Hladina hCG v týdnu 3+6. Co myslíte?

laiila
3. dub 2023

Holky co si myslíte nebo jaké vy máte zkušenosti ? Dnes jsem 27DC , 15-16 DPO, podle výpočtu 3+6 a dnes hladina hCG 162, je to dostačující ? Ve čtvrtek jdu znovu zda to sílí 🙂

lencaa11
3. dub 2023

@laiila každé TT je jiná i hodnota +- u každé je jiná počkala bych na další krev a podle toho i uvidíte

laiila
autor
3. dub 2023

@lencaa11 jj uvidím ve čtvrtek, jen mě zajímalo jaká je praxe a vaše první hladiny v tomto týdnu zda někdo byl, jinak testy postupně sílí 🙂

1772
3. dub 2023

3+6 není v žádném případě potvrzené těhotenství. Zvýšení hladina hormonů v této fázi nevypovídá o usazeném oplozenem vajíčku. Vyčkala bych s odběry a testy až po vynechání menstruace.

laiila
autor
3. dub 2023

@1772 už mám dva dny zpoždění, proto test klasický a dnes krev, máme to vše vypočítané páč chodíme do centra a postupuji tak jak mi řekli 🙂

laxesis
3. dub 2023

Ahoj, když si to spočítám podle sebe, tak 18-19 DPO jsem měla hodnotu přes 2500 jednotek, byla jsem na KETu (je v tom započítaných i 5 dní na hb). U tebe mi to vychází při znásobování se na nějakých 324 na 18 DPO, případně ještě o fous víc na 19-20 den (znásobuje se to vždy ob den). Ale to se nedá asi úplně srovnávat, každá jsme jiná. každé vajíčko se uhnizďuje jinak rychle...teď bude hodně záležet na tom, jestli bude růst zhruba jednou tolik vždycky ob den=) on jeden samostatný výsledek většinou nic moc neřekne...držím palce! 🍀

lucieel
4. dub 2023

@laiila dělala jsem si těhotenský test po vynechání 4 dnů MS a objevil se na klasickém testu duch. Poté jsem si dělala test který by měl určit přesnější výsledek a to (CLEARBLUE Těhotenský test s digitálním indikátorem početí). Ten mi vyšel pozitivni a 1-2 týdny. Třeba pomůže. Hodně štěstí přeji ☺️

laiila
autor
4. dub 2023

@lucieel taky mám 😊, dělaný v sobotu 🙂

sishina
4. dub 2023

Ano je dostačující - dle tabulek. Musí se teď za 48h alespoň zdvojnásobit, tak aby to bylo vypovídající, tak odběr je třeba opakovat.

martina0888
4. dub 2023

@sishina Jak to dopadlo u tebe? Vím, že jsi řešila zase moc vysoké hcg.

sishina
4. dub 2023

@martina0888 dnes jsme byli na screeningu a vše v pořádku, miminko je proste jenom straší - ačkoliv to neodpovídá úplně ovulacnim testům, proběhlo to tam všechno prste nějak rychle 🤣 dle MS teprve 11+6 dle UTZ už 12+4 hnul se mi i termín porodu.

martina0888
4. dub 2023

@sishina Tak to jsou pěkné zprávy. Moc držím palce!

laiila
autor
4. dub 2023

@sishina jj ve čtvrtek jdu znova na odběry 😃

laiila
autor
5. dub 2023

Holky tak mám další odběry hotové, jedny v pondělí hodnota 162 a po 48 hodinám 228 , tak teď nevím co si myslet, četla jsem, že ty hodnoty se zdvojnásobují , dnes jsem 18 DPO

laxesis
5. dub 2023

@laiila Roste to pomaleji, chce to ještě počkat, jestli se to rozjede víc. Měly by se zdvojnásobit ob den, ano. Ale myslím že doktor by takto brzy ještě závěry žádné nedělal, každé těhotenství je jiné. Osobní zkušenost nemám (mě zas hcg rostlo moc, taky panika). Znám holky, kterým to pak časem bohužel nedopadlo ten pomalý růst. Ale neboj, na druhou stranu znám i případy, kdy se to prostě jen rozjelo pomaleji a víc to rostlo až později = prďola byl zdravý a v pohodě 🙂 on celý první trimestr je velké buď a nebo, až do toho 13tt, teď by všichni akorát hádali ... moc držím palce, ať to klapne 🍀🤰

lucieel
5. dub 2023

@laiila tak to je skvělá zpráva. To určitě vyjde! ☺️

laiila
autor
5. dub 2023

@lucieel našla jsem tuhle zprávu od jednoho lékaře ... nejdřív jsem vyšilovala, že jak to, že tu hodnotu nemám zdvojnásobenou, všichni to píšou a ejhle tady stojí :
A co hCG během těhotenství v počáteční fázi? Jak již bylo zmíněno, rychlost hCG v těhotenství v počátečních stádiích 25-5000 mIU / ml. V prvních 2-4 týdnech po oplodnění se hCG obvykle zdvojnásobuje každých 48-72 hodin. Zvýšení o 35% během 48 hodin na začátku těhotenství je považováno za normální. Pokud je jeho hladina 1200 mIU / ml, hCG se obvykle zdvojnásobuje každých 48-72 hodin ... já jsem dnes 18DPO a vypočítala jsem si, že mi hodnota za 48 hodin stoupla o 41,5 % 😅 , tak snad dobrý, co myslíte?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru