Hudební festival pod stanem na začátku těhotenství. Jely byste?

natynka92
5. črc 2024

Ahoj, jsem asi v 6. týdnu těhotenství, příští týden máme odjíždět na festival a k doktorovi jsem objednaná 2 dny před ním na 1. prohlídku. Kdyby cokoliv nebylo v pořádku nebo mi to doktor nedoporučil, nepojedu. Zároveň ale kdybych to odpiskala rovnou, mohla bych lépe prodat lístek a bylo by to jednodušší. Proto mě zajímá Váš názor.
Na festivalu bývá přes 20 tisíc lidí. Od davů a hluku bych se držela dál, ale pořád je to hodne lidí. Spíme ve stanu u známých na zahradě. Sdílíme sprchu a WC s dalšími asi 10 lidmi, záchod bych využívala i v areálu. Hygienické podmínky mě děsí nejvíc. Máme místnost, kam se schovat např. V případě velkého horka. Bohužel penziony v okolí už jsou zaplněné. Zatím je mi relativně dobře, je mi jasné, že ye to může ze dne na den na změnit. Jely byste v mém případě (kdyby to doktor schválil)?
Na jednu stranu se mi do toho vůbec nechce. Na druhou je to má nejoblíbenější akce roku a možná to je jedna z posledních příležitostí tam jet. Máme to asi 150 km a jezdíme autem.

verunnaj
5. črc 2024

@natynka92 jeď

jaja01k
5. črc 2024

Nevidím důvod nejet.

drep
5. črc 2024

Kdyby to bylo něco, co mě baví a mám ráda, tak bych jela. V 6. Týdnu člověk často ani neví, že je těhotný

exbordelar
5. črc 2024

Zalezi, jak to citis. Ted jsi v 6. tt a za chvilku ti dost pravdepodobne zacnou tehotenske nevolnosti. Muzes to zvladat uplne v pohode, ale treba pro me tohle obdobi bylo peklo. Furt jsem zvracela, ze vseho se mi navalovalo. A pak tady v tom prvnim trimestru byla obrovska unava, kdy jsem byla schopna spat i 16h denne a mezitim chodila jako duch.
Ja osobne bych nejela, ale mozna proto, ze uz jsem starsi a mam rada svuj klidek. Obzvlast v tehotestvi (mam tri deti). Vim, ze ja bych si to neuzila. A navic za svuj zivot jsem se na festacich a podobnych akcich neco nakalila, takze by mi to lito nebylo. Stejne bych mela myslenky u ditete v brichu 😀
Ale ja jsem ja, kazdy to ma jinak. Proste se rozhodni, jak to citis. Take jeste zalezi, s kym tam jedes. Jestli bych jela jenom s jednou kamoskou, ktera se na festak tesi, a kdybych to zrusila, tak by chudak jela sama... tak to bych se asi prekonala. A nebo s partou lidi, kde vypadnuti jednoho clena nebude zas tak "bolet."
Kazdopadne, dej vedet, jak ses rozhodla a gratuluji k tehotenstvi ☺️

michaela666
5. črc 2024

Já jezdila začátkem normálně na historické akce pod stan a to bylo spaní na zemi, sprcha žádná, WC ideálně v přírodě, protože Toika v sobotu ráno v tom vedru už byla životu nebezpečná.
Žádný problém v tom doktorka neviděla. ALE cítila jsem se dobře, v tu dobu nebyli žádné komplikace - nenapadlo mě, že bych měla zůstat doma.

rnika
5. črc 2024

Já byla na hudebním festivalu asi v 7 měsíci těhotenství ( teda bylo to bez spaní - v noci jsme jeli domů) 😁 takhle z kraje bych to neřešila vůbec. Někteří v té době o těhotenství ani neví...

cherie24
5. črc 2024

@natynka92 snaž se co nejvíce dodržovat hygienu a užij si to. 🙂 I když já bych to tam v 7. týdnu celé problila a nic bych z toho asi neměla. 😆

te_reza
5. črc 2024

Já bych jela. Bude to na dlouho pravděpodobně poslední festival 😃

teryem
5. črc 2024

Jsi těhotná, ne nemocná. Pokud není nějak rizikové, to těhotenství, a na prohlídce bude vše ok, vůbec bych nešpekulovala... Můžeš dělat cokoli.. hygiena na takových akcích mě děsí těhotnou i netěhotnou.. pít stejně nebudeš.. tanci, zpívej.. prostě se bav . Jak říkáš, myslím, že je to na delší dobu poslední taková akce, ne každej má pak chuť nebo možnost tahat na takový monster akce mimino

mourovatakocka
5. črc 2024

@natynka92 Byla jsem kdysi na mém oblíbeném festaku relativně na začátku těhotenství, cca 11.tt. První těhu, říkala jsem si - poslední možnost tam jet, tak proč ne. Myslím si, že jsem potratila kvůli prohlídce u Dr pár dní poté, bylo to celé podivné. Nicméně co za tím bylo, to už nikdo nezjistí a občas si tak říkám, co by kdyby. Těhotenství není nemoc, ty jedeš do relativně čistých podmínek, plod je v bříšku dobře schovaný. Ale... Je to na každém.

aspie83
5. črc 2024

@natynka92 já u prvního těhotenství na začátku na festaku byla (a to byl vymodlený po inseminaci a píchala jsem si clexan kvůli mě poruše srážlivosti krve) a jsem moc ráda 😊 byl to totiž poslední fest, na kterém jsem byla a v dohledné době se na další těžko dostanu 😆🙈 jen jsem byla v tom prvním trimestru dost unavená, takže jsem tam kolem jedenácté odpadla 😁

cilkat
5. črc 2024

Jela jsem v podobné situaci na Folkový kvítek... a úplně v pohodě. ... Asi bych zvažovala třeba metalovej fesťák, s výrazně "dunivou" hudbou (tam je hudba prý často dělaná tak, že vlastně reguluje srdeční tep... a to by mi v těhotenství přišlo blbý). Ale že stan a sprcha s deseti lidma bych vlastně nijak extra neřešila. Řešilo bych, jestli máš možnost někam utéct a vyspat se, kdybys byla utahaná. A jestli seženeš jídlo, které pozřeš... Ale pokud ti bude dobře, nevidím problém.

fifinka2020
5. črc 2024

@natynka92 Já přidám ještě jeden aspekt - jela jsem v 8.tt delší cestu autem s skončila kvůli rozházené hormonům s trombozou 🙈. Ale já jsem spíš výjimka🙂, jen třeba při delší cestě obcas zastavit a projít.
Jinak mi akce nepřijde jako problém, ale trošku mi z tvého popisu přijde, že z toho máš strach a moc se ti nechce riskovat...to si říkám, jestli si to pak užiješ (I když to bude v pohode)

konidana
6. črc 2024

Tehotenstvi neni nemoc. V rozumne mire je mozne delat vse, jako kdyz jsi netehotna, pokud to zvladas.

holkadonepohody
6. črc 2024

Stanovala sem v 5 měsíci těhotenství a úplně v pohodě. Pokud nemáš rizikové tak bych jela. Plno holek ani neví v 6 TT že jsou těhotné

bessinka
6. črc 2024

Jela bych. Byla jsem 6.měsíci v zimě mínus 15 na 3 denní dovolené s mužem na Šumavě a nachodili 20 km. Fesťák mi přijde úplně v pohodě.Jeď a užij si to.

lauriak
6. črc 2024

Bola som 2x tehotna na festivale. Obidva krat som tam aj spala 3 noci v stane. 1. Krat som bola asi 12tt a druhy krat uplne na zaciatku cca 4tt. Vobec ziadny problem nebol ani raz. Pokial nemas za sebou opakovane potraty a ine problemy spojene s tehitenstvom tak by som normalne isla 🤷🏼‍♀️

gransgirl
6. črc 2024

Já byla v 5 měsíci na metalovém festivalu a úplně v pohodě 4 dny. Akorát pití bylo na nic kdyz si nemůžeš dát žádný pivo vychlazený ale jen teplé limonády ale byla to posledni možnost užít si festak na několik let a nelituju malá je teda pořád malá metalistka a nejlépe se jí u něj spí ale to nám nevadí. Jen už tě energie nebylo tolik takže jsem hodně seděla a sluníčko mi nedělalo úplně dobře ale to az později v 6 týdnů jsem ještě ani nevěděla že jsem těhotná. Takže bych se nebala

lilian2111
6. črc 2024

Jela bych🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru