Končím první trimestr, ve čtvrtek mě čeká prvotrimestrální screening. Od cca osmého týdne jsem na neschopence pro velké nevolnosti, ale už se to pomalu snad lepší (nechci zakřiknout). Už nezvracím a snažím se jíst cokoli mi moje nechutenství a žaludek dovolí, zezačátku to byly dokonce jen samé nezdravé sladkosti, teď už se mi daří zařadit i zdravější jídla. Tučné věci mi většinou nesednou, takže ty s mírou. Před těhotenstvím jsem měla cca 61 kg a teď už jsem trochu pod 57 kg a stále nic nenabírám, jen hubnu. Není to sice nic drastického, ale říkám si, že už bych konešně mohla začít něco nabírat. U vás, kdo jste první trimestr protrpěly, kdy jste začly konečně nabírat a kolik jste ve finále v těhotenství pak nabraly? Děkuju za zkušenosti a uklidnění 🙂
obecně mám nadváhu 40kg. Za celé těhotenství jsem přobrala cca 2kg. Spíše jsem víc hubla než přibírala, neměla jsem chutě k jídlu. Ale u mne to bylo jedno, dítě mělo z čeho brát 🙂
Přibrala jsem první kilo snad až v 6. měsíci. Poprvé 11 kg, podruhé 7.
Do 15tt jsem zhubla 4kg, pak váha stála A pribírat jsem začala nekdy kolem 25tt. Mezi vahou pred tehotenstvim a ted mam rozdíl 9kg a zitra začínám 38tt
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@blackfox otěhotněla sem na 54 kg kg a během prvního trimestru sem šla na 51 kg a zvracela sem jak kdy. Teď sem v 24+2tt a mám 55 kg. Hodně mě nabiral malej v bříšku. A teď nabírám už zhruba měsíc a půl já. Pokud malej nabírá a doktor se nijak neznepokojuje tak se ničeho neboj. Nabírání přijde v pravou chvíli