Homeopatika na nevolnosti. Máte zkušenost?

terkezz
27. lis 2020

Zdravím holky 😀 chtěla jsem se zeptat, jsem v 8 tt a každé ráno zvracím žluč a když do sebe něco nacpu nebo se napiju tak to okamžitě letí ven.. uleví se mi až tak odpoledne, že už nezvracím ale blbě je mi furt.. ani žádný zázvorový lízátka atd nepomáhají..
Už jsem zhubla 3kg a nebaví mě to😀 a taky se hlavně bojím o prďolku, když v sobě nic neudržím...

Máte nějaká zkušenost s nějakými homeopatiky? Je strašně moc druhů a já se v tom prd vyznám😀

Děkuji za rady🙂

michaela666
27. lis 2020

Napusť si sklenici vody, na papírek napiš " na nevolnost, pomáhá od zvracení" a dej na hodinu pod sklenici. Za hodinu to vypij. Promiň, ale bude to mít stejný účinek jako homeopatika...Spíš bych zkusila nějaké suchary, piškoty někdy pomůže, když žaludek není úplně prázdný, vychlazenou colu po lžičkách,... Těch rad co holkách zabralo tu najdeš spoustu. Mě nejvíc zabral Antimetil...volně prodejný "lék" ze zázvoru. Lízátka jsem nemohla ani cítit.
Přeju ať se ti brzo uleví, tím že jsi zhubla bych se netrápila. Má to stejně hodně holek a miminko prospívá pěkně.

misina321
27. lis 2020

Já byla už zoufalá a ač na to nevěřím, tak jsem je zkusila. Cocculine mi náhodou přišlo, že pomáhal. Pak jsem ještě zkusila nějaký Boiron sepia, který se měly brát 5 ks ráno a ty jsem zkusila 2x a rozhodně mi nepomáhaly, spíš naopak 😂

priefi
27. lis 2020

@terkezz hned ráno si dej doušek ledové vody, nebo ledové vody s citrónem. Pokud budeš zvracet, tak doušek vybublinkovane Coca-Cola. Pokud možno, dej si něco k jídlu hned ráno, než vstaneš, třeba kousek chleba nebo rohlíku. Během dne měj po ruce pečivo a celý den to pojídej po troškách, ukusuje si. Mě třeba pomohla i kostička čokolády.

terkezz
autor
27. lis 2020

@michaela666 já právě na to zas tak nevěřím ale chtěla jsem zkusit jestli aspoň něco zabere. Z antimetilu mě pálela žáha:/ bohužel po ránu do sebe nedostanu už nic. Ani colu, piškoty, vše jde ven..

levandule_k
28. lis 2020

@michaela666 autorka chtěla zkušenost s homeopatiky na nevolnost, ne přednášku, že je to kravina. V Německu se používá homeopatická léčba normálně v nemocnici např. pomáhá onkologickým pacientům snášet drsnou onkologickou léčbu. tj. používají se tam homeopatika na nevolnost, ne na samotnou léčbu nádoru. Asi jsou Němci úplně blbí.

@terkezz Spíš si najdi nějakého homeopata, nebo někoho, kdo tomu aspoň trochu rozumí, kdo ti poradí, které jsou vhodná. Jinak experimentuj s teplotou, zkus vlažné, studené, teplé nápoje, uvidíš, jestli nebude něco aspoň snesitelné. Zkus si dát pozdější menší večeři atd. Já mám ráda bylinkové čaje. Mně třeba na nevolnost od žaludku pomáhá heřmánkový čaj, ale nejsem těhu. Partner má radši "silnější" čaj, já "slabší". Experimentuj i s koncentrací, jestli nepotřebuješ jinou, než jsi byla běžně zvyklá. Na nevolnost je dobrá máta, ale s tou v těhotenství opatrně viz. https://www.belenka.cz/blog/caj-v-tehotenstvi/

Mně cola nechutná, kdybych ji měla pít, tak radši budu trpět žízní.

bonavoxa
28. lis 2020

Homeopatie škodí a ne pomáhá! Přeju Ti, ať je brzy lépe. A o miminko se neboj, hodně žen zvrací.

michaela666
28. lis 2020

@levandule_k Kdybych chtěla autorce dávat přednášku, tak jí pošlu studie homeopatik s výsledky laboratorních rozborů. 😉 Je mi jasné, že zoufalému člověku ten placebo efekt může pomoct. Než se upínat k homeopatikům, radši bych zkusila víc jiných metod. Třeba zrovna ty co popisuješ. 🙂

levandule_k
28. lis 2020

@michaela666 Podle měj jsi to napsala zbytečně tvrdě. Placebo efekt je super věc. Škoda, že s ním neumíme více vědomě pracovat. Defacto by se tak dokázal nastartovat samouzdravovaí proces bez léků.

