Ivf a stáří plodu. Odpovídalo vám přesně?

sophinne
16. srp 2022

Holky, kdo jste po IVF, odpovidalo vam stari embrya presne? Ja byla na kontrole 6+3 na potvrzeni srdecni akce, velikost mimi 0,7 mm a pak dalsi kontrola po 14 dnech, tedy 8+3 a velikost mimi 1,4 cm. Nevyrostlo malo za 14 dni? Srdecni akce byla, Dr., ze je vse v poradku a plod odpovida tomu 8. tydnu. Ale pokud jsem 8+3, tak jsem uz prece 9. tyden? Navic v appce a vsude na netu ctu, jak by mimi melo mit v 9. tydnu kolem 2,3 cm. Vim, ze je to plus minus, a muze se to lisit, ale prijde mi to uz velky rozdil. Jsem z toho dost nesva, ze je mimi o tolik mensi a zda roste dostatecne rychle. Jinak podle vlozeni bych byla jeste o dva dny dal, ale Dr. mi to spocital dle ms, kterou mi posunul o 2 dny pozdeji z duvodu toho, ze vklad byl taky jakoby o dva dny pozdeji. Oni standartne berou, ze je ovulace 14. den a vklad 5. dni po tom, takze 19. den cyklu, ale ja mela vklad az 21. den cyklu, ptz ovu byla pozdeji o 2 dny jakoby. Takze vim presne i vklad, ale mimi se mi zda mensi. Mate nekdo zkusenost?
Moc dekuji.

knoesell
16. srp 2022

@sophinne být tebou vůbec bych zatím nestresovala a počkala do 1. screaningu, mi každou kontrolu to stáří upravovali, taky jsem nechápala. Koukala jsem, že první ultrazvuk byl 6+4, velikost 0,7cm, druhý byl 9+1 a měl 2,5cm. Nicméně syn byl celé těhotenství maličký. A takhle ze začátku je to stejně jen přibližný odhad.

sophinne
autor
16. srp 2022

@knoesell Moc dekuju. A ty jsi byla taky na IVF? Ja myslela, ze tam by to nelo byt presnejsi a odchylky moc nejsou, jelikoz se vi, kdy byla jakoby ovulace. Ten prvni ultrazvuk jsem mela temer stejny, ale ten druhy vyrazne mensi a to tam neni rozdil ani tyden. Vim, ze to mereni je nepresne, ale i tak mi to prijde, ze povyrostlo malo, i kdyby tam byla odchylka par mm. A kdyz byl syn cele tehu mensi, s jakou porodni vahou se narodil?

kelerub
16. srp 2022

@sophinne tím se vůbec nestresuj. Byla jsem těhotná po ivf 2x a v obou případech velikost plodu neodpovídala stáří těhotenství. Měření je třeba brát s rezervou. Není to jako když přiložíš metr a máš změřeno na milimetr přesně. Užívej si těhotenství a buď v klidu.

knoesell
16. srp 2022

@sophinne ano po IVF, taky jsme se nad tím zamýšleli, že to nevychází, ale pokud ti doktor řekl, že je v pořádku, vůbec bych se nestresovala. Syn měl 2100g když se narodil, ale byl narozený předčasně v 35.týdnu. Já jsem malá a drobná, takže se nikdy doktoři nezamýšleli nad tím, proč je menší. Každopádně přeji krásné a bezproblémové těhotenství bez zbytečných nervů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru