Dobrý den, chci se zeptat na počítání týdnů těhotenství. Při první kontrole která byla 18.9.2018 Mi doktor řekl, že vidí jen tečku a bílý okraj. Že to může být 3.-4.týden. Šla jsem pak na kontrolu 2.10.2018 a tam mi řekl že vidí srdíčko. Poslední menstruaci jsem měla 17.8.2018 což by vycházelo termín porodu na 24.5.2019. Ale udělal mi ultrazvuk a změřil plod a řekl mi, že jsem k 2.10.2018 7+2t a termín porodu je 19.5.218. Podle počtu bych měla mít početí cca kolem 26.8.2018 +- samozřejmě. Jenže pan doktor mi řekl termín početí 6.8.2018, což nerozumím tomu jak by se k tomuhle datu dopočital ... a nebo teď nevím jenom jestli jsem ho špatně neslyšela ... tak jsem z toho nějaká mimo. Prosím o radu. Děkuji 🙂
@alice2122 to jsi blbě slyšela
Taky jsem měla 2 termíny, asi týden od sebe. No a samozřejmě všechno bylo jinak a dítě se narodilo uplně mimo tyto termíny 🙂 Takže v klidu, jsou to jen odhady.
Mame to podobne o den. 18.8.pm, dle kalkulacky bych mela mit tp 25.5.2019. Ovsem dle dr se nam to posouva dle gestacniho stari na utz. To je uplne normalni, kor takhle z kraje.
U me oplodneni bylo 31.8. Jsem si 100%jista, protoze jsem po ivf a 6.9. Jsem dostala blastocystu.
@xxxdeny tak já se spíš ptala z důvodu toho početí, že mi to nevycházelo a že jsem netušila jak k tomu došel 🙂 ale právě jsem četla, že některé slečny (paní) byly těhotné a přitom menstruovali a nebo, že jim těhotenský test ukazoval furt negativní a přitom prý byly těhotné. Mně první slabou čárku test ukázal až 14.9. A každým dnem víc a víc tmavla. Tak mi právě proto nedával smysl ten termín početí 6.8.2018. No uvidím na screeaningu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@alice2122 to jsi ho asi špatně slyšela. Nemůžeš mít termín početí 6.8. Když jsi poslední ms měla 17. 8. Datum početí bych opravdu tipovala okolo toho 26.8. A rozdíl mezi datem porodu podle ms a podle ultrazvuku je 5 dní a to je v pohodě.