@terkezz Ve vybraných Benu lékárnách jsou ti schopni poradit s homeopatiky.

priefi
28. lis 2020

@bonavoxa mužů se zeptat, jak to myslíš, že škodí? A v čem?

bonavoxa
28. lis 2020

@priefi škodí duchovně. Takže vlastně i tělesně, celkově.

priefi
28. lis 2020

@bonavoxa fakt? To jsem nevěděla, že to je proti víře. A proč vlastně?

terkezz
autor
29. lis 2020

@levandule_k mockrát děkuji!🙂
Zkouším vše možné, teď mi po hodině zvracení zabral studený slabší černý čaj.. po douškách
Už jsem umírala žízní😀 zkusím se s někým poradit a vybrat a za zkoušku nic nedám..

bonavoxa
29. lis 2020

@priefi Je to bílá magie, okultní praktika, která nepochází od Nejvyššího Dobra. Je v opozici. Otvírá nenápadně dveře Zlu. Což ale neznamená, že nefunguje. Ale rozežírá duši, protože je hned proti prvnímu přikázání. V jednoho Boha budeš věřit. Lepší je se toho vystříhat. Sama jsem několikrát vyhazovala preparát s homeo ředěním, protože ho doporučil lékař a já jsem ho omylem koupila. Vylévám, neposílám dál ani zadarmo...to je jediné, co se s tím dá udělat.

priefi
29. lis 2020

@bonavoxa hm... To slyším prvně, že to je bílá magie. Ale upřímně nechápu, jak homeopatie může být mezi bílou magii zařazena. To už pak by mohly být zakázané z pohledu víry i bylinky a pomalu i léky. Pokud chápu homeo dobře, tak tam je stopové množství nějaké účinné látky, která má pomoci tělu nastartovat imunitu správným směrem

bonavoxa
29. lis 2020

@priefi Bylinky a léky jsou v pořádku.

levandule_k
30. lis 2020

Látka naředěná do homeopatického léku nemá většinou ani jednu molekulu chemické látky, které mají standardní léčiva používané v dnešní medicíně založené na důkazu, na které se dělají dvojitě zaslepené případové studie. Některá homeopatika mají 1 molekulu účinné látky. Pro homeopatika je důležité, že nesou určitou informaci. Dále se v homeopatickém léku používá dynamizování. Probíhá to tak, že substance s rozpouštědlem se opakovaně protřepává, čímž dochází k fixaci informace (energie) do nosiče. Tyto informace (energie) následně ovlivňují konzumenta homeopatika. Pro někoho je to kravina, pro někoho pouze drahé placebo, pro někoho okultní praktika, pro někoho alternativa k západní medicíně založené na důkazu.

@priefi Z pohledu křesťanské víry (římsko-katolická církev) není ani vhodné cvičit jógu.

priefi
30. lis 2020

@levandule_k to o józe vím a co jsme slyšela, tak i evangelíci by to neměli. Každopádně i věřící, ať vědí, že to nemají cvičit, tak cvičí ve stylu, že to je jen cvik na protáhnutí a obhajují si to tím, že do toho nedávají to duševno. Ale u toho homea, když jsem si o tom četla, přišlo mi, že hlavní kámen úrazu je to, že ten, co s tím přišel nebyl zrovna propagátorem Ježíše a tak mi přijde, že na základě toho homeo církev odepsala a našla si své důvody. Samozřejmě se mohu plést... Píšeš o římskokatolické církvi, ale co ostatní církve? V tomhle by měli být jednotní, co se týče homea, jógy, bílé a černé magie... No ne?

levandule_k
30. lis 2020

@priefi Určitě budou proti černé, bílé magii, ale nemůžu říct přesně jak to mají husité nebo evangelíci s homeopatiky, jestli tam nemají nějakou výjimku, tak detailně to nastudované nemám. Někde jsem četla, že homeopatika působí tak, že ovlivňují auru člověka, jeho jemné neměřitelné energie a pak se uzdraví fyzicky a to se prostě neslučuje s učením římsko-katolické církve.

