Je nějaký náznak "bouličky" v těhu na začátku na břiše?

anniesfibis
8. dub 2015

Ahoj o vikendu jsme zjistila // a hned ten den jsem citila hrozny tlak v prsou a strase citlive bradavky; zaroven jsem chodila porad curat a pobolival me podbrisek. Jinak se citim uplne normalne. Nemam zadne chute, zadnou nevolnost. Dnes uz me ani prsa moc neboli. Jsem stihla mozna spis normalni, ale svaly na brichu moc nemam (ani spek ne) a bricho mam takove s tendenci se kulatit (do tehotna) - takto jsem to mela vzdy po jidle vypadam na 4ty mesic :D...pred MS bylo vzdy bricho nafoukle a po MS to plasklo, ted neplasknu a zda se mi, ze se mi zvetsuje i bricho - nevim, ale vsude ctu rust briska od 12,16,18 a vice tydnu. Je to normalni? A co me zajima nejvice je - je nejaky naznak nejake ,,boulicky,, v tehu na zacatku na brisku? nebo roste bricho stejne jako kdyz clovek pribira - proste celkove se zvetsuje? Dekuji

dorinek
8. dub 2015

@anniesfibis - žádnou "bouličku" na břiše nenahmatáš. Mimčo je v děloze a má pár milimetrů (možná ani to ne). Poroste ti děloha, břicho se bude celkově zvětšovat a mimčo nahmatáš, až bude opravdu hodně velké a bude těsně naléhat na stěny břicha. Já jsem věděla, kde má záda, kde nohu apod...
Co se týká příznaků, všechno co popisuješ, mohou být příznaky těhotenství. Ale možná je to i tím, že teď se víc pozoruješ (což je normální), víš, že jsi v jiným stavu a hledáš, čím jsi jiná 🙂 Kdybys to nevěděla, tak si toho třeba ani nevšimneš 😉

berenika39
8. dub 2015

@anniesfibis zkus si představit dva krajíce chleba s máslem a jedno zrnko máku mezi nimi. to je celé. to je to, co máš ted v bříšku. dělohu, která chrání to jedno zrníčko. nic víc. tělo vnímá nárust hormonu, ale fyzicky bude mimčo patrné mnohem, mnohem později. na mateřství, porod, se tělo připravuje třeba i tím, že se "zaobalí" tukem, tak, aby mohlo chránit plod. aby bylo mimčo v bezpečí. nárust hmotnosti v počátku těhu není závislý na velikosti plodu.

anniesfibis
autor
9. dub 2015

myslela jsem, ze se zvetsi hned trochu i deloha a pod.;

terezapetrova
9. dub 2015

@anniesfibis kdyby se Ti už ted trochu zvětšila dělohy mohla by jsi byt na konci 4nasobna 🙂 - s nadsazkou.. hlavně buď v klidu a tes se na miminko 🙂 do budoucna žádné špatne myšlenky 🙂 gratuluju k tehotenstvi..

lyx
9. dub 2015

Měla jsem to hodně podobné příznaky jako a pořád jsem měla tendenci se pozorovat. Zkus si koupit další testy, pokud vyjdou zase // budeš o něco klidnější. Já jsem to vydržela přes víkend, protože jsem první testík se // měla v pátek a hned v pondělí jsem se objednala na G. To čekání celé 3 týdny bylo hrozné, ale vyplatilo se a teď jsem v 8. týdnu. Tak hodně štěstí! 🙂

hanih
9. dub 2015

@anniesfibis Mě se taky bříško začalo zvětšovat celkem brzy, ale spíš to bylo tím, že jsem od začátku těhotenství nafouklá (nadýmá mě snad všechno). Přibírat na váze jsem začala v průběhu druhého měsíce, teď jsem v patnáctém týdnu, mám 4 kila nahoře a bříško takové, že mě i manželovi přijde už celkem velké, ale ostatní si ho všimnou, jen když mám na sobě něco hodně těsného... Jinak bříško se zvětšuje rovnoměrně, ze začátku spíš spodní část, postupně i horní, jak mimčo roste. Boulička určitě ne, mimčo je maličké a děloha se tam s ostatními orgány tak nějak porovná, takže nevyčnívá, nedělá tu bouličku, i když se trošku zvětší (ale ze začátku ještě ne moc) 🙂

anniesfibis
autor
9. dub 2015

@hanih diky moc......

jinak dnes dle sona potvrzeno😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru