Jak potvrdit těhotenství před návštěou lékaře?

hnby
30. říj 2018

Ahoj holky, omlouvam se za hloupy dotaz, ale jsem zoufala. Pred tydem mi vysel pozitivni tehu test. Testuji pravidelne co 2 dny a carka sily, spise uz je to dalnice 😍👏 dle vypoctu 6tt. o vikendu jedeme k rodine, ke ktere se dostaneme az za mesic 😐 a k doktorovi na ultz jsem objednana az na pondeli 5.11. neni nejaka moznost objednat se k jinemu gynekologovi na ultz na vlastni naklady pripadne kolik by to stalo? Chteli bychom to s manzelem oznamit o vikendu, ale kdybychom to nemeli potvrzene doktorem tak nechceme plasit. Vim, ze je to stale nejiste, ale.... mate nejakou zkusenost? 😇

syrinxka
30. říj 2018

Kdybych to nemohla vydržet a chtěla to nutně oznámit rodině takhle brzy, tak bych jim to řekla prostě tak jak to je. Jsou dvě čárky, ale k doktorovi teprve půjdete. Asi bych nesháněla jiného doktora, pokud se jinak cítíte dobře. My to řekli před třetím měsícem těm lidem, kterým bych to řekla i kdyby to nedej bože nedopadlo dobře. Ono je to opravdu ze začátku hodně nejisté.

makronka222
30. říj 2018

Ja bych nic do 12tt a dokud nebude vydana tehu prukazka neoznamovala... nikdy nevis co nastane. Oni mesic pockaj. Muzes jit na ambulanci, ale co ted uvidi? Jen bublinu. Dokud nebude srdicko na utz tak to nemas jisty.

vanea
30. říj 2018

@hnby Já bych počkala...pokud máte takovou touhu to říkat už před koncem prvního trimestru, tak to oznamte zatím jen bez potvrzení doktora, jak to je...pokud nevíš jistě kdy byla ovulace, tak tam třeba nemusí být vidět srdíčko a budete stejně pořád v nejistotě, vlastně se tak dozvíte jen to, že se "něco" děje...ale až do konce prvního trimestru je to všechno jedna velká neznámá, bohužel...tím tě samozřejmě nechci strašit, ale je to tak, osobně bych to nikomu takto brzo neříkala:X každopádně je to samozřejmě vaše věc a já moc držím palce 😘 🍀

tercasv
30. říj 2018

Taky jsem to rodině chtěla říct hned se //, protože se vidíme 1x za 2 měsíce. Nakonec jsem vydržela až po potvrzení od doktora. Oznamovali jsme to v 10 tt.
Kdybych to řekla před potvrzením, tak budu nervozní a mamka určitě taky a pořád by volala, jak mi je a tak :D
Buď to řekni tak jak to je, že jsou //, ale potvrzený to není a nebo vydrž ten měsíc 🙂 Není to tak dlouhá doba 🙂

petulejan
30. říj 2018

já to dala mamce k narozeninám,byla jsem v 11 týdnu a za týden se zjistilo zamlklé. Být tebou,opravdu počkám. Nebylo nic horšího,než ji to zavolat....

vaseli16
30. říj 2018

Z me zkusenosti dalsitehu oznamim az po 1.screeningu ted jsme oznamily brzo a nedopadlo to omiminko jsem prisla a vysvetlovat cele rodine ze musim na ukonceni tehu bylo hrozne...do tech 3.mesicu je to fakt nejlepsi vydrzet.Jinak samozejme vam preji ag je mimi vporadku!

arielka222
30. říj 2018

My dvakrát oznámili brzo a jednou z toho byl SP a podruhé zamkle tehu ve 12tt. Takze syna a teď druhé mimi jsme oznamovací až po prvním trimestru. Není kam spechat. Mě bylo pak vyloženě nepříjemné všem vysvětlovat, co se stalo. Ale je to na tobě. 🙂 ale u carky na testu je ještě fakt brzo něco říkat.

martaskaaa
30. říj 2018

Co takhle to nechat jako vánoční dárek, hmm? 😊

leymea
30. říj 2018

Je lepsi pockat, ale ja nasla //carky ve ctvrtek pred Vanocema. Vanoce byli v sobotu. Manzelovi jsem dala pod stromecek dig.tehu test (bylo hrozne to ty dva dny vydrzet 😀 snazili jsme se pres rok). Pak jsem se zeptala manzela jestli to rekneme i rodicum. Kdyz jsou ty Vanoce. On souhlasil tak jsme to rodicum oznamili. Riskli jsme to. Nastesti vsechno bylo v poradku 🙂 ale verim, ze kdyby to nedopadlo tak by to pak bylo hodne neprijemne to vysvetlovat (i kdybych to nerekla tak bych se stejne mame sverila, ze to nedopadlo). Zalezi na Vas 😉

veronikaveronikaveronika
30. říj 2018

Já bych řekla, že je to na vás 😉 mám s našima super vztah. Takže mamce jsem to řekla do týdne od zjištění. Stli to byl nějaký 4-5 týden? U dr jsem taky ještě nebyla. Jen měla ty dvě čárky na testu. Nestresovala se, že to nemusí vyjít. Stejně pokud by bylo něco špatně řekla bych jim, že se stalo to a to. Tatkoj jsem to řekla o pár dnů déle. Stejně tak jako tchanovcum. Ale stejně to bylo brzy😉 Ale upřímně já nevidím důvod, proč to rodině nerict..😉🙂

hnby
autor
30. říj 2018

Moc dekuji za nazory. Pravdu mate vsichni. Jo v planu bylo nechat miminko jako Vanocni prekvapeni, bohuzel radost a nedockavost nas nuti uz ted to nekomu rict. S mamkou mam taky super vztah a na vnoucatko se mooc tesi, ale chapu ze o to vetsi zklamani by bylo kdyby to nevyslo. 🤔 desi me kolik tehotenstvi vlastne nevyjde (zanikne, potrati, prestane se vyvijet...brrr) je to strasny, co vse clovek musi udelat, aby vubec dosahl tehotenstvi a pak kolik je jeste zklamani 😔 holky moc dekuji uvidime s manzelem to jeste probereme 😊

zavodnice
30. říj 2018

Já jsem nic oznamovat nechtěla a dobře jsem udělala. Dva týdny po pozitivním testu jsem potratila. Podruhé jsme to oznamovali až po prvnim velkém screeningu dokonce až 16.tyden. Ona ta radost po pozitivním testu je velká, ale po tom potratu jsem až do 13.tydne trnula, jestli se něco nestalo, vůbec jsem si nevěřila a stát se muže ledasco.

lachtanice86
30. říj 2018

Po mých špatných zkušenostech (celkem 5ti) bych nikdy neoznamovala před 1.screeningem.

jancabr
30. říj 2018

též bych počkala až na další návštěvu. My jsme oznamovali kolem 12 tt. Počkali bychom ještě i déle, ale začala nám informace bohužel jedním zdrojem prosakovat, tak jsme radši oznámili sami, než by se to dozvěděli odjinud

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru