Ahojte, jsem 8+0 a ve čtvrtek jdu na kontrolu ke gynd. Předpokládám že mne i pošle na 1. Screening? Je to tak? Trochu se toho děsím hlavně z důvodu že všude čtu že není hrazeny pojišťovnou. Kolik jste za něj platili vy? Koukala jsem na ceníky a je to hrozně různé od 1tis do 5tis. A co si budeme úplně teď 5tis nazbyt nemám :(
Já u prvního screeningu platila 1050Kč , včera u druhého 1500Kč. Příští týden jdu na pojišťovnu a snad mi aspoň část proplatí. A to jdu ještě na utz srdíčka, mám žádanku a paní sestřička mi řekla, doneste si raději 1000Kč. Kašlu je a nic nepřinesu. Mám žádanku a basta. Taky nemám peníze na rozdávání a raději je dám do potřeb pro miminko, než na ultrazvuky.
1500 a pak s dokladem na pojišťovnu proplati to..
Jak jsem už psala u druhé otázky. Platila jsem 800,- a do týdne mi to přišlo od pojišťovny zpět - VoZP.
Ja 1500 ale preplatila poistovna ale to bolo v roku 2020...
1. screening 1500,- 2. screening také 1500,- . Jsem u VZP a ta přispívá 3000 na těhotné, takže mi oba zpětně proplatila 🙂
1500, proplaci pojišťovna, nicméně dítě stojí víc jak 5000, na to se připrav, když už teď resis prachy...
1. screening ti proplati pojistovna, ale az zpetne po dolozeni uctenky.
ale pozor, pak je jeste 2. screening, to je okolo 20. tydne a kazda zena ma narok na 2. screening zdarma.
argument, ze kdyz zaplatis 2. screening ze vseho, stejne ti ho proplati pojistovna zpetne, je spatny, protoze ano, zpetne ti ho proplati, ale ty bys ty penize z balicku od pojistovny mohla pouzit preci na neco jineho, takze ti ve finale budou chybet. 🙂
@jjasmina neřeším prachy jako takové. Ale překvapilo mě, že někde za to lidi neplatí a někde platí nemalé částky. Nikdy bych neuvažoval nad tím jestli to dám do zdraví a pohodlí dítěte. Ale raději budu mít přehled co kde stojí a zaplatím oprávněnou částku a zbyde mi mnohem více na věci pro dítě než se nechat oškubat už v začátku 🙂 snad jsem to vysvětlila srozumitelně
Screeningy se platí, ale poté proplatí pojišťovna. Zjisti si, kolik přispívá tvá pojišťovna. Já jsem u VZP a přispívali 3000,-.. Takže jsem měla zaplacené 1. a 2.screening.
Anonym: no prave, nenechat se oskubat.
to plati potom hlavne u toho druheho screeningu. zas ale muzou byt duvody si priplatit lepsi sluzbu, ja jdu treba z vlastniho rozhodnuti do Profemy, mam k tomu sve duvody, ale zase - se zadankou zaplatim jen 800 a bez zadanky bych zaplatila 1900. takze nebudu blba, ze a tu zadanku si proste prinesu. 🙂
já jsem třeba platila jen první screening, proplaceno pojistovna a další dva jsem neplatila, měla jsem to v žádance
Já platila 1500kc, ale dolozila sem doklad na pojišťovnu a připlatili mi to zpátky v rámci tehotenskeho balíčku. Ale 5 tisíc to nestojí snad nikde, většinou 1-2 tisíce.
1900 rozšířeny, 1700 základ … jde to z velké části proplatit z příspěvku od pojišťovny
Myslím, že jsme platili 1500 Kč, něco mi proplatila RBP
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já platila 1500kc ale poté mi to proplatila pojišťovna, ale musela jsem si poslat žádost na moji zdravotní poštovnu. Na jejich stránkách jsem si stáhla a vyplnila formulář+ doklad o zaplacení screeningu a poslala. A peníze mi přišlo asi za 3 týdny.