Holení přirození depilačními krémy v 1. trimestru, škodí?

anicka1211
20. led 2016

Ahoj holky, trochu intimní dotaz. Tak mě napadlo, zda škodí holení přirození v 1. trimestru nebo celkově v celém těhotenství. Myslím holení depilačními krémy jako Veet.
Já sama se pro manželovu spokojenost za pomoci veetu zbavuju chloupků, ale vzhledem k tomu, že je to trochu čpící krém a patlám ho vlastně i na část podbřišku,kde ochlupení zasahuje, tak mě napadlo,jestli to není škodlivě.
Když jsem čekala prvního syna, tak jsem holila jen třísla, a syn byl v pořádku. Loni jsem v létě byla těhotná, holila celé přirození vetem a v 10. týdnu musela na revizi pro zamlklé těhotenství. Teď jsem možná paranoidní a hledám cokoli, čím jsem mohla uškodit těhu a teď bych se ráda vyhla všem možným chybám, jen abych už nikdy nezažila bolest jako v létě po revizi.
Teď jsem zas těhotná a nepřeju si nic jiného,než abych to maličké ve zdraví donosila a bylo v pořádku.

shine2015
20. led 2016

@anicka1211 kdyz mas pochybnosti,proc nepouzijes ziletku??

naho31
20. led 2016

Aničko, já jsem takové "chemické" holení úplně vypustila v době těhotenství. Ne kvůli tomu, že by to mohlo ublížit miminku, ale především kvůli tomu, že hrozí riziko kvasinkové infekce, které je v těhotenství dost nepříjemné. Miminko je chráněné několika vrstvami "obalů" , které zamezují právě tomu, aby se k němu dostaly škodlivé látky.. to by jste nemohla ani do bazénu nebo mít styk. U chlapa ta hygiena není nikdy 100%... Takže za mne v těhu žiletka.. Ostatní mamky mají třeba jiné zkušenosti..

anicka1211
autor
20. led 2016

@shine2015 no mam bohužel citlivou kuzi a z žiletky se vždy hrozne osypu pupinky a týden se z nich hojím,takže ten veet byl pro me záchrana.

shine2015
20. led 2016

Nesmis kuzi drit proti rustu....hol se ze strany do strany a moc na ziletku silou netlac a hol se pravidelne..a bude to ok.

bartovka83
20. led 2016

Mě se pupínky přestaly dělat, když jsem se začala holit každý den. Dokonce už ani nepoužívám pěnu na holení, jen jemný kremovy sprcháč. Pokud bych se oholila jednou za týden třeba, tak bych taky byla samý pupen.

jitavrtule
20. led 2016

@shine2015 @bartovka83 to bohuzel fakt neplati plosne. u nekoho to ok nebude, ani kdyby se na hlavu stavel (nedrel, pouzival kvalitni 4brite ziletky, neholil proti smeru rustu, holil kazdy den). Proste nektera citliva kuze ziletku neda, je to zcela individualni.
@anicka1211 veet bych neresila - k miminku se fakt nedostane a dokud to zvladas, klidne bych holila kremem. Ve finale - pockej jeste dva trimestry a - budes rada, kdyz si tam vubec dosahnes 😀
Zamlkle tehotenstvi je smutne a je mi lito ze sis jim musela projit, ale to se stava i holkam, co se holi strojkem nebo vubec.
Preju klidne tehotenstvi, pohodovy porod a zdrave miminko.

riga
20. led 2016

@anicka1211 Já bych to nepoužívala, vzala bych si žiletku. Kůží projde spousta svinstev do těla velmi snadno.

bartovka83
20. led 2016

@jitavrtule tak samozřejmě, ze to neplatí plošně. Ha jen, ze když mi to řekla kamarádka, tak jsem ji řekla, že to bych nemohla, ale pak mi to nedalo a vyzkoušela jsem to a opravdu mám od té doby po problemu. Akorát přítel si mě pořád dobira ( samozřejmě že srandy), ze by ho zajímalo kam chodím, když se každý den holim 😁

ewiiika
28. led 2016

@anicka1211 máme stejný problém,ani já nesnesu holení žiletkou,hned se opupinkuju a když chloupky dorůstaj,je to eště horší. Taky používäm depil krémy. Teď jsem v 6tt a hledala jsem všude nejaké články o tomto... A depil krémy používat můžeš. Není to tom,že kůží může prijít chemikálie z krému,ale o tom,že v těhu máš citlivější pokožku... Ale i ma stránkách Veetu píšou,že v těhu můžeš tyto krémy použìvat,a že jsou krémy i pro citlivou a suchou pokožku... Jen je důležité krém pořádně smýt 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru