Jak se uklidnit a nebýt ve stresu?

kackabis
23. lis 2022

Holky, jsem teď 11tt, dělám v mateřské školce. Mám ve třídě jednoho chlapečka, který je hrozně zlobivý, ubližuje ostatním dětem a pořád narušuje náš program. Nechci radu ohledně jeho, to samozřejmě řešíme s rodiči a ostatními institucemi k tomu určenými. Jde mi o to, že mě prostě vytáčí do běla. Dneska když holčičce zničil obrázek, který malovala dva dny a ještě se jí posmíval jsem se vytočila tak moc, že mě šíleně bodlo v podbřišku a od té doby mě tam pořád pobolívá. Máte nějakou osvědčenou strategii, jak při těchto situacích zůstat v klidu abych neublížila miminku? Na neschopenku jít nechci, ráda bych pracovala až do mateřské. Nic mi jinak není, jen prostě tady ten nárazový hrozný vztek 🙈

bara88
23. lis 2022

To asi nijak nevyřešíš.Jak myslíš že to dělají rodiče více dětí?Myslíš že je děti nikdy takto nevytočí?

kackabis
autor
23. lis 2022

@bara88 mám doma ještě jedno dítě. A ne..Takhle mě vážně nikdy nevytočilo

konidana
23. lis 2022

@kackabis uvědomit si že to není tvůj osobní problém. Je to problém toho dítěte/dětí. ty ho jen musíš nějak zpracovat, podat, vyhodnotit. Ale není to tvůj problém. Zkus se od toho nějak distancovat, oprostit.. ale jak to provést, to neporadím.

sorboni30
23. lis 2022

@kackabis a ty jsi učitelka nebo asistentka? Promluvila bych si s jeho rodiči jak se chlapeček chova.. pokud má nějaký dlouhodobý problem s chováním tak by bylo vhodne asi uvazovat o asistentce. U nas ve skolce byl takovy chlapecek..nakonec mel asistenta, protoze ublizoval ostatním dětem. Nicil jim vyrobky, byl hlucny, nesel utisit..asistent si ho vzdy vzal stranou a vysvetloval, komunikoval.. takove deti to potrebuji. Vyžadují si pozornost a je to pak pro vsechny lepsi. To, ze jsi tehotna v 11tt je normalni, ze budes i vic vnimavejsi na "cizí" deti.

bara88
23. lis 2022

@sorboni30 však píše že to řeší s rodiči i s ostatními institucemi. Asistenta dítěti neprideli hned

sorboni30
23. lis 2022

@bara88 ach tak..jsem prehledla 😉👌 Pokud uz to resi.. tak nedělat nic..

kackabis
autor
23. lis 2022

@sorboni30 přesně tak. O sociální skupině rodiny, o národnosti dítěte, to že je prakticky nevyšetřitelné, a o výchovných opatřeních u sourozenců se nechci rozepisovat. To samozřejmě v práci řešíme už nějakou dobu. Jde mi spíš sama o sebe, protože jsem teď ještě náladovější než jako netěhotná a nevím jak se s takovým sígrem hodit do klidu. Jestli má někdo nějaký tip. Homeopatika, nějaké uklidňovací cviky, co můžu dělat než jdu do práce nebo co já vim 🙈

piney
24. lis 2022

Hned jsem si vzpomněla na výrok Dalajlámy: „Odnaučil jsem se zlobit. Opravdu totiž nevím, co by mi to přinášelo dobrého. Náladu by mi zlobení určitě nezlepšilo. Naopak by se mi přitížilo, a to se mi nechce. Proč bych měl dopouštět, aby jiný člověk, který si řeší vnitřní problémy, ovládal moji náladu? Proč bych měl být z hlediska vlastní radosti a štěstí závislý na lidech, kteří se snaží kazit mou náladu vinou své vlastní neschopnosti zbavit se zlobení?“
Snažím se tím řídit, když si vzpomenu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru