrem jména pro chlapečka. Holčička byla jasná už od začátku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru