Jak na únavu v těhu?

lenzaaa
30. črc 2015

Ahoj, potrebovala bych rady a zkusenosti jak jste bojovali s unavou v tehu?! Jsem ve 12tt a posledni tydny nademnou unava vitezi ☹ kolikrat nejsem schopna ani na zachod dojit natoz doma poklidit nebo uvarit...

akankeo
30. črc 2015

@lenzaaa to je normalni, obcas sem chodila spat v 8 abych nabrala sily, o vikendu sem chvili lehla po obede s detma, ale po prvnim trimestru to ustalo v kazdem tehu, a to uz mate za par 🙂

shine2015
30. črc 2015

@lenzaaa pokud nemáš víc děti tak spi kdykoliv 🙂))

boruvka_01
19. srp 2015

já bych se uzívala! přitom když ležím, nemůžu usnout a v noci se často budím.. asi nervy či co 😀

petma112
19. srp 2015

Podepisuju se pod to, co napsala @boruvka_01 jsem na tom úplně stejně.. A to nejsem ještě ani v polovině 🙂 Potřebovala bych nakopnout nebo vrtuli do zadku.. Když vzpomenu, jak jsem předtím byla akční, kolik jsem toho stihla, teď mě zmáhá snad všechno..

zvirka
19. srp 2015

Mám teda jedno dítě, takže 1. trimestr jsem přišla z práce 15,30, najedla se a šla spát, v 19,00 přišel manžel, dali jsme si večeři a šla jsem spát. Celý první trimestr, pak se to spravilo. Tělo to prostě potřebuje, dává strašné množstí energie na vývin děťátka, tak se to musí někde zase nabrat. Takže pokud můžeš, kolidně spi. 😉

zlatkavlk
19. srp 2015

ahoj holky, v prvním trimestru jsem měla pocit, že jsem spící panna 🙂 chodila jsem brzy spát, spala celou noc a po obědě jsem si taky dala třeba hodinový spánek, druhý trimestr v pohodě a teď ve třetím trimestru mám pocit, že jsem vrátila do prvního... tzn. taky jsem pořád unavená, když víc dělám doma, tak jsem pak celá rozlámaná... 😖 no taky možná ta změna počasí, těšila jsem se, až se trochu ochladí, ale teď nemám pocit že by se mi bůhví jak ulevilo... 🙂

cattus
19. srp 2015

Jsem chodici reklama na unavu. Spim v podstate kdykoliv a kdekoliv. Cestou metrem do prace cestou nocni tram z prace. Ve volnu si dam dvou tri hodinovy spanek po obede. Nejhorsi je ze se v noci budim co 2-3hodiny a chodim na zachod. A pak jsem uplne jak vylisovana. Partner si ze me dela legraci ze jsem spinkacek na n-tou.

pladik
22. srp 2015

Já radši ani nemluvím... Unavená jsem furt, 8h v práci zvládám asi jen díky pánu Bohu či co.... ve čtvrtek jsem měla pátou směnu a musela jsem o hodinu dřív dom, jinak bych jim tam vestoje usnula. Ještě, že mám nadděláno z období před těhu.... Jsem úplně marná. Přítel mi příjde občas naštvaný, že jsem unavená ale říká, že není... kdyby aspoň nekecal.... Doma je to jak v tanku, sotva uklidím, navalí se další nádobí, prádlo, prostě všechno, vařit nezvládám, jen sem tam.... Ze včera na dnes jsem spala 12 hodin.... jen s hodinovou přestávkou, když dojel můj a ráno když šel do práce jsem šla na záchod, jinak jak zabitá.

lucifer150
1. zář 2015

Ahoj holky, ani nevíte jakou mám radost, že v tom nejsem sama 🙂 Teda né že bych tu únavu někomu přála, samozřejmě. Jsem 10tt a jsem totálně marná. Když si jdu lehnout většinou stejně neusnu a tak mi v hlavě běží plno otázek a žádný relax. A doma? Bože doufám že ještě nějaký týden mi domů nebudou chodit žádné návštěvy. Nic se mi nechce. A dneškem, kdy nám děti začly chodit do školky a školy toho válení bude asi ještě víc 🙂 Jsem ráda, že jsem na rizikovce, v práci bych to 12 hod nedala ani náhodou. Všem pracujícím teda ani trochu nezávidím .

janesafari
1. zář 2015

Ahoj...sem na tom uuuplně stejně-totálně marná...S námahou denně jen navařím,někdy zvládnu nádobí a zapnout pračku....Sem na MD ještě s 2-letákem,ale víkendy chodím do práce a to mě kupodivu tak nevadí,jak když sem zavřená doma...Doma je to stereotyp a ty nevolnosti dost dávají najevo svou přítomnost a v práci nemám tolik času na to myslet ...Ale i tak sem ráda,že sou to jen víkendy necelé,protože i horko mě zabíjí !!!!!!!
V noci se taky často budím a čůrat jdu tak 2-3 za noc-a to mám vždy pocit,že mě praská močák ...
Taky se těším až bude I.trimestr za mnou a nevolnosti zmizí....Mám doma sakra co dohánět !!!!!! Velký nedodělaný dům si žádá moje ruce a kmitat 😉

bonulinka
1. zář 2015

První trimestr - děsná únava. Přišla jsem z práce, osprchovala se, dcerám řekla, že se na chvíli natáhnu než začnu dělat večeři a usnula jsem během chvilky. Druhý trimestr - pohoda, zvládala jsem vše, co jsem si naplánovala a kolem 28. týdne těhotenství mě přepadl ten hnízdící syndrom - tedy vše nachystat, uklidit, zařídit, přitom byla dost velká vedra. Teď jsem už na mateřské a jsem za to ráda. Opět se vrátila ta velká únava. V noci nemůžu spát a ráno bych spala...Holkám zase začala škola, takže si dopřeju dopoledne chrupku, áááá já se mám. Musím si to užít, až se prcek narodí, tak už si moc neodpočinu 🙂 .

beruna84
1. zář 2015

prvních 14 tejdnů těhotenství jsem snad prospala :D v práci jsem se musela vyloženě vybičovat, a jen jsem přijela v 5 domů, lehnout a spát a klidně až do rána! Musela jsem si brát i nějaký den dovolenou, abych si odpočinula a prospala se. Víkendy prochrápaný úplně. Po 14tt najednou přišlo tolik energie, že jsem mohla kácet lesy :D takže s touhle únavou se nedá asi bojovat, odehrává se v tobě velký proces a tělo potřebuje odpočívat a sbírat síly ;)

veraga
1. zář 2015

Taky s únavou bojuju, teda ona spíš nade mnou vyhrává. V práci už se na mě divně dívají. Prostě energie nula. Někdy se nemůžu přemoct a prostě u PC klimbnu. Do práce dojíždím 60km. Autem to teď nedávám, už od rána bývám v takovém spícím oparu, že mám strach. Jezdím vlakem a už jsem jednou přejela zastávku - usla jsem 🙂 . Z práce chodím domů v 19h v zombie stavu. Vlastně se mi nechce spát jen tehdy, když zrovna spím. Momentálně bych upsala duši za možnost odpoledního šlofíka! 😀

mydvaapes1
1. zář 2015

Nijak. Hodit nohy na stul, aneb gaučing útočí 😀 ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru