Jedla jsem v těhotenství tuňáka, může to ublížit dítěti?

misana155
11. čer 2019

Ahojte..jsem,v 7tt a rada si dam topinku s maslem a tunakem z konzervy... Tedka jsem se docetla ze to neni zdrave pro nervovy system mimca. Ja ho treba jedla 2-3 po sobe, jsem pekne vydesena...mohla jsem,nejak mimcu ublizit?

ito
11. čer 2019

@misana155 ja mela za to, ze ryby jsou naopak zdrave pro nervovy system miminka. Samozrejme u nekterych je vyssi riziko tezkych kovu a to pak neni dobre, ale tunaka v konzerve kdyz ho nejis denne bych se nebala, vybirej kvalitni a bude to pro mimco dobry. 🙂

ito
11. čer 2019

@misana155 jo a denne myslim celou konzervu kazdy den nekolik dni po sobe. 🙂 jinak ja kdyz delam pomazanku, tak ji jime taky vic dni, urcite to neni problem. 🙂

kkacca
11. čer 2019

Ne, není to problem, horší je stres a tvé vyděseni 🙂

misana155
autor
11. čer 2019

Beru tunaka od franz jozes vhledem k,tomu ze je drahy tak snad kvalitnejsi 😂 prave na jedne strane clovek cte jak jsou ryby prospesne kdyz teda neberu sushi a na druhe ctes jak to skodi a vyber si 😂

misana155
autor
11. čer 2019

Tak vam dekuji trosku jste me uklinily 😂

ito
11. čer 2019

@misana155 na me zase dneska porad kouka clanek o bananech a rozhodla jsem se, ze si ho radeji cist nebudu. ;) Jo a tunak z konzervy je bohuzel jedina ryba, kterou jsem schopna v tehu jakztakz pozrit, ostatni mi delaj strasne zle a fakt je nepozru. :(

vineta
11. čer 2019

@misana155 Nedoporučuje se konzumovat víc jak 300 g týdně mořských ryb a plodů kvůli možnému obsahu rtuti + některým rybám se vyhnout úplně, tuňáka jsem mezi nimi nenašla. Takže všeho s mírou, řekla bych 😉

pipi_puncocha
11. čer 2019

Já bych to brala s rezervou.... v prvním trimestru jsem měla pocit, že cokoliv jsem snědla/vypila bylo potenciálně nebezpečné. Radši bych využila toho, že ti něco chutná a není ti blbě a normálně se najedla.😊

kuliseks
11. čer 2019

Ja si dala v tehotenstvi i hermeliny, po prvnim trimestru i parkrat tataraka v lepsi restauraci samozrejme nebo doma z kvalitniho masa. Vseho s mirou.. tunaka jsem mozna jedla daleko vic nez pises a mam oba kluky narozene v poradku.. zaklepavam i dal at jsou, ale narodili se uplne v poradku 🙂

misana155
autor
11. čer 2019

@kuliseks promin ten dotaz, ale hermelin je zakazany? 😯

bayt
11. čer 2019

@misana155 všechno s rozumem 🙂 jednostranná strava by byla špatně v každém případě, a pestrá ti rozhodně nemá jak uškodit

bohužel žijeme v době, kdy je spousta jedu už ve vzduchu, který dýcháme, a ve vodě, kterou pijeme, tomu se ale nevyhneš...maximálně eliminovat to v rámci svého životního stylu, ale to jde limitovaně

vineta
11. čer 2019

@misana155 Nemají se jíst nepasterizované mléčné výrobky kvůli listerióze.

kuliseks
11. čer 2019

@misana155 není.. jen bezela vecne fama na internetu, ze je. Takze proto to pisu. 😉

diewcatqoo
11. čer 2019

Boze, tie clanky, co by sa malo a co nie v tehotenstve a potom pri kojeni.. keby si sa mala podla toho riadit, tak budes jest len suchy chlieb a pit cistu 10x prefiltrovanu vodu 🙄 v tehotenstve mozes vsetko ako doteraz, ak to nebudes jest na kila. Vyhni sa akurat alkoholu, drogam a cigaretam. Mozes si dat aj syry, aj ryby, aj maso... ja som jedla aj sushi, aj steaky, aj syry, aj kazdy den som zozrala jednu konzervu tuniaka. Syn je v poriadku a mal sa v brusku tak dobre, ze sa mu ani nechcelo ist von ;)

misana155
autor
11. čer 2019

Zkratka proklety internet 😂 dekuji za rady

jednaholkaa
11. čer 2019

Ja v tehu nic z konzervy nejedla. Docetla jsem se na zahranicnich webech, ze konzervy zdrave nejsou..

michelle_01
11. čer 2019

Nehroť to 🙂 v Ostravě dýcháš denodenně větší svinstva 😀

laka_lacenda
11. čer 2019

Neřeš to tak. 🙂 Já se vyhýbám pouze syrovemu masu a rybám a nepasterizovanym sýrům. Jinak jim vše: hermelin, foie gras, ryby...To bych se tady ve Francii zblaznila. 😀 A od druhyho trimestru si dám i půl deci vína občas. 🙂
Pro mimco je hlavní klid. 🙂 A ty internety fakt tolik nečti....by ses zblaznila brzo.

kuttu
11. čer 2019

@misana155 Jako ja taky byla v tehotenstvi ze všeho vyprskla,ale fakt jsem neřešila blbosti...moc čteš....co by se jako mohlo stát???Maximálně kdyby byl skazeny by to bylo zle...mimco je chráněné

misana155
autor
11. čer 2019

@kuttu ja si myslela ze to je tezka blbost, hold nekdo tohle z pusy vypusti

adel2507
11. čer 2019

@misana155 Mám sníženou funkci štítné žlázy, teď v těhotenství chodím častěji na kontroly na endokrinologii a doktor mi pokaždé připomíná, abych právě kvůli miminku, aspoň dvakrát týdně jedla ryby nebo mořské plody. Takže já bych se tuňáka nebála.🙂

kac9
12. čer 2019

Nechtěla jsem předchozí komentáře, ale už jsem to tu do jedné diskuze o rybách v těhu psala... měla jsem se synem období, kdy jsem prostě konkrétně na tuňákovi ujížděla 😁 pamatuju si, že jsem jedla minimálně půlku konzervy !DENNĚ! a syn je naprosto zdravý a čilý (někdy až moc 😂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru