Ahoj maminky 🙂
Chtěla bych se vás zeptat jaké užívate, nebo jste užívaly vitamíny v těhotenství.
Mě doktor doporučil Femibion 800, ale už jsem ho dobrala (jsem 12tt ) a přemýšlím jestli si koupit Femibion 400 nebo něco jiného. Děkuju za rady 🙂
já brala na začátku listovku a calibrum babyplan, pak jsem přešla na calibrum mami, jde o to, jak moc jíš ovoce, zeleninu a pestrou stravu, já skoro vůbec, tak proto jsem jedla "aspoň nějáké vitamíny" pokud jíš ale pestře, tak ani takovéto vitamíny nepotřebuješ. Jo a jedla jsem je až do konce těhotenství a malou jsem přenášela a narodila se s 2900g/49cm, takže velké děti po "umělých" vitamínech fakt nejsou. 😉
Já jsem brala obden Mamavit a potom i při kojení. Dcera měla 3,53 kg; 51 cm. Ale dle mého to neovlivnil Mamavit, ale to že její táta má 181 cm, tak je po něm. Naopak mohu potvrdit, že jsem měla těhotenství v pohodě, bez komplikací. Možná i díky tomu...
první trimestr jsem brala folgravid (kyselina listová) a pak gravital. balení jsem dobrala a pak už jsem nic neměla. pak jsem se cpala ovocem a zeleninou 🙂
já jsem brala Femibion celý těhotenství kvůli komplikaci u prvního syna při porodu, nevím jestli to bylo vitamínama ale těhu bylo bez komplikací, měla jsem naplánovaného císaře a i tam proběhlo vše v pořádku, akorát je Femibion trochu dražší 😉 a u prvního syna jsem brala Calibrum, při kojení ani u jednoho nic, dopuju se čerstvýma potravinama 😉
Brala jsem jen kyselinu listovou,kterou jsem nakonec po mesici stejne na radu dr. vysadila,pry je dobra polykat uplne prvni tri mesice,pak uz je to zbytecne,jen se po ni tloustne a od cca sesteho mesice jsem brala magnesium,pokud jite pestriu stravu,je to lepsi nez kupovane vitaminy...
já brala neustále kyselinu listovou, pak jsem při zjištění těhu přidala "chytré miminko" ( to samé jako femibion, jen od české firmy a za lepší peníze) , od druhého trimestru beru "chytré miminko" s DHA a ted jak to doberu, budu zobkat Pregnium a ještě k tomu ejdnou denně hořčík 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
já brala jen do půlky těhu kyselinu listovou a od půlky na radu dr. magnesium. jinak nic. u druhého to vidím stejně.