Jaké jsou normální bolesti břicha v těhotenství?

prostejina
10. dub 2016

Zdravím všechny zkušené maminky 🙂 jsem ve 12tt, takže hormony a strach se mnou cloumaji jedna báseň. Před čtyřmi měsíci jsem prodělala zamlkly potrat v 7+4, takže moje obavy jsou ještě stonasobny. Ale k věci..od rána me divne bolí břicho. V pravém podbřišku, bolí me porad, i když si sedam, jdu. Mám prostě blby pocit. Do toho mám už třetí den silný dráždivý az davivy kašel, hrozné mohutne kašlu, bojím se, jestli jsem si něco tím kaslanim nezpůsobila. Nebo jsem hysterická a bolesti jsou napinajici se vazy? Bolí to jako bolest střev, ale problémy v tyhle oblasti nemam. K dr jsem objednána na čtvrtek, dřív nemůžu, je tam jiny dny příšerná dr, co je zla, odbejva práci, nic vám neřekne a ještě nadává. Na pohotovost se mi nechce, protože mi nic není, nespinim. Nekrvacim. Jen ten pocit..:(

no_title
10. dub 2016

Pokud by bolesti byly jako silné menstruační, tak jeď hned. Mě pobolívalo břicho v těhu na začátku vždycky. Je to dáno roztahováním dělohy a je to normální. Pak jsem měla náhlou bolest jako silná menstruační začínala v podbřišku a vystřelovala do kříže a tehdy jsem právě o mimi přišla. Nedá se to ale zaměnit, ta bolest byla tak silná, že jsem ji musela prodýchat, bolesti střev se to nepodobalo ani trochu.
Ve 12tt už je to nejkrizovější období za tebou, spíš to může být namožené svaly z kašle. Pokud si jistá nejsi, jeď na pohotovost, lepší jet 3x zbytečně než pozdě, doktoři se určitě zlobit nebudou.

mrskato
10. dub 2016

Ahoj,prozila jsem si temer to same loni.Ja jsem tedy samovolne potratila,ty bolesti v tomhle pripade jsou uplne jine. A tve obavy naprosto chapu,ja jsem momentalne ve fazi,kdy si uz pripoustim,ze je miminko v poradku a vse dobre dopadne.Spis si tvoje miminko dela misto,aby melo kam rust🙂 me taky furt nekde poboliva a picha, ted jsem v 18tt. U dcerky jsem to mela take. Pokud nekrvacis a ty bolesti se nezhorsuji,pockala bych do te kontroly...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru