Maminky zdravím,chci se Vás zeptat dostala jsem od kamarádky kočárek,myslíte,že je dobrý nápad ho mít doma? Nebo si ho mám raději k někomu dát? Slyšela jsem o pověře,že kočárek nemá být doma..Jsem v 10tt děkuji za odpověď
@jamborecka záleží na každém. Já poveram neverim. Při 1. Synovi mi stal kočárek doma v ložnici od 12 tt. 🙂
Ak veríš poverám, tak ho niekam odlož. Je to samozrejme hlúposť, ak sa ma niečo stať, tak sa stane bez ohľadu na to, kde bude kocar uskladnený. A čo myslíš že robia ženy, ktoré čakajú druhé? Sťahujú kocar po prvom do susedov? 😉
Je to pověra zálěží na Vás 🙂 My ho doma neměli...raději dát k rodičům 😉 a je klid
Že tomu ještě někdo věří! 🙂
Nevěřím na pověry .
Ale u nás v rodině jak někdo přitáhne kočár dřív než se miminko narodí má problém s ostatníma.-D
Řeknu vám důvod:
Moje teta čekala dvojčata strýc přivezl kočárky a teta dva dny na to porodila a dvojčatka po sobě asi hodinu zemřeli.
Po čase otěhotněla zas a čekala chlapečka ..a asi kolem sedmého měsíce tchýně její dovezla kočárek ..chtěla jim udělat radost....a teta porodila mrtvého chlapce......
Je to děsivé a opravdu se to dělo. Já nevěřím že to bylo kočárkem ale u nás se tato tradice dodržuje.od té doby......-)))))....
@gracinka7 - přesně, nevím, proč se tahle pověra vztahuje zrovna na kočárek, pokud by to takhle mělo fungovat, tak by tu smůlu mělo přinášet klidně i cokoli jiného, co by měl člověk pro miminko nakoupené....my jsme taky měli kočárek doma už dřív, taky jsme ho měli od kamarádky a nebylo to kam dát, stejně jako postýlka a spousta jiných věcí, nakupovali jsme asi od 5.měsíce....
@andreaandy1 To je hrůza, dočkali se pak teta se strejdou nakonec zdravého dítěte?
To je pouze o pověrách, měli jsme kočár doma, šla jsem těhotná na 3 pohřby, vdávala jsem se v květnu... A žiju, máme zdravé všechny děti a nic se nestalo. Pokud se má něco stát, stane se i tak, kočár uskladněný doma na to opravdu nemá vliv. Jediné, co mi vadio, že nám doma vyloženě překážel 😀
Nevěř blbostem. Jediné, co by mě odrazovalo koupit brzy kočárek, je to, že plyne záruka.
Ahoj Anooo nakonec štěstí se usmálo a mám bratrance dva opět dvojčata.-)))))............Už jsou dospělý
Mám kočárek doma a poskaldaniu postylku a vše kolem 😁
Mno nejsem moc pověrčivá, ale pro jistotu, si tak nějak říkám 😀 🙂 Nemám a nebudu mít doma do porodu ani kočárek ani kolíbku (a postýlku). Kočár nesmí být prý vůbec a postýlka nesmí být složená. Zbytek výbavičky mít doma normálně budu 😉 Opravdu záleží na tom, jestli té pověře věříte nebo ne. Já kdybych to měla doma, tak se prostě ustresuju, že ho mám doma. 😅
Já měla doma kočár asi od sedmého měsíce a všechno bez problému. Kamarádka ho kvůli pověře nechtěla a porodila o dva měsíce dřív. Já vždycky říkám, že když se má něco stát, tak se to stane a žádná pověra za to nemůže 😎
Ale jestli jsi @jamborecka pověrčivá a měla by ses kvůli tomu stresovat, klidně ho zatím k někomu ulož 😉
@jamborecka no a co když je kočár po starších dětech? 😀 😀 😀 taky jsem měla kočár doma od nějakýho čtvrtýho nebo pátýho měsíce a nic se nestalo...na tyhle pověry také nevěřím 😉
Tak já třeba pověrčivá jsem 🙂 Takže kočárek u sebe měli manželovi rodiče. Je to každého věc. Pokud tomu nevěříš, ale nechceš se dostat do křížku s rodinou, tak ať se ti o kočárek postará někdo z rodiny. Budete mít klid všichni 🙂
@jamborecka
měla jsem ho doma od 6.měsíce a jezdili jsme s ním s manželem po bytě a různě ho zkoumali 🙂
a druhé dítě se narodilo brzy po prvním, takže byl doma také, neb se to první vozilo až do porodu druhého..
obě děti jsou zdravé...
ale i v okolí najdeš třeba těhotenství se špatným koncem a to doma kočárek neměly - envěř pověrám a užívej si to!
Já si ho nechala uložit v obchodě, aby teda nebyl doma, když se to nema 🙂 Manžel pro něho jel den před tím, než mě propustili z porodnice. Dali mu špatné přední kolečka, takže kočár nešel sestavit. Nejdřív se je tam snažil násilím narvat, pak s nima několikrát telefonoval a nakonec tam musel narychlo jet před zavíračkou to vyřešit. Byla sobota a v neděli samozřejmě zavřeno. Takže já bych příště klidně měla kočár doma připravený půl roku dopředu, abych pak na poslední chvíli nemusela řešit takovéto věci.
kde se vlastně vzala ta pověra o kočárku a postýlce?
To je dobrá otázka 😅 Zajímalo by mě to
@jamborecka pověra, fáma, blbost,... Jak tomu může někdo věřit 😀
já zatím o těch pověrách našla jen toto:
http://www.babyweb.cz/myty-povery-o-tehotenstvi
já ho měla v krabici v obýváku od 6 měsíce poněvadž ve sklepě nebylo místo a k nikomu mě ani nenapadlo ho dávat 🙂 Ale kdyby jste se měla cítit skrz to nepříjemně, tak ho někam šupněte, ať máte klid 🙂
@jamborecka Záleží jestli jsi pověrčivá 🙂. A celá ta "pověra" je ve všech miminkovských věcech, nic bys doma neměla mít, jenže v posledních 20 letech se pověra upravila jen na kočárek (přece jen dá se snadněji převézt a někdo ty oblečky musí vyprat že? 🙂 ). Já osobně na pověry nevěřím, rodím v srpnu a v červnu nejpozději bude doma. Byl by dřív, ale musíme si na něj počkat 🙂. Co se má stát se stane.
Na pověry, horoskopy a podobný věci nevěřím, až mi někdo ukáže vědeckou studii vlivu kočárku na porod, tak se ráda nechám poučit. 😀 My máme kočárek ve sklepě, je tam po mojí švagrové už pěkně dlouho a čeká jestli si ho někdo z rodinky vezme. Jsem v 7tt a ani mě nenapadlo něco řešit. Postýlku bude komplet vyrábět manžel a kdyby to dělal na poslední chvilu, tak bych byla akorát nervózní, že nebudu mít kam dát miminko. 😉
@jamborecka záleží na Vás,zda jste co nejste pověrčivá, nic jiného v tom není...
Kdo čeká druhé a další,tak věřím že kočárky nikam nestehuje
U nás tedy kočárek nesmí do baráku, na tohle jsem vážně konzerva. Chci ho po nákupu nastěhovat k sestře domů.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já jsem ho měla doma od šestého měsíce. Na pověry nevěřím a navíc bych ho neměla kde mít. To už bys doma nemohla mít nic ;)