Ahoj holky. Dnes jsem 9+1tt a před tehu jsem mívala nižší tlak.Ted ho mám ale ještě nižší. Dnes mi doktorka namerila 95/65
Nemate nějaký tip čím si ho zvýšit? Takhle se nedá normálně fungovat 😕
Kafe je mýtus... Já mám nízký tlak normálně, teď v těhotenství běžně 90/60, dr to neřeší... nic mi není, takže to ani já neřeším ☺
@veronika8808 s nízkým tlakem se bohužel nic nedělá. Trpím na to od puberty, max mi bylo doporučeno kdyby mi bylo na modlení lehnout si, sednout, schoulit do klubíčka, prostě udělat polohu aby se mi pokud možno nic nestalo kdybych sebou sekla. Co jsem za ty roky vypozorovala, je mi hůř když jsem nenajezena. Takže pravidelně jist, pít a v kabelce nosím kousek čokolády nebo něčeho sladkého pro případ nouze. Pomaha mi i to kafe nebo kofola.
@veronika8808
moje mati ma tlak pravidelne na mrtvolnych hodnotach,nenadelas nic
@veronika8808 Jak psaly holky vys.Bohuzel na nizky tlak nic moc nezabira.Hodne pij a bud co nejvice v klidu a pohode.Ja zas mam bezne nizky tlak,ale v tehotenstvi za celych 9.mesicu jsem mela ukazkovy 120/70.
Vždycky jsem měla nižší, teď v těhotenství hodně nízký. Mě ranní a poobědová káva pomáhá, takže si ji s chutí dopřávám. A i kdyby to bylo jen placebo, tak pomůže a ještě si pochutnám 🙂
Taky trpím na nízký tlak a v těhotenství se to ještě zhoršilo. Mě pomáhalo hodně pít, být dobře najezená, nikde dlouho nestát (třeba ve veřejné dopravě jsem si vždycky sedala, i když to znamenalo někoho požádat, aby mě pustil sednout), s sebou jsem neustále nosila pití, hroznový cukr nebo čokoládu pro případy nouze, a dopřávala jsem si i to kafe, pomáhalo mi.
@veronika8808 já jsem 31tt a na nízký tlak trpím celé těhotenství..doktorka mi doporučila kávu nebo kolu a je to o něco lepší..
Jsem 21+2 a celé těhotenství mám 90/60. Pomáhá mi hodně pít a dlouhý pobyt na vzduchu.
@veronika8808 já měla cele těhotenství tlak max 110/60 a to bylo po námaze. V klidu jsem měla 80-60/60-30 doktor ze kafe. Takže jsem furt něco dělala a pila dvě kafe denně. Ještě by tlak zvedla cola třeba, tu já nemohla kvůli GDM
Já měla každé těhotenství nízký tlak v porodnici mi řekly, že to mají rádi, že vysoký je horší. Mě sestřička u doktorky poradila pít skoro až 3 litry, ráno kávu nebo černý čaj klidně slazený to mi docela zabíralo, ale nepij ho na noc to by si taky nemusela usnout protože obsahuje tejn. Jinak pravidelnou stravu víc s tím neuděláš, hlavně dávej pozor ať se někde neodporoučíš k zemi
Já měla na začátku nižší - takže byla rezerva na preeklampsii 🙂. Teď mám pořád vysoký a pořád beru ještě léky.
Holky děkuji za Vaše reakce. Ze začátku to ještě šlo ale poslední tři týdny semnou mává i každá změna počasí. Doktorka mě hned od začátku chtěla nechat doma. Pracuju v pečovatelské službě. Já to odmítla stím, že mě vedení dá do denního centra kde si budu s babickama malovat obrázky. Od minulého týdne jsem doma protože jsem opravdu nebyla schopna normálně fungovat. A teď jak se motam a dělá se mi špatně tak přemýšlím, jestli mám neschopenku od obvodní ukončit a jít do práce nebo ne. Jde mi o to, že v centru máme převážně lidičky s Alzheimerovou chorobou už v těžších stádiích. Tudíž jedna paní padá, druhá utíká, třetí se kácí atd. Takže spíš mám strach z toho, když kolegyně půjde na celé dopoledne do terénu a já tam snima zůstanu celé dopoledne sama že to nezvladnu
@veronika8808 Hele, pokud se motáš a je ti zle a doktorka usoudila, že tvůj stav je na neschopenku, zůstala bych doma. V práci asi moc platná nebudeš a ještě hrozí, že tam sebou sekneš.
@veronika8808 já trpim na nízký tlak od puberty. Pomáhá mi ráno hodně pít (asi půl litru k snídani), snídat (nejlíp sladký pečivo) a kafe. Po tomhle mam i 110/60 🙂 A pokud si nemůžeš lehnout,ale musíš fungovat,tak pomalu a opatrně.
A pokud pracuješ jako pečovatelka,tak bys měla být na PN,aby ses s těma lidma tam netahala...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Kafe ?