Hrozná únava v 8tt

hanulehanousek93
13. led 2018

Jsem 7+1tt a porad jsem hrozne unavena. Kdyz zacnu uklizet nebo neco delat za 10-15 minut jsem totalne K.O. Busi mi srdce a myslim ze omdlim 😞 tak pul dne jen prolezim, nebo prosedim... Holky, mate to taky nektera tak? Uz chci zas normalka fungovat,vzdy jsem neposedela a byla plna elanu a 4x tydne cvicila, ted si s tezi dam par cviku na 10 minut a cela horim, funim a potim se 😞

chocolady
13. led 2018

Takhle mega unavena budes nejspis cely 1. Trimestr. Pak se to na chvilku zlepsi a pak zas budes funet s pupikem pred porodem. :D To je normalni. Odpocivej, kdyz muzes. 🙂

daasqua
13. led 2018

Já byla megaunavená tak 8-11tt a potom to přešlo. 3-4 měsíc jsem byla zase akční, cítila jsem se skvěle, opět jsem začala chodit svými rychlými mílovými kroky. Kolem 7tt se toho opravdu hodně děje a celé tělo se přebudovává, včetně cévního systému (já měla tep i 130), takže člověk se většinou sotva plazí, pořád zívá a akorát leží... nebo se trochu pohne a funí...

olga_
13. led 2018

Je to zcela normální a radím poslouchat své tělo a odpočívat, kdy to jde. Druhé a další těhotenství jsou pak horší - starší dítě/děti už tolik odpočívat nedovolí. Užívej si božský klid a nohy nahoru. V druhém trimestru bude líp 😉.

linee
13. led 2018

To moc dobre znam🙂 Hlavne pokud jsi unavena, lehni a odpocivej. Na zacatku potrebuje telo hodne energie, takze ji mit nebudes, pak to kolem 4-5 mesice bude lepsi a na konci te bude bolet snad uplne vsechno. Poslouchej ted sve telo a uvidis. Hlavne hodne spi, co muzes. Ja jsem jako netehu chodila spat v 1 a vstavala v 6, jako tehu usinala vecer po praci v 7 a mela co delat, abych v 6 rano zase do prace vstala. Uplne normalni.

kafr
13. led 2018

Jo, první trimestr jsem v podstatě prospala. Když jsem byla u obvoďačky, říkala, že mi teď mimi v podstatě čůrá do krve, do toho změna hormonů, krve je najednou skoro o litr víc...
Řekni o tom ale na gyndě, může to být i nízkou hladinou železa. Neměla jsi dřív anémii? Já jo a beru železo asi od 13tt a bylo to hned daleko lepší.
Druhý trim. je za odměnu. A pak začne pálení záhy a problém se ohnout.

vanea
13. led 2018

Jojo, takto celý 1 trim a pak celý 3 trim :D poslouchej svoje tělo a hodně odpočívej, já vždycky v práci protrpěla a prozvracela celý den, doma jsem pak udělala jídlo, občas vyšla se psem a šla hned spát ;)

kajurell
13. led 2018

Mam to do z ted a jsem v 15tt 😀 nic moc, no..

dora13
13. led 2018

Je to normalni, taky jsem byla uplne vyrizena. Preslo to po prvnim trimestru🙂

hanulehanousek93
autor
13. led 2018

dekuju za vase odpovedi 🙂 jdu zase spat :D

hanulehanousek93
autor
13. led 2018

@kafr nn nemela, ale asi pred tremi lety jsem vyla na vysetreni u obvodacky a pak mi rekla ze to vypada ze jim malo masa, ano jedla jsem ho tak dvakrat do mesice. Ale ted tak dvakrat i vickrat do tydne. A na gynde to teda reknu 🙂

pavicka
13. led 2018

Jsem na tom uplne stejne :( rano spim-lezim klidne do 10.30 (jsem na neschopence)..vstanu a za chvilku jsem uplne vyrizena..nejaky velky uklid, velky nakup, extra vareni opravdu nepripada v uvahu..takze manzel na rohlikach a doma binec, nastesti mam velmi tolerantni rodinu 🙂 srdce mi busi o sto sest, pulsujici srdecni aortu citim az dole v brisku (potvrzeno od 2 lekarek)..proste hroznej zahul, k tomu celodenni nevolnosti, cely dny vesmes sama doma, casto na omdleni.. mno, hruuuza.. tak at je ti brzo lip 🙂

hanulehanousek93
autor
14. led 2018

@pavicka je to sileny, tobe at je taky brzy lepe 🙂

hanulehanousek93
autor
14. led 2018

@pavicka jo a s tim uklidem jsem na tom uplne stejne ;)

pavcatko
15. led 2018

Já s únavou hrozně bojovala - nic mi jinak nebylo ale 1.+3.trimestr fakt hrůza. Doporučuji odpočívat co to jen jde!

