Je dobrý nápad mít doma kočárek? Jsem v 10tt

jamborecka
7. únor 2016

Maminky zdravím,chci se Vás zeptat dostala jsem od kamarádky kočárek,myslíte,že je dobrý nápad ho mít doma? Nebo si ho mám raději k někomu dát? Slyšela jsem o pověře,že kočárek nemá být doma..Jsem v 10tt děkuji za odpověď

gracinka7
7. únor 2016

Já jsem ho měla doma od šestého měsíce. Na pověry nevěřím a navíc bych ho neměla kde mít. To už bys doma nemohla mít nic ;)

lumixii
7. únor 2016

@jamborecka záleží na každém. Já poveram neverim. Při 1. Synovi mi stal kočárek doma v ložnici od 12 tt. 🙂

bajana
7. únor 2016

Ak veríš poverám, tak ho niekam odlož. Je to samozrejme hlúposť, ak sa ma niečo stať, tak sa stane bez ohľadu na to, kde bude kocar uskladnený. A čo myslíš že robia ženy, ktoré čakajú druhé? Sťahujú kocar po prvom do susedov? 😉

formelina
7. únor 2016

Je to pověra zálěží na Vás 🙂 My ho doma neměli...raději dát k rodičům 😉 a je klid

izzybickerstaff
7. únor 2016

Že tomu ještě někdo věří! 🙂

andreaandy1
7. únor 2016

Nevěřím na pověry .
Ale u nás v rodině jak někdo přitáhne kočár dřív než se miminko narodí má problém s ostatníma.-D
Řeknu vám důvod:
Moje teta čekala dvojčata strýc přivezl kočárky a teta dva dny na to porodila a dvojčatka po sobě asi hodinu zemřeli.
Po čase otěhotněla zas a čekala chlapečka ..a asi kolem sedmého měsíce tchýně její dovezla kočárek ..chtěla jim udělat radost....a teta porodila mrtvého chlapce......

Je to děsivé a opravdu se to dělo. Já nevěřím že to bylo kočárkem ale u nás se tato tradice dodržuje.od té doby......-)))))....

krystalka
7. únor 2016

@gracinka7 - přesně, nevím, proč se tahle pověra vztahuje zrovna na kočárek, pokud by to takhle mělo fungovat, tak by tu smůlu mělo přinášet klidně i cokoli jiného, co by měl člověk pro miminko nakoupené....my jsme taky měli kočárek doma už dřív, taky jsme ho měli od kamarádky a nebylo to kam dát, stejně jako postýlka a spousta jiných věcí, nakupovali jsme asi od 5.měsíce....

guinea
8. únor 2016

@andreaandy1 To je hrůza, dočkali se pak teta se strejdou nakonec zdravého dítěte?

mandala
8. únor 2016

To je pouze o pověrách, měli jsme kočár doma, šla jsem těhotná na 3 pohřby, vdávala jsem se v květnu... A žiju, máme zdravé všechny děti a nic se nestalo. Pokud se má něco stát, stane se i tak, kočár uskladněný doma na to opravdu nemá vliv. Jediné, co mi vadio, že nám doma vyloženě překážel 😀

frantiska85
8. únor 2016

Nevěř blbostem. Jediné, co by mě odrazovalo koupit brzy kočárek, je to, že plyne záruka.

andreaandy1
8. únor 2016

@guinea

Ahoj Anooo nakonec štěstí se usmálo a mám bratrance dva opět dvojčata.-)))))............Už jsou dospělý

evapater89
8. únor 2016

Mám kočárek doma a poskaldaniu postylku a vše kolem 😁

matla8
8. únor 2016

Mno nejsem moc pověrčivá, ale pro jistotu, si tak nějak říkám 😀 🙂 Nemám a nebudu mít doma do porodu ani kočárek ani kolíbku (a postýlku). Kočár nesmí být prý vůbec a postýlka nesmí být složená. Zbytek výbavičky mít doma normálně budu 😉 Opravdu záleží na tom, jestli té pověře věříte nebo ne. Já kdybych to měla doma, tak se prostě ustresuju, že ho mám doma. 😅

bubbi
8. únor 2016

Já měla doma kočár asi od sedmého měsíce a všechno bez problému. Kamarádka ho kvůli pověře nechtěla a porodila o dva měsíce dřív. Já vždycky říkám, že když se má něco stát, tak se to stane a žádná pověra za to nemůže 😎
Ale jestli jsi @jamborecka pověrčivá a měla by ses kvůli tomu stresovat, klidně ho zatím k někomu ulož 😉

ojo
8. únor 2016

@jamborecka no a co když je kočár po starších dětech? 😀 😀 😀 taky jsem měla kočár doma od nějakýho čtvrtýho nebo pátýho měsíce a nic se nestalo...na tyhle pověry také nevěřím 😉

svetlus_pepca
8. únor 2016

Tak já třeba pověrčivá jsem 🙂 Takže kočárek u sebe měli manželovi rodiče. Je to každého věc. Pokud tomu nevěříš, ale nechceš se dostat do křížku s rodinou, tak ať se ti o kočárek postará někdo z rodiny. Budete mít klid všichni 🙂

eficenka
8. únor 2016

@jamborecka
měla jsem ho doma od 6.měsíce a jezdili jsme s ním s manželem po bytě a různě ho zkoumali 🙂
a druhé dítě se narodilo brzy po prvním, takže byl doma také, neb se to první vozilo až do porodu druhého..
obě děti jsou zdravé...
ale i v okolí najdeš třeba těhotenství se špatným koncem a to doma kočárek neměly - envěř pověrám a užívej si to!

brunhylda
8. únor 2016

Já si ho nechala uložit v obchodě, aby teda nebyl doma, když se to nema 🙂 Manžel pro něho jel den před tím, než mě propustili z porodnice. Dali mu špatné přední kolečka, takže kočár nešel sestavit. Nejdřív se je tam snažil násilím narvat, pak s nima několikrát telefonoval a nakonec tam musel narychlo jet před zavíračkou to vyřešit. Byla sobota a v neděli samozřejmě zavřeno. Takže já bych příště klidně měla kočár doma připravený půl roku dopředu, abych pak na poslední chvíli nemusela řešit takovéto věci.

mrshka
8. únor 2016

kde se vlastně vzala ta pověra o kočárku a postýlce?

andreaandy1
8. únor 2016

@mrshka

To je dobrá otázka 😅 Zajímalo by mě to

lenjii
8. únor 2016

@jamborecka pověra, fáma, blbost,... Jak tomu může někdo věřit 😀

mrshka
8. únor 2016

já zatím o těch pověrách našla jen toto:
http://www.babyweb.cz/myty-povery-o-tehotenstvi

dannyblakely
8. únor 2016

já ho měla v krabici v obýváku od 6 měsíce poněvadž ve sklepě nebylo místo a k nikomu mě ani nenapadlo ho dávat 🙂 Ale kdyby jste se měla cítit skrz to nepříjemně, tak ho někam šupněte, ať máte klid 🙂

zandi
8. únor 2016

@jamborecka Záleží jestli jsi pověrčivá 🙂. A celá ta "pověra" je ve všech miminkovských věcech, nic bys doma neměla mít, jenže v posledních 20 letech se pověra upravila jen na kočárek (přece jen dá se snadněji převézt a někdo ty oblečky musí vyprat že? 🙂 ). Já osobně na pověry nevěřím, rodím v srpnu a v červnu nejpozději bude doma. Byl by dřív, ale musíme si na něj počkat 🙂. Co se má stát se stane.

kacenka115
23. zář 2016

Na pověry, horoskopy a podobný věci nevěřím, až mi někdo ukáže vědeckou studii vlivu kočárku na porod, tak se ráda nechám poučit. 😀 My máme kočárek ve sklepě, je tam po mojí švagrové už pěkně dlouho a čeká jestli si ho někdo z rodinky vezme. Jsem v 7tt a ani mě nenapadlo něco řešit. Postýlku bude komplet vyrábět manžel a kdyby to dělal na poslední chvilu, tak bych byla akorát nervózní, že nebudu mít kam dát miminko. 😉

lajla
26. zář 2016

@jamborecka záleží na Vás,zda jste co nejste pověrčivá, nic jiného v tom není...
Kdo čeká druhé a další,tak věřím že kočárky nikam nestehuje

puutalo
26. zář 2016

U nás tedy kočárek nesmí do baráku, na tohle jsem vážně konzerva. Chci ho po nákupu nastěhovat k sestře domů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru