Ahoj tehulky , je tu někdo kdo ma velké bříško už v 7tt? Čekám druhé miminko. U prvniho tehu jsem měla bříško snad az ve 3-4mesici. A nyní mám už velké bříško jak 5mesici a není to jídlem....
Tak me zajímá zda je to normalni😀 a zda se tu najde někdo podobně jako ja😂
@zarych Děkuji 🙂 ja už se viděla jak mám 150kg 😂 u prvního jsem mela pres sto... A bříško tak pro dvojčata.....tak snad se to stopne 🙏
Já to nemůžu ani utajit😀
Blbost. Embryo má pár milimetrů a to ti velké bříško neudělá. Max budeš nafouklá. Ale plod je opravdu malinkatý.
Plodem určité ne to je jeste maličké ale může to byt hormony? Voda?
@monikaa_p blbost to neni. U druheho (a dalsiho) je vetsinou vetsi brisko. Je to kvuli tomu, ze po prvni porodu jsou svaly na brichu uvolnenejsi, takze se roztahuji rychleji, nez u prvniho.
@trchalikovajana ale pak se to opravdu spomali. Tedy vetsinou🙂 Jenom ten prvni trimestr je ponekud "rychlejsi" na rust briska🙂)
@linee super děkuji moc za informaci!!! ❤ to jsem potřebovala vědět .... Přišlo mi to divné... A ze to všichni hned poznají....😀
@trchalikovajana zase jako kdyz pisete ze v 7tt mate brisko jako v 5 mesici tak to moc 'normalni' neni. I kdyz je druhe dite tak ano byva rychleji videt, ale jen trosku. Zalezi na postave, hormonech, neprimerene zadrz.vody. kdyz tak se poptejte u kontroly 🙂 je lepsi se vzdy ptat lekare, kazde tehu je jine. Ja jsem rada ze moje brisko se objevilo az v 25tt 🙂
Za poptani u dr.nic nedate.
Ja byla na zacatku tehu desne nafouknuta...
@absintka19 ano,ale 5.mesic u kazdeho vypada jinak.U nekoho jako v 3.mesici,u nekoho neni temer videt,u někoho jako pred porodem.
Ale urcite za dotaz u ko nic neda🙂)
Mam to tak taky, zadny kalhoty uz nesnesu, nosim elastaky a vypadam viditelne tehotna. Taky by mi lidi tipli 5.mesic. Uz skoro nedopnu kabat, musim nosit hodne volny Ackovy veci abych to aspon trosku zamaskovala. U prvniho tehu jsem taky nesnesla uz kolem 12tt nic krome tehotenskych kalhot, ale ted to zacalo jeste driv. Mam stihle kratke telo a uz u syna se me lidi ptali, jestli cekam dvojcata. Pritom plodove vody jsem mela vzdy primerene mnozstvi a syn byl normalne veliky. Kazda mame jinou stavbu tela.
Ted jsem napr.potkala znamou, je ve 21tt a mela na sobe rifle s paskem. To pro me bylo nepredstavitelny uz kolem 5tt.. bych se zblaznila, kdyby me neco ted rylo do bricha. Dokonce jsem musela v minulem tehu kolem 25tt uz rozstrihat gumy u tehotenskych kalhot a dat si tam volnejsi gumu, nebo zadnou, proste jsem kolem bricha nesnesla absolutne nic, jinak jsem mela pocit ze mi prasknou zada a bricho. Dr. rika, ze to tak nekdo ma a ze je to normalni.
Ja od 8tt nezapnu zadne svoje kalhoty, takze nosim tehotenske. Jinak ale v obleceni na me zatim vic videt neni, a to taky cekam druhe. Ale jsem od prirozena velky hubenour a mam -3kg.
@absintka19 Ano to mám v plánu v pondělí,jdu na kontrolu tak se zeptam....
Ale je pravda ze u prvniho jsem byla velká 😂
@karlajasmine tak přesně tak jsem to mela u syna 😀
Ale když jsem šla rodit takmjsem mela 115kg a z toho 15kg bylo vody, ke konci tehu jsem se strašně závodníla..... A začínala jsem na 79kg...
To tělo se musím prostě se vším poprat.....
Já měla větší břicho hned na začátku, ale bylo to z toho, že jsem se strašně nadýmala.. pak to zase přešlo..Taky mě strašně brzo byly všechny normál kalhoty nepříjemné.. věčně rozepnuté🙂
@trchalikovajana Je to naprosto normální. Já jsem měla i se synem velké bříško (bohužel to bylo druhé úspěšné těhotenství) a nyní ho mám velké už taky od začátku (čtvrté těhotenství) a zatím druhé držící se miminko 🙂 Prostě se ta děloha rychleji zvětšuje - už si to to tělo pamatuje 🙂 Já už třeba teď už v 11tt nemohla nikomu nic nalhávat - prostě jsem si vzala tričko a pěkně se to pod ním rýsovalo 😀
@lucinka58 Luci také mi jde krásné vidět 😂
@trchalikovajana Však to je krásný mít těhotenské bříško 🙂
Ja jsem u druhého těhotenství mela taky takhle brzo bříško.V devátém měsíci jsem byla jako vzducholoď 🙂
@lucinka58 jasné 😂jen to ještě chci utajit a už to moc nejde 😁
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že to je normální. Známá to taky tak měla. A já si pořád říkala, proč ještě neřekla svému synovi, že bude mít sourozence? (byla dříve fakt hubeňoučká, a najednou buben)...a po nějaké době jsem zjistila, že ještě není ani na konci 3.měsíce :D...ale pak se ji to jako kdyby zastavilo a rostlo už normálně 🙂