jan_on
15. led 2018

já právě začínám 16tt a jsem pořád hrozně unavená. Také si musím nechat zkontrolovat železo. Chodím spávat odpoledne téměř každý den a spím minimálně hodinu spíše 2-3.

klartes
15. led 2018

@hanulehanousek93 Já jsem byla první trimestr šíleně unavená a mám pocit, že jsem ho prakticky prospala 🙂, ale byla jsem unavená, ale že by mi bylo na omdlení a bušelo mi srdce to ne, řekni to na další kontrole na gyndě. Jíš a piješ dostatečně? Možná by neuškodil nějaký vitamín, jestli ti nechybí.

cervik1111
16. led 2018

Ahoj holky,jsem rada,ze jsem našla tutu diskuzi.Cekam 3dite,jsem v 8.tt...a rikala jsem si jestli je to normalni byt stale unavena,stale spatne od zaludku😧😧😧,zadna radost z nicejo 😭U predes.teh.jsem to vubec neznala.

pavicka
16. led 2018

@cervik1111 asi joo...teda urcite joo :( mam to samy, cekame prvni mimi, jsem v 11.tydnu a jsem totalne vyrizena, mno :( takova moje mala zoufalost :(

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

@klartes tak na kontrole jsem to samozřejmě zapoměla říct, ale už takové příznaky nemám, nebo nejsou tak hrozný 🙂 ale unavím se pořád hodně rychle. Ale to je asi normální 🙂

hanulehanousek93
autor
5. únor 2018

@jan_on jsem už 10+3tt a po obědě taky vždy odpadnu a spím taky 2 hoďky :D ale i přes den polehávam.

renuliena
14. únor 2018

@hanulehanousek93 to je naprosto normální, já jsem byla abnormalne unavená, nyní jsem ve 20tt a je to mnohem lepsi

jaanicce
14. únor 2018

Jak píšou holky, první a třetí trimestr je šílený. Každopádně mě pomáhaly alespoň trochu vitamíny, že jsem pak byla trochu akčnější. Ale zase jsem se s nima nechtěla cpát, tak jsem je brala když jsem si vzpomněla a bylo to o něco lepší..

codal
16. únor 2018

@cervik1111 mám to stejně. Nechapu,jak to zvládají jiné maminky s prvním prckem.Ja mám holčičku zlatou,ale i tak je to náročné,když je mi furt špatně,motá se mi hlava a chce se mi jen spát... Pomáhá partner,mamka,ale jsou dny,kdy jsem úplně vyřízena:(...je mi ty mojí cacorky až líto,že má maminku bez energie,kolikrát ani nezvládnu jít s ní ven... snad se to zlepší:(..

dc2015
16. únor 2018

Čekám druhé a vyloženě padám na hu... Jsem na začátku 9. týdne. Syn je ke všemu docela dost náročné děcko... takže když spí, spím taky. Jak vypadá domácnost vědět nechcete :D

codal
16. únor 2018

@dc2015 moje 16 mesíční holčička přes den spí max hodinu, dneska neusnula vůbec:-/...ale je pravda, že se mnou dnes vydržela celkem dlouho v posteli, četly jsme knížky, hrály si se zvířátky, nosila mi tam hračky, nechala mě ležet, byla zlatá... kdykoliv dnes vstanu, točí se mi hlava, takže i jen uvařit je prostě na houby... jsme teprve v sedmém týdnu, děsím se, jak to přežiju😀...

dc2015
16. únor 2018

@codal Chápu, můj teď spí 2 hodiny, luxus! Ale jindy neusne vůbec a ležet by mě nikdy nenechal. To pak říká: Nespinkej maminko. Nepočebuješ opočívat. 😃 Ale aspon spí luxusně v noci, cca od 20:00 do 7.

codal
16. únor 2018

@dc2015 "Nepočebuješ odpočívat" - tak to je vtipný🙂...ta moje cácorka spí i v noci na prd, i když se to zlepšuje... taky většinou chce, abych šla s ní "ťapy ťapy", ale dnes byla úžasná...teď šla s tatínkem na prochajdu, tak mám chvíli pohodu🙂...

kamste
16. únor 2018

Tak tuhle únavu si moc dobře pamatuju. Jenže naposledy jsem měla doma už 2 malý dítka, takže jsem fungovat potřebovala. Pomohlo mi doplnit železo, B vitamíny, C vitamín a hořčík (nejlépe z jídla, ale případně i potravinový doplňky jsou taky fajn) a pít hodně vody.

klartes
2. kvě 2018

@hanulehanousek93 Zkus třeba nějaké magnesium, to je dobré proti únavě, já jsem ho potom brala i na křeče v břichu a bylo to fajn, ale zase to na mě mělo projímavé účinky, ale to bylo dobré 🙂

hanulehanousek93
autor
3. kvě 2018

@klartes magnesium beru taky na krece v brise uz od zacatku. A unava odesla na konci 3.mesice ale ted jsem v 6.a zas to nejak zacina :D ale neni to tak strasny 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru