Ahoj holky,potrebuju od vas poradit..asi i uklidnit..jsem po nekolika revizich v posl.dobe,dnes jsem byla na kontrolnim ultrazvuku,mela bych byt 6+2, srdicko zatim nebylo,ale podle vseho tam jsou dva zloutkove vacky,ale pry to jeste nelze rict s urcitosti a mam prijit za dva tydny...ale bojim se,ze se do te doby asi zblaznim☹ do toho se mi nezda ten tvar gestacniho vacku,co myslite,ma tohle tehotenstvi sanci? Myslite,ze to jsou dvojcatka??
Vidím dvě. Sama mám dvojčátka.
to mi holky reknete,kde je vidite? ja vidim nahore carku - embryo a pod nim zloutkovy vacek
Ne řekli v 6+2 2 gestancni váčky 1 s plodem a se dědickém a druhý byl prázdný a čekalo se. Ale byl menší o trošičku než ten druhý a de spekulovala že určitě bude utlacen tím prosperujícím dítětem a v 7+5 už na mne koukalo 1 miminko a Vacek zmizel a byl tam malá čárka
A díky za to 2dbojky bych neudržela a kdoví jak by to skončilo
Ja to mela podobne... Dr mi rekla, ze mam prijit za tyden, bud tam budou dva, nebo ten jeden zanikne.... V mem pripade zanikl a zustal jeden. Jmenuje se to syndrom mizejiciho dvojcete.
Ted mam v brisku skoro dvoukilovou slecnu a uz se na ni moc moc tesim 😍
Tobe moc drzim palecky, aby byly vysledky co nejlepsi 😉 🍀
Holky diky, furt na to koukam,ale moudra z toho nejsem🙄ja tam prave zasny embryo nevidim, vy jo??Kde ho mam hledat?😳
Ahoj,baby jesem 6+2tt..dnes jesem byla u DR.a řekl mi že čekam dvojvaječne dvojčata,uprimne dostala jesem šok! Vubec sem to nečekala jesem stoho nestastna chtela sem jedno dite ne dve.Dr mi rekl že je to zloutkovy vacek.ktery jeden znich muze zaniknout je to fakt mozne nevim otom nic neslišela jesem otom vubec dekuji
@jarqica kopiruju svuj prispevek vyse:
Ja to mela podobne... Dr mi rekla, ze mam prijit za tyden, bud tam budou dva, nebo ten jeden zanikne.... V mem pripade zanikl a zustal jeden. Jmenuje se to syndrom mizejiciho dvojcete.
Ted mam v brisku pres dvoukilovou slecnu a uz se na ni moc moc tesim 😍
@jarqica já měla též 6+2 2 dutinky 1 byla menší a min odpovídala 5+5 a druhý byl dle má 6+2 se srdíčkem v 7+5 mimco zaniklo jak se předvídala a máme 1 miminko dnes 11+5 je napřed o 2 dny a skvěle se má k světu
Utlačil ho
Syndrom mizející ho dvojčete
Manžel se bál se se bála aby se nenarodili předčasně a zvládli se
Nakonec se to vyřešilo samo
To snad nemyslíš vážně, že se jich zbavíš kvůli tomu, že jsou dvě?😵
@nikinelinaty az se mi chce brečet a len dofam ze to budu mit tak ako vy...se zblaznim za dva T- az mam kontrolu ...v hlave mam nacpano už od rana dnes asi ani neustnu, ale napadla mne jedna moznost ked nahodou to budu fakt dvojcata da se jit na interrupce ale jenom jedno z dvojcat abych si nechala jenom jedno dite mozna to zni blaznive ale uz nevim jak
@jarqica jako me jedno "zmizelo" ... a jsem rada, ze mala je v poradku.. ale i kdyby se to druhe uchytilo a zacalo vyvyjet... nechala bych si je obe 🙂
tady posilam odkaz na jednu diskuzi ( take jsem tam psala koment), pisou tam maminky, co maji dite a k tomu cekaji dvojcata 🙂 urcite procti ... treba ti to pomuze v rozhodovani, nebo se muzes treba zeptat primo dotycnych 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/22mesicni-prcek-a-dvojcata-v-brisku-da-se-to-zvladnout/
@jarqica a to mas jeste "nadeji" (ac to zni drsne), ze jedno opravdu zanikne. U me, kdyz jsme to s dr. zjistili, tak uz tam bouchaly dve srdicka a to uz bylo jasne, ze zadne asi jen tak nezmizne. To byl sileny pocit, ja zase prozmenu doma 2,5 letou holcicku, 34 let, prvni tehu s komplikacemi, no byla jsem z toho hodne spatna stejne jako ty. A taky jedine, na co jsem prvni dny po zjisteni myslela, ze jedno pujde proste pryc. Uz jen ze zdravotnich duvodu. No a za dalsi dva tydny bylo jasno, ze cekam jednovajecna dvojcata a zadne pryc dat nejde. ☹ A tak nez bych je dala pryc obe, tak jsem se rozhodla, ze si je obe radsi necham. Ale stale s tim nejsem uplne vnitrne srovnana a porad mam pocit, ze ke mne ty tri deti proste nepatri. Navic uz vim, ze to budou dva kluci - ja nikdy kluka nechtela, vzdycky jsem chtela dve holky, takze o to hure ses tim srovnavam. Takze ja te naprosto chapu. 😔 Kazdy rekne, ze dvojcata nadhera, ale malokdo by je opravdu chtel.
@jarqica To zvládneš. Na tom nesejde, že je ti 21. Naopak budeš mít víc energie. Až ti bude jako třeba mě, tak tvoje děti už budou celkem velké a samostatné. Uteče to jako nic 😉. Víš, jak by ti to bylo líto, když bys chovala to jedno a věděla, že jeho dvojče tu mohlo být taky? Nech tomu volný průběh, prostě to je jak to je. Neboj se, bude to v pohodě 🙂
@alcar konečne nekdo kdo mne chape ...prave proto bych to tehotenstvy mnela asi ukončit už ted,protože mam kluka ktoreho miluju je to muj život a nechci ho zanedbavat a pomoc mit nebudu nemam odkoho a penize na chuvu nemam ..už ted vim že to nedam tri deti domacnost je toho moc a hlavne mi de o Štepanka nechci ho zanedbat je rozdel urcite mit 2decka a 3 nedam to
@jarqica Máte krásnou fotku z utz, stejnou jakou jsem dostala před třemi lety od doktora já.🙂 A ten šok byl myslím také stejný. Počkejte do dalšího ultrazvuku, budete moudřejší. Já po 14 dnech na kontrole říkala doktorovi, že jsem se s dvojkama tedy už smířila, ale že tři tam doufám neuvidí. 🙂 Mít dvojčátka je to nejkrásnější, co mne potkala a to mám doma k holkám ještě staršího syna. Nezoufejte, určitě to dobře dopadne ať tak nebo tak.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ja vidim jeden zloutkovy a jedno embryo