Chtěla bych se zeptat na názor. Dnes jsem byla asi cca 5 minut ve vířivce, která měla kolem 39 stupňů... Než mi došlo, že jsem v 9 TT a že je to blbost!... 😕 Teď jsem z toho trošku vystrašená, jestli jsem tím nemohla něco pohnojit...
Vířivka není dobrá, ale teď je to už jedno. Snad to bude v pořádku.
Jde o to ,že miminko se může přehrát a může to mít špatný vliv na vývoj ,nebo se může i " pustit ".
Ale tak snad se nic nestalo a vše bude v pořádku. Kolik lidí se to dozví později a dělají věcí,co se nemá...😊😉
@natysnovec nezapomněla jsem, že jsem tehotna, ale prostě jsem si v tu chvíli neuvedomila, že ta horká voda může být problém... To, že jsem těhotná vím dva týdny a zatím nemám nactene věci o těhotenství, takže jsem ani nevěděla žádné informace o vhodných stupních vody...
@val333 jojo...davej na sebe vetsi pozor...😊
Myslíte, že mám hned raději navštívit lékaře? Nebo pokud se mi zatím nic neděje, nechat to být?
V těhotenství by jsi neměla být ve vodě teplejší jak 31 stupňů. Konzultovala jsem to s gyn kvůli dceřinýmu plaváňí a chtěli jsme jet do termálů. Jinak za tech 5. Minut se určitě nic nestalo. jK říká můj gynekolog, zdravé prosperujíci těhotenství přežije vše, pokud dojde k potratu je tam prostě primárně nějaká chyba.
Taky bych to nehrotila, me gynekolog rikal, ze moc tepla je voda, az kdyz ti zcervena kuze. Btw: chapu, ze jsi "zapomnela", ze jsi tehotna, taky jsem na to ze zacatku musela myslet 😃
@natysnovec Taky jsem si musela zvykat, ze jsem tehotna 🙂
Myslím že po 5 minutách se nic nestane,nestresuj se to.miminku taky neprospěje,já sem uz v druhém trimestru sice sem se první jen sprchovala ale teď v druhem jsem v teplé vaně naložená co chvili
@val333 To je tvoje první miminko? 🙂) V klidu 🙂 Já když neplánovaně otěhotněla se synem, zjistila jsem to až ve 3. měsíci a do to doby jsem absolvovala několik akcí - putování po vinicích, rozlučku se svobodou kamarádky, svatba (všechny krásně alkoholické 😀), byla jsem v sauně i ve vířivce - a jaký je to krásný kluk 🙂 .........Neříkám, že to v těhotenství podporuji, samozřejmě že ne, ale pokud se člověk jednou zapomene........Nedělej si z toho hlavu 🙂 k doktorovi je asi zbytečné chodit, co ti teď asi tak může říct - ať si příště dáváš pozor no 🙂 Přeji bezproblémové těhotenství!!
Děkuji moc za milé příspěvky... 😉 Snad je všechno v pořádku.... 😊
Nestresuj se, pokud máš pochyby, tak si zajdi k lékaři, ale ber to tak, kdyby jsi byla v té výřivce a ani by jsi nevěděla, že jsi těhotná, tak to by se změnilo, ale dávej si na to pozor a opatruj se, přeji ať jste oba v pořádku 🙂.
A termoregulace matky nefunguje myslite?aneb kdyz je venku 40st tak se da potratit?trochu blbost ne?!jinak po 5min se nic urcite nestalo.a navic nejhorsi co muzete diteti udelat je se vsim stresovat..jinak ja mam rada horkou koupel a v tehotenstvi si ji neodpiram a dve deti jsou uplne v pohode.znate to.stastna mama stastny dite☺
Za pět minut se opravdu nic nestane. Problém vzniká u celkového přehřátí těla, ať už horečkou nebo saunou...
Jen trošku k těm teplotám, ve vodě 41 stupňů se nedá vydržet, jezdíme do termálů a nejteplejší bazén má 36-38 stupňů a to je už opravdu hodně teplá voda. S dětmi chodíme do 32 stupňů a je to voda přesně akorát teplá na příjemnou koupel.
Bazény v léčebné části lázní:
- venkovní zážitkový bazén (32-33 oC)
- vnitřní zážitkový bazén (32-34 oC)
- vnitřní zážitkový bazén s léčivou vodou (34-36 oC)
- vnitřní léčebný bazén (36-38 oC)
- venkovní léčebný bazén (36 oC)
Nedávno jsem četla článek, kde paní psala, jak byla v termálních lázních ve Vichy, kde měla voda příjemných 60 stupňů!!!!!
Kontraindikace:
•Vážná srdeční, oběhová a dýchací slabost
•Inkontinence
•Horečnatá infekční onemocnění
•Maligní nádorové onemocnění
•Akutní zánětlivá onemocnění
•Tuberkulóza
•Trombóza, vážná žilní onemocnění
•Těhotenství
Doporučená doba pobytu v bazénech plněných léčivou vodou je 20 minut.
@val333 na jedn stranu nechapu. jak si na to mohla zapomenout.. ale na druhou stranu si myslim, jeslti ti nic neni a citis se ok.. tak bych to neresila a nejak bych se nebala 🙂 mela by si na sebe davat vetsi pozor.. ale v tehotenstvi urcite neni dobry chodit do takove teple vody.. samotne ti to zrejme neudelalo moc dobre.. ja si to teda uplne neumim predstavit, kdyz si na to vzpomenu jak mi bylo spatne, tak by me asi svihlo :D
Jestli si tam byla tak 5 minut tak se nic nestane.
Tady nejde o to že ta horká voda sama osobě by byla zavadná. Jde o to aby se tvoje tělesná teplota nezvedla na víc jak 39° (celkově jsem četla že 39° na déle než 10 minut je problém).
Proto třeba teplejší vana je ok protože vychládá, ale sauna nebo vířivka ne protože udržují případně zvyšují teplotu.
Poznala bys to tak že bys byla červená nebo se začala potit.
Koukám že od té doby co jsem na to koukala dokonce vyšla nová metastudie. Aji když ženy dělaly v teple náročné cvičení nebo byly v sauně delší dobu tak se jim nedostala tělesná teplota dost vysoko na to aby to ublížilo. Nejvyší co se dostali u toho rachání bylo 36.9° a v sauně 37.6°
https://www.reuters.com/article/us-health-pregn...
Zvednout si teplotu těla a 39° je prý očividně docela těžké.
Já teda nevím,ale třeba miminkům se dává běžně 36-37 stupňů ne?a pro mě je to teda studený...my to třeba máme rozdílné i s manželem, já miluji horkou (fakt hooorkou) a manžel zase studenou, takže treba společná koupel jebo sprcha u nás neexistuje.
A jen tak mimochodem k dotazu autorky, vím, že sprcha není to samé co vyrivka,ale celé těhotenství jsem se sprchovala v horké vodě (až mám červenou kůži), ani mě nenapadlo, že by mohlo být něco špatně.
Já jsem zase načetla že vadí delší pobyt ve vodě o 37+ stupni... tak jsem v 13tt pobývala ve výřivce o 35stupňích i 15-20 minut - ale dodržovala jsem tabuli s doporučenou dobou pobytu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Promin,ze se k tomu vyjadruju ale za 1.Nechapu jak nekdo muze zapomenout ze je tehu 9tt a za 2.se snad vsude pise,ze vhodna teplota je aso jen 38°C.
Ja napriklad ani ve vane nebyla uz pomalu 7 mesicu jen aby se neco neposralo a ja neprisla o to malicke.Muj nazor.