Holky, jsem teď 11tt, dělám v mateřské školce. Mám ve třídě jednoho chlapečka, který je hrozně zlobivý, ubližuje ostatním dětem a pořád narušuje náš program. Nechci radu ohledně jeho, to samozřejmě řešíme s rodiči a ostatními institucemi k tomu určenými. Jde mi o to, že mě prostě vytáčí do běla. Dneska když holčičce zničil obrázek, který malovala dva dny a ještě se jí posmíval jsem se vytočila tak moc, že mě šíleně bodlo v podbřišku a od té doby mě tam pořád pobolívá. Máte nějakou osvědčenou strategii, jak při těchto situacích zůstat v klidu abych neublížila miminku? Na neschopenku jít nechci, ráda bych pracovala až do mateřské. Nic mi jinak není, jen prostě tady ten nárazový hrozný vztek 🙈
@kackabis a ty jsi učitelka nebo asistentka? Promluvila bych si s jeho rodiči jak se chlapeček chova.. pokud má nějaký dlouhodobý problem s chováním tak by bylo vhodne asi uvazovat o asistentce. U nas ve skolce byl takovy chlapecek..nakonec mel asistenta, protoze ublizoval ostatním dětem. Nicil jim vyrobky, byl hlucny, nesel utisit..asistent si ho vzdy vzal stranou a vysvetloval, komunikoval.. takove deti to potrebuji. Vyžadují si pozornost a je to pak pro vsechny lepsi. To, ze jsi tehotna v 11tt je normalni, ze budes i vic vnimavejsi na "cizí" deti.
@sorboni30 přesně tak. O sociální skupině rodiny, o národnosti dítěte, to že je prakticky nevyšetřitelné, a o výchovných opatřeních u sourozenců se nechci rozepisovat. To samozřejmě v práci řešíme už nějakou dobu. Jde mi spíš sama o sebe, protože jsem teď ještě náladovější než jako netěhotná a nevím jak se s takovým sígrem hodit do klidu. Jestli má někdo nějaký tip. Homeopatika, nějaké uklidňovací cviky, co můžu dělat než jdu do práce nebo co já vim 🙈
Hned jsem si vzpomněla na výrok Dalajlámy: „Odnaučil jsem se zlobit. Opravdu totiž nevím, co by mi to přinášelo dobrého. Náladu by mi zlobení určitě nezlepšilo. Naopak by se mi přitížilo, a to se mi nechce. Proč bych měl dopouštět, aby jiný člověk, který si řeší vnitřní problémy, ovládal moji náladu? Proč bych měl být z hlediska vlastní radosti a štěstí závislý na lidech, kteří se snaží kazit mou náladu vinou své vlastní neschopnosti zbavit se zlobení?“
Snažím se tím řídit, když si vzpomenu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
To asi nijak nevyřešíš.Jak myslíš že to dělají rodiče více dětí?Myslíš že je děti nikdy takto nevytočí?