Ahoj,
dnes jsem byla na kontrole a pan doktor říkal,že že stěrů vidí,že mám HPV virus. Že v půlce těhotenství zkontrolujeme znovu a pak se uvidí.
Prý se to většinou samo ztratí,tělo si s tím poradí.
Překvapilo mě ,že toa 80% populace a i tím ,jak vsemozne se to šíří..
Zatím si s tím nemám lámat hlavu,je to prý v minimální míře a těhotenství to neohrožuje...ale co mě zaráží je , jak můžu mít HPV virus, když jsem proti tomu očkovaná vakcínou Cervarix ?
@preiba páč očkování úplně nefunguje tak, jak by si mnozí přáli?
a ještě je mega riskantní, není řádně otestovaný a jsou hlášený různý úmrtí i vážný poškození na zdraví. tak hlavně šup šup napíchat všecky děti, nově i malý kluky, jsou přece potenciální nosiči viru!
@preiba jinak držim palce, ať je všechno v pořádku!
HPV má spoustu typů mutace asi přes 100. A očkování máme jenom proti některým, Cervavix pokryje genotyp 16 a 18 což jsou ty nejtypičtější s vysokým rizikem. Takže s očkováním sice šanci sníží, ale když vychytaš zrovna špatnou odrůdu tak to s tím nic nenadělá. Ale můžeš mít i nizkorizikovou odrůdu nejtypičtěji 6 nebo 11, což je pravděpodobnější pokud máš tohle očkování.
Protože zrovna tento typ očkování rozhodně nefunguje tak, jak by měl...každopádně hlavně držím palce, aby bylo vše v pořádku 🙂
HPV je opravdu jeden z nejrozsirenejsich viru, ktere pretrvavaji treba latentni v organismu. V podstate se staci libat s nekym kdo trpi na opary :D
@normalnimatka mně to babička dávala k narozeninám když mi bylo 15 ... No uvidím no. Ale tak snad to bude v pořádku... Doktot byl velice optimistický.
Protoze tech druhu viru je strasne moc a ockuje se na nejcastejsi 😉
Díky ,to mi asi stačí 🙂 jen mě to tak zaskočilo... Děkuji všem za odpovědi 🙂
Prý se snižuje účinnost i v období kdy bylo očkování. Já nechala dcery ve 13, což ještě neměly pohlavní styk .
@ajabau3031 já byla očkovaná někde na přelomu 14./15.roku před 15.narozeninami a to jsem ještě také byla počestná..😂 evidentně to na to vliv nemá 🙂🙄
No je vidět , že je to asi jako z každým očkováním , tak držím palečky ,ať je vše v pořádku 😚
to očkování ani rozebírat nebudu... co se týče toho hpv viru, chce to mít dobrou imunitu, ber hodně vitamínu C - ale čistého bez aditiv!!! ber ho více než je doporučeno, má to i velmi pozitivní vliv na tvůj plod a celé těhotenství.
Čínská medicína na tohle doporučuje houby Coriollus a Reishi. Právě můj gyndař taky pořád sleduje moje HPV viry a teď jsme si Coriollus a Reishi extrakty koupila. beru ráno 1xC a 1x R v poledne 2xC a večer zase 1xC a 1xR, beru to vždy na lačno půl hodiny před jídlem. a když se k tomu bere to céčko, tak to úůsobí ještě lépe. bere se to alespoň 3 měsíce s tím, že o víkendu je vždy pauza.
asi za 3 týdny jdu na kontrolu, tak jsme zvědavá, co doktor vyzkoumá tentokrát, protože už mě zkoumá několik let. Jen teda to jeho zkoumání je taky takový všelijaký, protože výsledky právě i dost ovlivňuje těhotenství a kojení a já jsem teď po 3. porodu a kojím o 106... Až se tělo hormonálně stabilizuje, bude to zase o něčem jiným, jenže kojit budu zase tak do 3. let, takže to si ještě počkám...
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/gyn...
Doporucuju poslechnout tohle. Take mam i pres ockovani hpv vir a v dusledku toho i prednadorove zmeny na cipku. Chodim prave k doktorovi Robovi.
Mamka svého času chtěla nechat naočkovat ségru, řešila to se známým gynekologem a ten ji narovinu řekl, že je to zbytečné, že očkování je stejně jenom proti některým typům.
Vitamín C je právě v těhotenství hodně žádoucí, má vliv na vývoj plodu
@rascal jiste, vsechny vitaminy jsou dulezite, hlavne v tehotenstvi. Ale vseho moc skodi, ledviny se pretezuji-hlavne v tehotenstvi-muzou vznikat kaminky....Nedovedu si predstavit dostat do sebe mnozstvi napr.2g v potrave a v tabletach bych pochybovala o vstrebatelnosti. Taky se spekuluje o vzniku kyslikovych radikalu pri velkych davkach vit. C. Proste nic neprehanet.
Tak ještě jednou😁 sem to odeslala zase brzo..
Já takové očkování dceři nedám..dle mě je tohle očkování jedním z nejhorších..byl o tom i dokument (Dánsko, Kanada?), kde ty holky ochrnuly a měly mnoho dalších tvalých NÚ.
Ockovaci latka cervarix neni proti vsem typum viru HPV. Myslim ze ten Silgard byl na vic typu nez Cervarix.
@preiba hlavně ať jste v pořádku
@ajabau3031 děkuji moc
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Hlavně ,že to v té době stálo snad 13000,-
*Že to má 80% populace