Nikdy jindy jsem si tak dobře neprotáhla záda jako při józe.

bonavoxa
1. pro 2020

@priefi Je to jednoduché. Pokud věříš v jednoho Boha, absolutní Dobro, vyvarujes se všemu, co se staví do opozice, nehledas nějaké individuální pravidla úlevy a diskuze. To je velký klam, že se nic neděje...nebo, že u mě to bude fungovat jinak...nebo, že dokážu sama eliminovat jiné vlivy na úrovni duše. Jógu přepínám, i když cvičí v televizi.

bonavoxa
1. pro 2020

@priefi Jednotní? Vždyť jiné ,,církve" se staví taktéž do opozice. Na stejném principu ,,non servam". Tak jakápak jednota.

misina321
1. pro 2020

Ty jo, co se to tu rozjelo za debatu 😂
@terkezz Já jsem ten cocculine zkusila s tím, že stojí něco kolem 100 Kč, tak proč ne. Přišlo mi, že mi pomáhá. Později jsem zjistila, že mi pomáhá i cucat hroznový cukr, ale to už mi nebylo až tak hrozně. Tak možná mi ten cocculine dělal dobře, protože to je takový cukřík malý 😂 Z antimetilu mě teda úplně pálilo v žaludku, zázvorová lízátka nepomáhala. Teď už naštěstí takové nevolnosti nemám 🙏

priefi
1. pro 2020

@bonavoxa no a co když člověk neví, že homeo je zakázána a bere to jen jako alternativní lék?
Tu druhou zprávu teda moc nechápu, jak to myslíš? Jako že třeba evangelíci jsou taky špatně a proti duši? Anebo jak to myslíš?

priefi
1. pro 2020

@misina321 a cocculine je homeo na nevolnosti v těhu? Nebo všeobecné homeo?

bonavoxa
1. pro 2020

@priefi Nevědomost jako polehčující okolnost možná, pokud je opravdu. Ne taková, že jsem to už někde slyšela, ale v nitru to nepřijala a našla si nějaký důvod. Určitě ten počin nebude zcela bez následků...například otevírá diskuzi se špatnou stranou...a vnáší nejasnost a temnotu do dalších oblastí. Evangelíci, krom jiného, neuznávají základní dogmata. Jako eucharistie, neustále zpřítomňování Krista a Jeho oběti. Strom poznáš po ovoci. Pro mne je ten rozdíl zjevný, i přes to, nakolik se jeví v určitých směrech vzdělanější, otevřenější...nebo lidským úsudkem třeba i lepší.

priefi
1. pro 2020

@bonavoxa já to třeba teď slyšela úplně prvně 😉 Co se týče protestantských církvi, chápu správně, že to myslíš tak, že když dělají něco jinak než katolíci, tak to je proti jejich duši?

levandule_k
2. pro 2020

@bonavoxa nevědomost je určitě polehčující okolnost. Je přece rozdíl, když vědomě porušuješ pravidla a když nevíš, že je to proti pravidlům.

bonavoxa
2. pro 2020

@levandule_k Vždyť ano. Opravdová nevědomost. Tabula rasa. Ale opravdu není problém si informace vyhledat. Dnes je potřeba intenzivně prosit o rozlišení, kterého ducha je co. Milost předpokládá přirozenost...takže člověk, jako obraz Toho, kterým byl stvořen, inklinuje přirozeně k Dobru. Prostě homeopatie a jóga ne.

levandule_k
2. pro 2020

@bonavoxa měla jsi u nevědomosti možná, tak jsem to brala, že si nejsi jistá, jak to je😉

bonavoxa
2. pro 2020

@levandule_k Tím jsem jen chtěla naznačit prostor pro vlastní zpytování svědomí😉Ale beru, že stále může být někdo, kdo to ještě ani nezaslechl. Proto to sem i píšu, ačkoli je to ,,mimo" původní dotaz.

terkezz
autor
3. pro 2020

@misina321 teď to čtu a nestačím se divit😂 magie atd a já se jen ptala jestli to někomu pomohlo.. jinak mi pomohl Torecan nebo co je to zač. Skončila jsem v nemocnici se zvracením krve a tam mi dali čípek a od te doby (musím zaklepat) se cítilm fit a neřekla bych, že jsem těhotná 😀 nejdřív chtěli 3 dny na kapačkách ale v té naší nemocnici to je prolezlé covidem a radši jsem utíkala domů..😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru