Ahoj Devcata, zajimalo by mne, jake mate profese a zda jste museli nebo chteli jit na PN. Nenudite se? Ja pracuji jako zdrav.sestra v ambulanci, neni to prace fyzicky namahava, ale denne pruchazim do styku s bacili... mam jit na PN? Jsem 6tt, po 1ZT.....dekuji za odpovedi.....
Ahoj ja organizovala semináře a různé akce takže jsem byla pořád v kontaktu s lidmi. Jelikoz jsem mela nastoupit na MD v rijnu a za cely rok jsem si nevybrala dovolenou,zustala jsem doma uz od pulky cervence. Bála jsem se jak se budu nudit a jak se mi po praci bude stýskat ale vubec ne🙂 utika to jako voda. Uz jsem doma 7mesicu a vubec mi to nepřijde
Diky za reakce, vaham, ale asi PN vyhraje🙂
Ahoj, já mám děti už odrostlé a řeším teď už opět pracovní povinnosti.
Pracuji na rtg, mohla jsem zůstat mimo záření a pracovat dál. Ale neváhala jsem, jednou jsem potratila samovolně.Proto jsem při dalším nalezení // ihned šla na PN. Krásně jsem si užila to nádherné období.
Ten čas byl tak super, neváhala bych. Nic ti neuteče,ale to období rostoucího bříška bude to tam 😉
Ahoj jsem zdravotní sestra, ne na ambulanci, doma jsem musela být kvůli zdrv.stavu bohužel. Pro mě to moc nebylo. Vycházky, občas pěkná nuda. Mrzí mě to doteď, měli jsme fajn kolektiv a člověk by neměl aspoň čas se pozorovat pořád. 🙂 hlavně i po finanční stránce žádná sláva , ale pokud mas strach a cítíš to tak,kvůli bacilum. 🙂 taky záleží jaká ambulance no....
Ahoj, jsem zdravotní sestra na JIPce. Já šla na neschopenku hned. Nedělali mi dobře směny, hlavně noční a navíc jsme se kolikrát hodně nadřeli. Také jsem se bála, že by mě někdo mohl kopnout do břicha. Doma jsem se nenudila. Pustila jsem se do ,,menšího" úklidu 😀
U prvniho tehu jsem pracovala jako recepcni, delaly se 12tky denni/nocni a ja byla na rizikovem, takze cele tehu na PN. Nenudila jsem se.
Ted pracuji jako obchodni manazerka (prevazne kancelarska prace) a jsem na PN od 6-7tt, mam velke potize se zvracenim. Uz jsem 14tt a stale zvracim ☹ do prace se vratit chci jak to pujde, doufam, ze mi bude brzy dobre... ☹
Ja delala v kancelari. Vetsinu casu sezeni u pocitace. Ze zacatku,asi do druheho mesice sem byla doma protoze mi bylo zle a mela jsem hrozny krece. Pak sem se tam nachvilku vratila, ale asi jen na 3 tydny a od te doby jsem v PN. Nedalo se to vydrzet. Porad sem byla unavena,mela krece, v noci migreny, takze sem chodila do prace nevyspala. Ted sem doma uz 5 mesic a neda se to srovnat. Vyspavam si jak dlouho chci, zabyvam se tim abych spravne jedla, chodim na prochazky, doma kazdy den neco malo poklidim, uvarim. Ted mi zaclo hodne tvrdnout bricho,tak spise odpocivam..Kdybych o tehu nevedela tak budu chodit, ale takhle to zvladam mnohem lepe. V pripade dotazovatelky bych nevahala...doma je to mnohokrat lepsi.
Já jsem momentálně zaměstnaná v kuchyni. Sice to neni žádná velká dřina, ale ten smrad z toho jídla 😖 to byl fakt masakr. Celá zelená jsem se musela přemáhat, ať jim do toho nenableju ☹
Ahojky, já jsem profesí taky zdr.sestra na JIP a na PN jsem šla taky okamžitě... ten čas doma opravdu utekl, sice jak se tu psalo, finance a vycházky nejsou žádná sláva, ale netrvá to věčně 😉 tak přeji pěkné těhulkování
Ahoj, já dělám dělníka, jsem po jednom spontánním potratu. No v práci dřina veliká, neustálé tahání těžkých věcí, co jsem našla // jsem doma..Ale já i špinila a krvácela a nakonec hematom v děloze. Takže musím jen ležet. Doma mě to nebaví, nikam nemůžu, jen ležet takže já bych raději chodila do práce a byla v pohodě. ☹
AHoj, já jsem laborantka na patologii, takže po zjištění, že jsem těhotná, jsem musela do hodiny odejít jelikož pracuji s karcinogeny , mutageny + infekční prostředí... No musím říct, že těch 9 měsícu zavřená doma nebyla žádná sláva, ale ty první měsíce jsem to naopak ocenila, jelikož mi bylo i hodně špatně.
Holky a to Vám třeba nebudou chybět peníze když budete pul roku na nemocenský? Nepočítá se do toho právě ta mateřská?
jsem servírka a na PN jsem sla ve 22 tt, do te doby normalne 14h smeny
Jsem zdravotní sestra z kožní ambulance. Doma jsem zůstala cca v 8.TT na neschopence. Doma jsem zůstala z důvodu,že miminko rostlo pomalu,neodpovídalo a navíc dostala spalovou anginu. První týdny jsem prolezela,teď si to krásné uzivam a jsem nadmíru spokojena. Vycházky jsou opruz,ale dá se to 🙂
P.s. co jsem doma,tak teď miminko krásné vše dohnalo a ve vývoji se srovnalo 🙂
@brunetkavalery rozhodně běž! takovýhle klid už nikdy nezažiješ, tak je potřeba si to užít 🙂
Ahoj byla jsem na PN ze zdrav duvodu,pozdni potrat.....pro me strasny radsi bych byla v praci.....takhle jsem jako v klidovem rezimu litala jak hadr na holi po doktorech po cele Praze a stresovala se .Ideal je nemit potize ......🙂 nicmene byt tebou sla bych nd PN preci jen jako zdravotnik bys mohla zbytecne chytnout nejaky hnus,zalezi na tipu ambulance ,zda to neni moc stres a jestli je mozne si kdyztak trochu odpocinout ...zvaz vsechno.Kazdej na to nema byt "v izolaci od normalniho zivota" uz od pocatku.
já jsem cca od 10tt. Pracuji na recepci v průmyslové firmě. není to náročné,ale nebyly tam vhodné podmínky pro těhuli, mám práškovou lakovnu(a zbytek výroby) asi 10 kroku od židle. a stejně mi bylo pořád špatně. jsem ráda,že jsem doma v klidu. Peníze nejsou vše a navíc stejně mám min. náklady když jsem doma, tak nemocenská stačí. A navíc to děsně letí. už budu doma přes 2 měsíce a nepřijde mi to...
Pracovala jsem jako zdravotní sestra na stomatologii, šla jsem hned.
Jsem zdrav. sestra a pracovala jsem na luzkovem odd. (gasto-hepato-metabol.) Takze polohovani, tahani zkolabovanych pacientu, styk s biologickym materialem, kontakt s mrsou apod., pacienti s C hep. Stres, behani po odd. ... Sice jsem mohla delat 'jen' na ranni, ale riskovat ze se zrovna poprve za sve praxe pichnu o jehlu nebo neco chytnu... Neriskovala jsem a sla jsem na PN.
A jak psaly vyse holky, naposledy si uzijes klidu 🙂)
@challidona No PN je nějakých 60% z platu, pokud ti zaměstnavatel nenabídne jinou práci, kterou můžeš vykonávat i jako těhu, tak by měl být nárok na 100% platu... A mateřská se nevypočítává z PN, ale z platu...
Zdravím, jsem také zdravotní sestra, pracuji ve stomatologické ambulanci, jsem v 21tt.
a stále pracuji. Záleží podle mě nejvíc na Vašem osobním pocitu, jak se cítíte, jak snášíte práci dohromady s nevolnostma a pod...
Co se týče bacilů, jestli máte nalomenou imunitu, tak můžete chytnout kde co i v obchoďáku, když půjdete jen nakoupit...
@zlatkavlk Jasně takže pokud budu 9 měsíců na neschopence tak mi bude náležet tak jako kdybych byla v práci jestli to chápu dobře, jenom budu "ochuzena" o rozdíl než nastoupím na mateřskou 🙂 nejsem žádná mzdová a nějak jsem to upřímně neštudovala.
Ahoj holky, diky za reakce, vidim ze podle nicje rozumne zustat doma. Dnes jsem byla na 1.kontrole u sveho gynekologa. 5+5TT. Pan doktor je spokojen, ulozeni plodu, nalez a velikost je nejlepsi jak jen muze byt. PN jsme kratce probrali a v podstate mi ji hned dal a rekl ze mam udelat vse pro to, aby to dobre dopadlo. Takze jsem doma.na PN, uz si delam plany lehkych aktivit a hodlam nastudovat modreho konika a maminku atd🙂 vse hodne zdravi a zdaru
@challidona asi tak nějak, jednoduše řečeno... já se v tom taky nevyznám, kupu informací jsem posbírala na netu nebo u naší mzdové účetní, teď mi bude končit mateřská a půjdu řešit rodičák, to teprve bude s penězi "zajímavé"...☹
Já dělala manažera jakosti v polygrafické výrobě a jediný co mi vadilo, byly 12h směny a naše debilní šéfová. Takže jsem ve 3. měsíci těhotenství, zůstala doma. Já se tedy dost nudila a mrzelo mě, že nemůžu zůstat v práci. Ale kdybych pracoovala jako sestra, bála bych se bacilů a zůstala radši doma.
Ahoj já jsem 7tyden dělam v albi nacitam pranicka. Občas mi je dobře občas ne na kontrolu jdu za 14dni jsem po 1diteti hematom a taky na PN druhé tehu potrapotrat samovolný a teď už neváhal a půjdu se velat domů, taky jsem furt unavená.
Ja sla v 9tt.Delala jsem admin.prac. v jedne prodejne a bylo to na palici.Hodne stresu a musela jsem za kolegyni na dovolene odpracovat 7dni vkuse po 11h smenach.Doktor mi PN psat nechtel ale pak jsem si to vybrecela protoze uz by me to polozilo.A nelituji.Penize o tolik mensi nebyly kdyz vemu kolik jsem projezdila a projedla v praci.A v klidu jsem odpocivala kdyz jsem chtela a vse si pomalu chystala🙂
Já dělám v telekomunikacích na dohledu sítě. Takže 12h v kuse čučení do monitorů, střídavě děsná nuda a šílený stres, navíc máme pracoviště v poměrně malém sále, kde jsme namačkaní jak sardinky v počtu asi padesáti lidí, lezeme si vzájemně na nervy, je tam hluk, prašno, nefungující ventilace, nemáme ani pořádné pohodlné židle, přes den slunce do očí, večer absolutní tma a do ní nepříjemně zářící a blikající stěna monitorů... po pravdě jsem zrovna dospěla k tomu, že už fakt tu výpověď dám, když jsem zjistila, že jsem těhotná, takže neschopenka byla jasná volba 😀 S penězma to vychází vcelku dobře, protože se nestravuju v restauracích a fast foodech, ale mám čas si vařit, takže ušetřím.
Nicméně na místě zdravotní sestry bych se to snažila uhrát na nevhodnost této práce pro těhotnou vzhledem k riziku infekce. Pak by tě zaměstnavatel buď přeřadil na nějakou administrativní práci, nebo pokud takovou pozici nemá, tak by tě musel nechat doma na překážkách a měla bys 100% platu, navíc bez jakéhokoliv omezení vycházkami. U mě tohle nepřipadalo v úvahu, na mé práci "tabulkově" nic nevhodného není... ☹
Holky, pokud jenom můžete, zůstaňte si v klídku doma 🙂 Já byla též aktivka pracovní při 100% účasti a mám pocit, že jsem si to těhotenství ani moc neužila (dojíždění, stres, chřipky, v zimě náledí, kolegové občas na přeshubu...atd).
Jasně, peníze jsou důležité, o tom není pochyb. Na druhou stranu všechno tak rychle uteče...a v práci je každý nahraditelný, co si budeme nalhávat.🙂
Těhotná kamarádka chodila na kurzy pro těhotné, cvičení, masáže, v klidu po nákupech....tehdy jsem ji moc nechápala a své těhotenství moc neprožívala. Dnes to vidím jinak. Rozhodně bych zvolnila.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@brunetkavalery ahoj, já jsem byla vychovatelka. Na neschopenku jsem šla hned (asi v 9. týdnu), ale ne kvůli práci. Ale musím říct, že jsem se doma vůbec nenudila a krásně si těhotenství užila! Blbý je akorát to, že máš stanovené vycházky a jinak musíš být doma. Ale dá se to přežít. 🙂 Na tvém místě bych neváhala ani minutu a šla na neschopenku, bacilům se musíš vyhýbat.